Βαθμολογία

Ισοπαλία στο Αγρίνιο, ντεμπούτο Ντοντό

Ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η φιλική αναμέτρηση της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Παναιτωλικό.

Σε ένα παιχνίδι με δυο όψεις, ένα πρώτο ημίχρονο που δεν είχε τις μεγάλες συγκινήσεις, εν αντιθέσει με την επανάληψη και ειδικά από το 60’ και μετά είχαμε ευκαιρίες εκατέρωθεν για τις δυο ομάδες. Τελικώς η μπίλια έκατσε στην μέση, ήτοι στην ισοπαλία, με τις δυο ομάδες πάντως να έχουν τις φάσεις είτε για το 1-0 είτε για το 0-1.

Ντεμπούτο στο σημερινό φιλικό και για τον Ντοντό που αγωνίστηκε ως αλλαγή για ένα τέταρτο, μαζί με τις καθυστερήσεις, όπως και πρώτη εμφάνιση φέτος για τον Κουτσιανικούλη με τους δυο μάλιστα να είναι και πρωταγωνιστές της καλύτερης στιγμής της ΑΕΛ στο σημερινό ματς.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός μπήκε καλύτερα στο ματς, δίχως όμως την μεγάλη φάση, ενώ η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοση της δίχως και εκείνη να κάνει την μεγάλη φάση.

Τα «καναρίνια» απείλησαν στο 5’ με το σουτ του Μαρκόφσκι που έφυγε άουτ, ενώ στο 25’ το απευθείας φάουλ του Ντέλετις από πλευράς ΑΕΛ πέρασε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Ένα λεπτό πιο πριν είχαμε αναγκαστική αλλαγή από πλευράς γηπεδούχων με τον Παπάζογλου να τραυματίζεται σε μια διεκδίκηση της μπάλας και να αποχωρεί, με τον Ρότσα να περνά στην θέση του.

Στο 29’ η ΑΕΛ σκόραρε με τον Βαρέλα, όμως ο Πυργιώτης ρέφερι ακύρωσε το γκολ ως offside, ενώ στο ημίωρο είχαμε διακοπή στο ματς προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων λόγω της ζέστης που επικρατεί στο Αγρίνιο.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και στο 36’ με την επικίνδυνη σέντρα του Βαρέλα, να διώχνει σε κόρνερ ο Κυριακίδης κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο από πλευράς ΑΕΛ και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο στο 0-0.

Η πρώτη απειλή στο δεύτερο μέρος ήταν από πλευράς της ομάδα του Μαντζουράκη με την φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Φερέιρα στο 61’ να φεύγει λίγο άουτ από την εστία του Ξενοδόχοβ, ενώ στο 70’ η ΑΕΛ απείλησε όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Βαρέλα, ο Ναζλίδης πήρε την κεφαλιά για να διώξουν οι αμυνόμενοι του Παναιτωλικού. Στο 71’ ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ των «βυσσινί» ο Λεντέσμα έκανε το κοντινό σουτ για να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια ο Ξενοδόχοβ.

Στο 80’ της αναμέτρησης ο τεχνικός της ΑΕΛ Άγγελος Αναστασιάδης προχώρησε σε 8 αλλαγές με τους Καβουσάκη, Καπό, Μαρουκάκη, Ουρτάδο, Λαμπρόπουλο, Ντοντό, Κουτσιανικούλη και Ρέντζα να μπαίνουν στην αναμέτρηση.

Ο Παναιτωλικός έφτασε πολύ κοντά στο 1-0 στο 86’ όταν ο Μουνιόθ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο άουτ. Η καλύτερη στιγμή της αναμέτρησης πάντως ανήκε στην ΑΕΛ που άγγιξε το 0-1 στο 88’ όταν ύστερα από ωραίο συνδυασμό Ουρτάδο και Ντοντό ο τελευταίος έκανε το γύρισμα στον Κουτσιανικούλη με τον Λαρισαίο άσο να πιάνει το σουτ στην κίνηση και τον Κριστιάνο να διώχνει με τα πόδια.

Στο 91’ ο Καβουσάκης μιμήθηκε τον συνάδελφο του και επενέβη σωτήρια στο σουτ του Λεντέσμα σε μια φάση που ήταν και η τελευταία αξιόλογη της αναμέτρησης.

Την αναμέτρηση παρακολούθησε και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας από τα επίσημα του γηπέδου της αγρινιώτικης ομάδας.

Διαιτησία: Λαμπρόπουλος (Γκαβέρας, Καλαμπόκης)

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης (79΄ Κριστιάνο), Κούσας, Τομανέ, Κλέσιο (79΄ Κουτρομάνος), Φερέιρα (64΄ Λεντέσμα), Παπάζογλου (24΄ λ τ. Ρότσα), Μάκος, Μαρκόφσκι (64΄ Μουνιός), Πάουλο, Τσοκάνης, Ουάρντα (89΄ Ρόσα).

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ξενοδόχοβ (79΄ Καβουσάκης), Ναβάρο (79΄ Ρέντζας), Γιοβάνοβιτς (79΄ Λαμπρόπουλος), Μονιάκης, Ναζλίδης (79΄ Μαρουκάκης), Βαρέλα (79΄ Ντοντό), Ντέλετιτς (79΄ Κουτσιανικούλης), Αναστασόπουλος (79΄ Καπός), Γκόλιας, Φατιόν (79΄ Ουρτάδο), Φάρκας.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ