Βαθμολογία

Ανακοίνωση κατά Μαρινάκη η Ένωση Εισαγγελέων

Με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (8/9), η Ένωση Εισαγγελέων πήρε θέση για την προ δύο ημερών προσωπική δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι νομικοί χαρακτηρίζουν «βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση» μέρος όσων υποστήριξε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Παράλληλα, η Ένωση ξεκαθάρισε ότι «οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των εισαγγελέων». Η ανακοίνωση: «Στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο καταχωρίζονται δηλώσεις περί "διατεταγμένης υπηρεσίας" και περί "εκτελέσεως συμβολαίου" από Εισαγγελικούς Λειτουργούς.

Οι δηλώσεις αυτές συνιστούν βάναυση προσβολή και αναίτια επίθεση σε βάρος των Εισαγγελικών Λειτουργών, πριν αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών, ως μόνο και αποκλειστικά αρμόδιο να αποφασίσει για την περαιτέρω δικονομική πορεία της υποθέσεως και την παραπομπή ή όχι του κατηγορουμένου στο Ακροατήριο.

Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, ότι οι Εισαγγελικές προτάσεις συντάσσονται με γνώμονα το Νόμο και τη συνείδηση του Εισαγγελέως στη δικονομική βάση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης και διαβεβαιώνουμε ότι οι επιθέσεις αυτές λεκτικές και άλλες δεν πρόκειται να κάμψουν το σθένος και το φρόνημα των Εισαγγελέων, οι οποίοι επιβάλλεται να αφεθούν απερίσπαστοι στην εκτέλεση των καθηκόντων τους».