Βαθμολογία

Εξηγήσεις Στραματσιόνι για τις αλλαγές

«Διάνα» έκανε ο Αντρέα Στραματσιόνι, καθώς η αντικατάσταση του Βίκτορ Ιμπάρμπο από τον Σεμπαστιάν Λέτο και του Κριστιάν Λεντέσμα από τον Ρόμπιν Λουντ βελτίωσε την εικόνα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, το βράδυ της Πέμπτης (25/8), ο τεχνικός του «τριφυλλιού» αναφέρθηκε στις επιλογές του στη ρεβάνς με την Μπρόντμπι.

«Όλοι ξέρετε πόσο σημαντικό ήταν να προκριθούμε για την ομάδα, για μένα, τους παίκτες, τους οπαδούς. Η ιστορία του Παναθηναϊκού επιβάλει να είμαστε στους ομίλους. Εγώ και το επιτελείο μου δουλεύουμε σκληρά αλλά ξέρετε ότι ήρθαμε σε μια δύσκολη στιγμή στον Παναθηναϊκό.

Σήμερα ήταν σημαντικό να μην χάσουμε. Αυτοί έχασαν την ισορροπία τους κάποια στιγμή, εμείς όχι. Μπορούμε να βελτιωθούμε πολύ γιατί είμαστε ακόμα στην αρχή», είπε αρχικά.

Το ότι δεν είχατε παιχνίδι στην Ελλάδα σας βοήθησε;

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Στην Ευρώπη δεν θέλω να είμαι θεαματικός αλλά δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε για την πρώτη θέση. Θα δείτε έναν άλλο Παναθηναϊκό και είναι σημαντικό ότι μπορούμε να αλλάζουμε το στιλ μας και αντιμετωπίζουμε το πρωτάθλημα με μεγάλο κίνητρο».

Ο Λέτο άλλαξε την εικόνα του αγώνα;

«Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε με τον Μπεργκ και τον Ιμπάρμπο που δεν είναι κλασικός φορ αλλά. Στο δεύτερο αλλάξαμε την τακτική όχι γιατί ο Ιμπάρμπο δεν ήταν καλός απλώς ήθελα έναν διαφορετικό επιθετικό. Γιατί με τον Λέτο και τον Μπεργκ μπορούσαμε να βγάλουμε καταστάσεις δυο εναντίων δυο.

Έβαλα μετά τον Λουντ γιατί ήθελα έναν παίκτη και για τα μαρκαρισματα. Είχε την ευκαιρία να κάνει και το 2-1, είναι ένας έξυπνος παίκτης και η αλλαγή αυτή απέδωσε. Δεν έγινε όμως για να βγει κάποιος που ήταν κακός αλλά για να αλλάξω την στρατηγική μου».