Βαθμολογία

Παπασταθόπουλος: «Καθοριστικός ο επόμενος μήνας»

Η υποχρεωτική νίκη κόντρα στο Γιβραλτάρ ήρθε για την Ελλάδα, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να φύγει με το τρίποντο από την Πορτογαλία νικώντας με 4-1 το βράδυ της Τρίτης (6/9).

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα στον OTE TV τόνισε πως ο επόμενος μήνας είναι καθοριστικός, καθώς η Εθνική θα πρέπει να κάνει άλλες δύο νίκες κόντρα σε Κύπρο και Εσθονία.

Αναλυτικά: «Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες, που είναι πολύ κατώτερές σου, είναι πολύ δύσκολο να βρεις κίνητρο. Αυτό που σκεφτήκαμε ήταν μόνο η νίκη και αν καταστεί εφικτό να βάλουμε όσα περισσότερα γκολ γίνεται.

Πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, αλλά είμαι ευχαριστημένος που νικήσαμε με αυτό το σκορ (σ. 4-1). Πιστεύω ότι στα άλλα ματς που θα παίξουμε με πιο δυνατούς αντιπάλους, θα είμαστε κι εμείς πολύ καλύτεροι, πιο βελτιωμένοι, γιατί θα παίζουμε με ομάδες που έχουν μεγαλύτερο κίνητρο. Κάποια πράγματα αλλάζουν.

Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε με νίκη. Το επόμενο ματς πρέπει να κερδηθεί. Αν ο επόμενος μήνας είναι θετικός, θα είναι και καθοριστικός για τη συνέχεια».

Ο Τάσος Μπακασέτας δήλωσε: «Δεν μπορώ να σας περιγράψω τη χαρά μου με λέξεις αυτή τη στιγμή. Ήταν κάτι που ονειρευόμουν από πολύ μικρό παιδί, να αγωνιστώ σε επίσημο ματς με την Εθνική. Δεν πετάμε στα σύννεφα. Θέλουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό.

Όλα είναι υπό έλεγχο, όλα είναι μια χαρά. Ψυχολογία δεν πήραμε από τώρα, αλλά από τα δύο φιλικά με την Αυστραλία. Και πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα η προ ημερών νίκη με την Ολλανδία, ένα μεγαθήριο της Ευρώπης, την οποία κερδίσαμε δίκαια. Αγχωθήκαμε λίγο σήμερα, αλλά στο τέλος πήραμε αυτό που θέλαμε και είμαστε ικανοποιημένοι. Όταν κερδίζει η ομάδα είναι όλα καλά».

Για το γεγονός ότι αγωνίστηκε αριστερά σχολίασε: «Η αλήθεια είναι ότι είχα καιρό να παίξω αριστερά. Με βοήθησε πολύ όμως όλη η ομάδα, ο Γιώργος (Τζαβέλλας) που μου μιλούσε στη διάρκεια του αγώνα. Οποιαδήποτε θέση και αν μου ζητηθεί, επειδή γενικά γίνεται πολλή κουβέντα, εγώ θα την παίξω. Και είμαι διατεθειμένος να τις μάθω όλες για να αντεπεξέλθω σε όλες το ίδιο».

Όσο για τον Αλέξανδρο Τζιόλη, τόνισε πως «το σημαντικό είναι να βρούμε την ψυχολογία μας και την αυτοπεποίθησή μας. Συνεχίζουμε είναι ένας δύσκολος όμιλος. Εάν είμαστε αυτοί που πρέπει έχουμε τις δυνατότητες σε δύο χρόνια να είμαστε στην Ρωσία».

Για το αν φοβήθηκε μετά την ισοφάριση είπε: «είχαμε δυσάρεστες εμπειρίες. Ήμασταν συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στον στόχο και τα καταφέραμε γιατί ξέραμε καλά πλέον πως όλοι μπορούν να παίξουν ποδόσφαιρο και να σου κάνουν την ζημιά»

Τέλος ερωτηθείς για τα στοιχεία που χρειάζεται βελτίωση η ομάδα απάντησε λέγοντας πως «χρειαζόμαστε βελτίωση. Η συγκεκριμένη ομάδα όμως έχει πολύ ταλέντο. Πρέπει να βρούμε την ομοιογένεια και την αυταπάρνηση που είχε αυτή ομάδα».