Βαθμολογία

«Η ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνει έρευνα σε εξέλιξη για τον ΟΣΦΠ»

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στην Αγγλία τους τελευταίους μήνες σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και αυτό είναι απολύτως λογικό από τη στιγμή που εκείνος θέλει να εμπλακεί με τη Νότιγχαμ Φόρεστ.

Η «Guardian» μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου για παραπομπή σε δίκη 28 ατόμων, ανάμεσα στα οποία και ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, δημοσίευσε κείμενο με τίτλο «η ΟΥΕΦΑ ερευνά τον διεκδικητή της Νότιγχαμ για στημένους αγώνες στην Ελλάδα».

Μεταξύ άλλων λέει πως υπάρχουν «υποψίες στημένων αγώνων που περιτριγυρίζουν τον άντρα ο οποίος επιχειρεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ, τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη».

Βέβαια, πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή είναι μια πάγια και συνήθης πρακτική της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, που δεν σηματοδοτεί τίποτα περισσότερο.

Στο κείμενο τονίζεται ότι «ο Μαρινάκης αρνείται τις κατηγορίες», ενώ αναφέρεται και στην τοποθέτησή του σύμφωνα με την οποία «ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος μεροληπτεί εναντίον του αιώνιου πρωταθλητή Ελλάδας και ότι η υπόθεση έχει πολιτικά κίνητρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες του Press Association Sport, «ο Μαρινάκης ελέγχεται επίσης από την ΟΥΕΦΑ, με την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία να έρχεται σε επαφή με τον εισαγγελέα προ αρκετών μηνών».

Στο κείμενο, στο οποίο τονίζεται πως «δεν υπάρχει καμία τελική απόφαση», παρατίθενται και δηλώσεις του εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας: «Η ΟΥΕΦΑ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Επιπροσθέτως, η ΟΥΕΦΑ μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει αποστείλει επίσημο αίτημα για να λάβει το πόρισμα του εισαγγελέα, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου».

Ακόμη σημειώνεται πως δεν υπάρχει πρόβλημα για να πάρει τη Νότιγχαμ ο Μαρινάκης από τη στιγμή που δεν έχει καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του που να εκκρεμούν, ενώ προστίθεται το ακόλουθο: «Το ανανεωμένο ενδιαφέρον της UEFA για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Ελλάδας από το 2013, είναι σημαντικό, διότι, σε αντίθεση με τους κανονισμούς ποδοσφαίρου στην Αγγλία, η UEFA δεν χρειάζεται καταδίκη για να λάβει δράση εναντίον συλλόγων ή μεμονωμένων προσώπων. Η διοικούσα αρχή μπορεί να επιβάλει ποινές εάν είναι "επαρκώς ικανοποιημένη" ότι υπάρχουν αποδείξεις παράβασης»,