Βαθμολογία

Απάντηση με αιχμές προς Μητρόπουλο

Απάντηση με αφορμή τις δηλώσεις του Βίκτωρα Μητρόπουλου σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης έδωσε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Ο ισχυρός άνδρας της θεσσαλικής ομάδας αναρωτιέται με ποια ιδιότητα ο εν λόγω τοποθετείται επί διαφόρων θεμάτων και αναφέρει ότι οι σχέσεις του Μητρόπουλου με το ποδόσφαιρο είναι όταν έπαιζε ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής, συν τον αδερφό του Θωμά που μαζί με τον Σπάθα είχαν την λεγόμενη παράγκα τότε.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ:

Διάβαζα τις δηλώσεις του Β. Μητρόπουλου σε ραδιοσταθμό της Θεσσαλονίκης που αναφέρονται σε μένα και αναπαρήχθησαν από διάφορα sites και θέλω να κάνω την εξής δήλωση:

Δεν έχω αντιληφθεί υπό ποία ιδιότητα καλείται το συγκεκριμένο πρόσωπο να τοποθετείται επί διαφόρων θεμάτων του ποδοσφαίρου.

Τι είναι ο Βίκτωρας Μητρόπουλος; Έχει καμιά ποδοσφαιρική εταιρία; Μήπως είναι Πρόεδρος Ενώσεως; Μήπως είναι καμιά σημαντική επιχειρηματική προσωπικότητα; Μήπως είναι καμιά πολιτική προσωπικότητα;

Η μόνη του σχέση με το ποδόσφαιρο είναι πρώτον ότι πριν από 50 χρόνια ήταν καλός ποδοσφαιριστής και δεύτερον και κυριότερο ότι είναι ο αδερφός του γνωστού σε όλους μας καταστροφέα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία 20 χρόνια (από το 1996 και μετά) και αρχηγού της γνωστής διαιτητικής παράγκας Θωμά Μητρόπουλου-πατέρα Σπάθα, της οποίας η δράση είχε αποκαλυφθεί το 2002 από δική μου συνεργασία με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο.

Μέχρι τότε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος λόγω της απόλυτης εξαρτήσεως όλων των ΠΑΕ από τη διαιτητική παράγκα του αδερφού του έφτασε και μέχρι το σημείο να γίνει Πρόεδρος της ΕΠΑΕ και τη μια φορά να είναι ταυτισμένος με τον Σωκράτη Κοκκαλη, του οποίου ο αδερφός του ήταν ειδικός σύμβουλος, δηλαδή ήταν με τον Ολυμπιακό και την άλλη φορά να είναι με τον Φιλιππίδη, όταν ο Φιλιππίδης πριν γίνει Πρόεδρος τράπεζας ήταν Πρόεδρος του Παναθηναϊκού, ήταν δηλαδή με τον Παναθηναϊκό.

Η προσωπικότητα Βίκτωρας Μητρόπουλος και η συμβάσεις που έκανε με το Filmnet του Λοϊζίδη, αλλά και εξαιτίας των προσωπικών του εμπνεύσεων για την ιδιοκτησιακή εξάρτηση διαφόρων ΠΑΕ από το Filmnet του Λοϊζίδη (Καλαμάτα, Παναιτωλικός και άλλες) ήταν και η μοναδική αιτία (δηλαδή να απαλλαγεί από αυτόν το ποδόσφαιρο) της δημιουργίας της  SUPER LEAGUE, με αποτέλεσμα μόλις πήρε τη σύνταξη του ως υπάλληλος του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως να ασχοληθεί με διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων και η γνωστή «επιχείρηση» στην πλατεία Μπουρναζίου στο Περιστέρι, η οποία έκλεισε με τον γνωστό αστυνομικό τρόπο, αλλά και μια πισίνα στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία χρηματοδοτήθηκε (o Θεός να μας φυλάει) από τον ΟΠΑΠ, όταν κυβέρνηση ‘ήταν η Νέα Δημοκρατία με χρηματοδότηση επιπέδου κατ αναλογία Μεγάρου Μουσικής.

Σήμερα ως φαντάσματα, τόσο αυτός όσο και ο αδερφός του επανεμφανίστηκαν και ο ίδιος εμφανίστηκε στις εκλογές της ΕΠΣΑΝΑ ως εκπρόσωπος του τεραστίου σωματείου Γ’ τοπικού ΕΠΣΑΝΑ Σταμάτα.

Αυτός ο τύπος ο οποίος έβλεπε και άκουγε επί χρόνια τα όσα έκανε ο αδερφός του Θωμάς στο γραφείο του, το οποίο απείχε από το δικό του γραφείο επί της Λεωφόρου Αθηνών δύο μέτρα, τολμάει να μιλήσει για μένα ξεχνώντας ότι υπήρξα δικηγόρος του στη δωροδοκία του Αιγάλεω στα Χανιά, όταν το Αιγάλεω αθωώθηκε και ξεχνάει τι μου ζήτησε όταν εκκρεμούσε η δικογραφία της παράγκας το 2002 στον τακτικό ανακριτή μέσα στο γραφείο του δικηγόρου του Θωμά Δημήτρη Πέππα στον Πειραιά και ξεχνάει γενικώς τι είχε υποστεί τότε η ομάδα μου Άρης Πετρούπολης από τους διαιτητές της παράγκας του αδελφού του, για τους οποίους μου ζήτησε συγγνώμη.

Στον Βίκτωρα Μητρόπουλο λοιπόν ο οποίος μου χρωστάει τα πάντα ενώ εγώ δεν του χρωστάω τίποτα, έχω να απαντήσω ότι το μόνο το οποίο με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή και μετά από ταλαιπωρία στο ποδόσφαιρο 20 ετών, όπου το αίμα μου και το αίμα των ομάδων μου έτρεχε από τις συμπεριφορές των διαιτητών που επέλεγε η οικογένειά του, είναι να παίρνω αποφάσεις και να καθορίζω τις συμπεριφορές μου με γνώμονα μόνο το συμφέρον της ΑΕΛ.

Η δύναμη μου ήταν και είναι η επιστήμη μου και το λειτούργημα μου και όσα κερδίζω από αυτά και καλό θα κάνει ο ίδιος πριν κάνει κριτική για τους άλλους να κοιτάξει που πραγματικά βρίσκεται τώρα και τι έφταιξε γι αυτό.

Μόνο και μόνο γιατί είναι στην ίδια πλευρά με τον Αχιλλέα Μπέο, δείχνει και ποια είναι η κατάληξη της προσωπικής του διαδρομής.