Βαθμολογία

Κούγιας: «Τους είπα πως βάζω εγώ υποψηφιότητα, αλλά..»

Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη «φιλοξενήθηκε» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος έκανε λόγο για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συγκέντρωση των προέδρων της Σούπερ Λιγκ.

«Εχθές είχαμε τα εξής θέματα: Την εκλογή προέδρου, το οικονομικό ζήτημα με τη Nova και πολλά ακόμα... Εγώ προσωπικά ζήτησα να μπει στην ημερήσια διάταξη μια καταγγελτική ανακοίνωση για την απόφαση του κ. Γκιρτζίκη περί ακύρωσης της συνάντησης. Ήμουν ο μόνος που το ζήτησε αυτό. Αμέσως μετά έκανα την πρόταση να μιλήσουμε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, ώστε να βρούμε λύσεις σε θέματα και ήταν κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από όλους. Μια ακόμη πρωτοβουλία που έριξα στο τραπέζι, ήταν να αναστείλουμε τις οφειλές προς ΙΚΑ κτλπ. μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από τον κ. Κοντονή.

Όλα αυτά τα οικειοποιήθηκε ο κ. Πανόπουλος.

Τους υπενθύμισα πως η ΠΑΕ ΑΕΛ ήταν η μόνη η οποία είχε εκδόσει ανακοίνωση πως ο κ. Στράτος κακώς παραιτήθηκε από τη στιγμή που είχε την υποστήριξη των υπόλοιπων ομάδων.

Χθες λοιπόν ξαναέβαλε υποψηφιότητα και εγώ θεώρησα αυτήν την κίνηση κωμική. Θεωρώ ότι το να βάζουμε έναν υπάλληλο του Πανόπουλου στην προεδρία και να μην τον αποδέχεται ο Κοντονής δεν οδηγεί πουθενά. Η συμφωνία ήταν να μπει στην προεδρία ένας από τους 3 μεγάλους. Είπα λοιπόν πως αφού δεσμευτήκατε πως αν βάλει υποψηφιότητα κάποιος από εμάς θα το συζητήσετε, τους ανακοίνωσα πως βάζω εγώ υποψηφιότητα. Μετά από αυτό υπήρξε αναστάτωση. Εγώ είπα πως μόνο αν βγω με παμψηφία θα δεχτώ την προεδρία, αλλά λόγω των αντιδράσεων που υπήρξαν ο κ. Πανόπουλος αυτοπρότεινε τον κ. Γιώργο Στράτο. Εγώ λοιπόν ανακοινώνω πως στην ψηφοφορία που ακολουθεί η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν πρόκειται να τον ψηφίσει. Όπως καταλαβαίνετε δε θέλουνε να έχουμε καθαρές λύσεις, αλλά έναν άνθρωπο που θα δέχεται εντολές.

Όσον αφορά το θέμα της Nova, τους είπα πως το συνδρομητικό κανάλι θα έπρεπε να έχει καταβάλει τα χρήματα μέσω της σύμβασης. Πολλοί πρόεδροι δεν γνώριζαν καν τι λέεει η σύμβαση, η οποία τονίζει ξεκάθαρα πως για να μην μας δώσει τα χρήματα θα πρέπει να διακόψει εκείνη το πρωτάθλημα. Τότε μάθαμε λοιπόν πως έχει γίνει τροποποιητική σύμβαση, η οποία αναιρεί όλα τα παραπάνω και την έχει υπογράψει η προηγούμενη διοίκηση του κ. Μποροβήλου. Τότε ήταν που άρχισαν ακρετοί να μας κατηγορούν πως ήρθαμε εδώ για να τους κάνουμε άνω-κάτω...

Τέλος, ήταν καταλυτική η συμφωνία να ξεκινήσει το πρωτάθλημα από την πρώτη αγωνιστική...»