Βαθμολογία

Mε ψηλά το κεφάλι η Εθνική Ελπίδων

Μία στιγμιαία αδράνεια στέρησε από την Εθνική Ελπίδων το δικαίωμα να διεκδικήσει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση της Τρίτης (6/9) με την Πορτογαλία.

Με γκολ του Ζέλσον Μαρτίνς στο 54ο λεπτό, η ιβηρική ομάδα επικράτησε 1-0 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, το οποίο έχει πλέον ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα πλέι οφ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ21.

Η Πορτογαλία ήταν ανώτερη στο πρώτο ημίχρονο, είχε δοκάρι στο 18’ με τον Ρικάρντο Όρτα και απείλησε στο 32’ με τον Μπρούνο Φερνάντες, προτού σκοράρει με σουτ του Μαρτίνς, έπειτα από ασταθή απόκρουση του Βασίλη Μπάρκα σε σουτ του Όρτα.

Έκτοτε, η Εθνική Ελπίδων είχε την εδαφική υπεροχή, σημάδεψε το αντίπαλο δοκάρι στο 62’ με τον Ιωαννίδη, αλλά το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους στην αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική του 4ου ομίλου.

Επόμενοι αγώνες της ομάδας του Αντώνη Νικοπολίδη στις 6 και 10 Οκτωβρίου με το Ισραήλ εκτός και την Ουγγαρία εντός έδρας, αντίστοιχα.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ K21 (Ρούι Ζόρζε): Ζοέλ Περέιρα- Φερνάντο, Φιγκουεϊρέδο, Σεμέδο, Νέβες, Φερνάντες, Αντρέ Χόρτα (46' Καρβάλιο), Ζέλσον Μάρτινς (62' Γκουέδες), Ριμπέιρο, Γιότα (72' Πασιένσια), Ρικάρντο Όρτα.

ΕΛΛΑΔΑ K21 (Αντώνης Νικοπολίδης): Μπάρκας- Ρισβάνης, Σιόπης, Δώνης (65' Τσιλιανίδης), Χαρίσης (82' Ορφανίδης), Ιωαννίδης, Μυστακίδης, Βούρος, Μανθάτης 86' Κουλούρης), Τσιμίκας, Πούγγουρας.