Βαθμολογία

Ματσάρα στην Ήπειρο, ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΛ 3-3

Ακόμα μια φιλική αναμέτρηση έδωσε η ομάδα της ΑΕΛ που αντιμετώπισε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Ζωσιμάδες» σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι που βρήκε τις δυο ομάδες ισόπαλες με 3-3.

Ο ΠΑΣ προηγήθηκε στο σκορ με 1-0, η ΑΕΛ έκανε την ανατροπή και βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο με 1-3 και τον «Άγιαξ» της Ηπείρου να κάνει το δικό του come back κατα το ήμισυ και να φέρνει το ματς στα ίσια.

Σε ένα ματς που δόθηκαν τρία!!! πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΛ έδειξε πολύ καλά σημάδια στο πρώτο μέρος όταν και πέτυχε, όπως είπαμε τρία γκολ, όμως στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και πέτυχε 2 τέρματα φτάνοντας έτσι στο τελικό 3-3.

Η φιλοξενούμενη ομάδα μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο μέρος, ωστόσο, πέτυχε τρία γκολ σε διάστημα 18 λεπτών και έφτασε στο 1-3 με την λήξη του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα των «βυσσινί» δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα ο «Άγιαξ» της Ηπείρου να φτάσει στο 3-3.

Η ΑΕΛ απείλησε πρώτη στο ματς στο 6’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντέλετιτς να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 18’ ο Κατσικογιάννης υπέδειξε την εσχάτη των ποινών σε μια αμφισβητούμενη φάση και σε μονομαχία του Οουσού με τον Γιάκο και τον ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι για λογαριασμό του «Άγιαξ» της Ηπείρου ανέλαβε ο Ακόστα που σούταρε στο κέντρο της εστίας για να κάνει το 1-0.

Στο 25’ η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσια όταν ο Ντέλετιτς ανατράπηκε από τον Καρανίκα με τον Κατσικογιάννη να δείχνει και εδώ την άσπρη βούλα, με τον Ναζλίδη να είναι εύστοχος και να κάνει το 1-1. Η ΑΕΛ πήρε το προβάδισμα στο 33’ όταν ο Βαρέλα πήγε να περάσει ανάμεσα από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΣ με τον Μπέριο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει για τρίτη φορά στο ματς το σημείο του πέναλτι. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Αναστασιάδη.

Στο 36’ οι Γιαννιώτες προχώρησαν σε αναγκαστική αλλαγή καθώς είχαμε τραυματισμό του Νίκου Καρανίκα με τον Λαρισαίο μπακ να αποχωρεί και τον Μπουκουβάλα να περνά στην θέση του.

Η ΑΕΛ έφτασε στο 1-3 στο 43’ όταν από φοβερή μπαλιά του Ντέλετιτς με αποδέκτη τον Ναζλίδη, ο επιθετικός των «βυσσινί» αφού απέφυγε τον Μπέριο και περίπου από το σημείο του πέναλτι με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-3 για την λαρισινή ομάδα.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ μπήκε δυνατά με στόχο το γρήγορο γκολ που θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι και απείλησε με τον Ακόστα στο 51’ και στο 55’ δίχως αποτέλεσμα, ενώ στο 52’ η ΑΕΛ προχώρησε και εκείνη σε αναγκαστική αλλαγή όταν ο Οουσού υπέστη τράβηγμα σε μονομαχία του με τον Μαμπουλού και στην θέση του πέρασε ο Μονιάκης.

Οι Γιαννιώτες απείλησαν και στο 67’ με το δυνατό σουτ του Δώνη που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Ντεγκρά για να μειώσουν στο 69’ όταν ο Μαμπουλού από τα δεξιά έκανε την σέντρα και ο Βιδάλ με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά και έβαλε εκ νέου τον ΠΑΣ στο ματς μειώνοντας σε 2-3.

Οι Γιαννιώτες έφτασαν και στο 3-3 στο 75’ όταν ο Μπουκουβάλας με ωραία μπαλιά βρήκε τον Μαμπουλού και ο τελευταίος με δυνατό δεξί σουτ έφερε το ματς στα ίσια.

Οι δυο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία για το γκολ της νίκης με το συγκρότημα του Αναστασιάδη να απειλεί στο 85' όταν ο Καπός σούταρε δυνατά, αλλά ο Περιστερίδης επενέβη σωτήρια, ενώ για τους γηπεδούχους στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βιδάλ εκτέλεσε φάουλ με τον Ντεγκρά να αποκρούει ασταθώς και τον Φερφελή να αποτυγχάνει εξ επαφής για το 4-3.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν συνέβη κάτι αξιόλογο και κάπως έτσι με το σκορ στο 3-3 ολοκληρώθηκε η φιλική αυτή αναμέτρηση.

Όπως αναμενόταν ο Άγγελος Αναστασιάδης αποθεώθηκε από τους Γιαννιώτες οπαδούς κατά την είσοδο του στο γήπεδο, με τον Μακεδόνα τεχνικό να ανταποδίδει με χαρακτηριστικό νεύμα στην καρδιά.

Να αναφέρουμε ότι οι οπαδοί του ΠΑΣ ανήρτησαν πανό που έγραφε "ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ, ΤΣΑΤΣΟΙ "ΟΠΑΔΟΙ", ΈΚΑΤΣΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΑΣ ΧΑΛΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ"

Διαιτησία: Κατσικογιάννης (Τάτσης, Καραλής)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης (46’ Περιστερίδης), Καρανίκας (36’ Μπουκουβάλας), Ναδάλες (49’ Κούτρης), Μιχαήλ (46’ Σκόνδρας), Μπέριος (80’ Μαυροπάνος), Τζημόπουλος, Κοζορώνης (57’ Βιδάλ), Γαρουφαλιάς (49’ Μαμπουλού), Ακόστα (57’ Δώνης), Γιάκος (80’ Φερφελής), Κόντε (70’ Ντόλοβατς).

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά, Ναβάρο (67’ Ρέντζας), Γκόλιας, Φάρκας (73’ Σουλιώτης), Φατιόν, Οουσού (52’ Μονιάκης), Αναστασόπουλος (73’ Καρατάσος), Ναζλίδης (73’ Ουρτάδο), Ντέλετιτς (46’ Καπό), Βαρέλα (67’ Μαρουκάκης), Αβραάμ (62’ Λαμπρόπουλος).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: PASSPORTS.GR