Βαθμολογία

Αποδυναμωμένος στο έπακρο...

Με προορισμό τη Λάρισα αναμένεται να ταξιδέψει η αποστολή του Ηρακλή, ώστε να δώσει το «παρών» στην αναμέτρηση της Δευτέρας, κόντρα στην ΑΕΛ στο AEL FC ARENA.

Το συγκρότημα του «Γηραιού» αποδυναμώθηκε σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το περσινό ρόστερ και η αλήθεια είναι πως οι αντικαταστάτες τους, που θα κληθούν να σηκώσουν φέτος στις πλάτες τους το «βάρος» της ομάδας, είναι νεαροί ποδοσφαιριστές οι οποίοι όπως είναι λογικό, δεν έχουν την ανάλογη εμπειρία.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπερπολύτιμοι την περσινή αγωνιστική σεζόν, Μιχάλης Μπουκουβάλας, Απόστολος Βέλλιος, Νίκος Πουρτουλίδης, Κοστίν Λαζάρ, Κοσμάς Τσιλιανίδης και Ντιέγκο Ρομάνο αποτελούν ήδη παρελθόν από το σύλλογο της Θεσσαλονίκης.

Πολύ σημαντικά «γρανάζια» της «καλοδουλεμένης» πέρυσι μηχανής του Νίκου Παπαδόπουλου. Ο Απόστολος Βέλλιος (27 ματς, 11 γκολ, 3 ασίστ, 93 πάσες, 2.311 λεπτά)μετακόμισε στη Νότιγχαμ Φόρεστ, αποτελώντας πέρυσι τον «στυλοβάτη» των επιθετικών ενεργειών του «Γηραιού». Ο υπερπολύτιμος αρχηγός των «κυανόλευκων» Μιχάλης Μπουκουβάλας, μετά από τις διαφωνίες που είχε με τον μεγαλομέτοχο Σπύρο Παπαθανασάκη κατέληξε εν τέλει στον ΠΑΣ, μετά από ένα πραγματικό «σίριαλ» με τον Ηρακλή.

Οι Κυριάκος Ανδρεόπουλος, Κερέμ Μπουλούτ, Αριστοτέλης Καρασαλίδης και Πασχάλης Κάσσος έχουν συνάμα αποχωρήσει και έχουν βρει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα τους. Σαφώς και αυτοί βοήθησαν τα μέγιστα την περυσινή προσπάθεια μέσω της δικής τους θέσης και ρόλου.

Στον αντίποδα, οι Λάζαρος Λάμπρου (Παναθηναϊκός 19 ετών), Αλέξανδρος Κούρος (Ατρόμητος 23 ετών), Δημήτρης Βοσνακίδης (Ζάκυνθος 22 ετών), Αργύρης Μπαρέττας (Πανσεραϊκός 22 ετών), Τρύφων Γιούδας (Πανθρακικός 23), Κυριάκος Ανδρεόπουλος (ΑΕΚ 22 ετών), Άλμπερτ Ρούσσος (δανεικός Γιουβέντους 20 ετών), Βασίλης Αγγελόπουλος (Παναθηναϊκός 19) και Παύλος Λάσκαρης (Φωστήρας 20 ετών) αποκτήθηκαν και θα στελεχώνουν φέτος το ρόστερ του συλλόγου.

Σημαντική εξέλιξη για την ομάδα είναι η ανανέωση συμβολαίου του επιθετικού Εμάνουελ Περόνε, ο οποίος πιθανότατα θα είναι ο ποδοσφαιριστής που θα σκεφτεί πρώτο απ' όλους να περιορίσει ο Άγγελος Αναστασιάδης.

 

Επιμέλεια: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ