Βαθμολογία

Γραμμένος: «Καλό θα κάνει η παραίτηση της νυν ΕΠΟ»

Συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα στον Libero Fm έδωσε ο Βαγγέλης Γραμμένος τονίζοντας ότι η παραίτηση των ανθρώπων της ΕΠΟ θα κάνει καλό στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο κ. Γραμμένος αναφέρθηκε σε πάρα πολλά θέματα όπως τις εκλογές της ΕΠΟ, τον υποψήφιο για την προεδρία, την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο, την νέα ημερομηνία των εκλογών, τις ενώσεις που στηρίζουν τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, τους πίνακες διαιτησίας καθώς και το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Γραμμένου:

Για τις σημερινές παραιτήσεις:

«Θα έλεγα ότι αυτά που έγιναν ήταν αναμενόμενα και υποχρεωτικά. Για την ουσία του πράγματος δεν μπορώ να πω πολλά, διότι η παραίτηση αυτών των συμβούλων μόνο καλό μπορεί να κάνει στο ποδόσφαιρο, ανεξάρτητα από τον τρόπο και το λόγο που έγινε».

Για τις εκλογές που έρχονται:

«Το ζήτημα δεν είναι ποιος θα αντιμετωπίσει ποιον σε επίπεδο προσώπων. Το τι επιθυμεί και τι θέλει να κάνει κάποιος έχει σημασία, το πως εκφράζεται η κάθε πλευρά. Σε αυτή τη βάση πρέπει να γίνει η αντιπαράθεση. Εμείς δε θέλουμε να πάμε στην Ομοσπονδία για τα θέλω τα δικά μας. Έχουμε τη δικιά μας θέση και λέμε "δεν πάει άλλο". Κάτι πρέπει να γίνει και θεωρούμε ότι μπορούμε να το κάνουμε για να αναπνεύσει το ποδόσφαιρο. Αν συνεχίσει έτσι, οι εκρήξεις θα είναι μεγάλες και εκκωφαντικές».

Για το νέο υποψήφιο για την προεδρία:

«Προφανώς είναι συνέχεια της υπάρχουσας κατάστασης. Δε θέλω να κρίνω τον κ. Ελευθεριάδη. Κάποια πράγματα είναι γνωστά. Μπορεί η προσπάθεια του να είναι ειλικρινής, αλλά όλο αυτό το σύστημα το οποίο στήριξε και στηρίζει την υπάρχουσα διοίκηση, είναι αυτό που τον στήριξε. Με τον ίδιο δε έχω κανένα πρόβλημα, όμως στηρίζεται από τους ίδιους ανθρώπους. Προφανώς οδηγείσαι στο συμπέρασμα ότι μία από τα ίδια θα είναι και αυτός».

Για την προσφυγή στο διαιτητικό δικαστήριο:

«Η προσφυγή έγινε για δύο λόγους. Πρώτον δεν αποδέχομαι ότι αυτό έγινε από αμέλεια, αλλά από σκοπιμότητα. Αυτή η εκλογική επιτροπή εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή από το ανώτατο όργανο της ΕΠΟ. Πως λοιπόν παραβιάζεις μία διαδικασία που είναι συγκεκριμένη; Όλα τα καταστατικά, σε όλους τους φορείς είναι οδηγός, δεν μπορείς να τα εφαρμόζεις όποτε θέλεις και όποτε δε θέλεις όχι. Έγινε καθαρά και μόνο από σκοπιμότητα, είμαι ξεκάθαρος. Το έργο της εκλογικής επιτροπής είναι σημαντικό, έχει να κάνει με την καθαρότητα και τη διαφάνεια εκλογών. Γιατί τις εκλογές να τις κάνει ο κ. Γκιρτζίκης; Εδώ λοιπόν η απόφαση του διαιτητικού ήταν απόφαση κόλαφος. Είναι δυνατόν να εισπράττεις τέτοιες αποφάσεις από το διαιτητικό συνεχώς; Θα βγει τώρα και η απόφαση για την ΕΠΣ Δράμας. Προφανώς οι κινήσεις τους γίνονται με διάθεση εκδίκησης, επειδή ο απερχόμενος πρόεδρος της Δράμας, ο Γιώργος Χατζησαρόγλου έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της δικής μας κίνησης. Ευελπιστώ ότι και αυτή η απόφαση θα είναι άλλη μία ήττα.

Ο άλλος λόγος είναι ότι αυτή η Γενική Συνέλευση που θα είχε εκλέξει την διοίκηση θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να ακυρωθεί μετά τις εκλογές. Δεν έχει σημασία ποιος προσφεύγει, το δικαστήριο κοιτάει την ουσία. Δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε να εκλεγούμε και μετά να έρθει ο οποιοσδήποτε να κάνει αίτηση και να ακυρωθούν οι εκλογές. Τρεις φορές σε δημόσια τοποθέτηση τους προκάλεσα να απαντήσουν γιατί δεν εκλέγεται αυτή η επιτροπή και εισέπραττα ειρωνεία και μάλιστα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ομοσπονδίας. Τέτοια πράγματα είναι καραμπινάτες περιπτώσεις...».

Για τη νέα ημερομηνία των εκλογών:

«Περιμένουμε να δούμε, η Ομοσπονδία έχει προσκαλέσει το ΔΣ σε Συνεδρίαση τη Δευτέρα. Από εκεί θα προκύψει η ημερομηνία των εκλογών και προφανώς θα είναι μετά την 1η Οκτωβρίου, γιατί δε βγαίνουν οι ημερομηνίες για τη σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης. Ανάλογα με τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας θα δούμε τι θα ακολουθήσει, είμαστε υποψιασμένοι και τους παρακολουθούμε. Δεν υπάρχει περίπτωση, οποιαδήποτε παρατυπία ή παραβίαση διατάξεων της νομοθεσίας να μείνει έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν όπως θέλει η Ομοσπονδία».

Για τις ενώσεις που στηρίζουν τη διοίκηση της ΕΠΟ:

«Όποιος δεν υπακούει στις εντολές της διοίκησης, υπόκειται διάφορα... Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Υπάρχουν νέα παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα στο ποδόσφαιρο, στο χώρο της διαιτησίας και τους στερούν το όνειρο. Παίζουν με τις ψυχές νέων παιδιών που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο. Αυτές οι Ενώσεις ζουν υπό ένα κράτος εκφοβισμού. Τις επόμενες ημέρες το ρεύμα πλειοψηφίας θα είναι μη αναστρέψιμο από την άλλη πλευρά».

Για τους πίνακες διαιτησίας:

«Θα αλλάξουν οι πίνακες. Έχουν θερίσει τις μισές και παραπάνω Ενώσεις, δε γίνονται αυτά τα πράγματα. Είναι και μία υποχρέωση σε αυτούς τους ανθρώπους, απέναντι σε Ενώσεις, σε διαιτητές... Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αλλάξουν οι πίνακες».

Για το νέο πρωτάθλημα:

«Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις και σε αυτό το τσουνάμι, πιστεύω, με την όποια επιφύλαξη φυσικά, ότι η διαιτησία θα πάει καλά μέχρι τη μέρα που θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Δε θα τολμήσει κανείς να κάνει αυτά που έγιναν στο παρελθόν. Έχω την αισιοδοξία ότι θα πάνε καλά μέχρι τότε».