Βαθμολογία

Δαμασιακός: Με όνομα βαρύ σαν ιστορία, βλέπει ψηλά!

Η ομάδα του Δαμασιακού που πέρυσι πραγματικά είχε μία περιπετειώδη πορεία στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ, αφού στον πρώτο γύρο ήταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και στο τέλος βρέθηκε να χάνει την κατηγορία.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΩ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Φέτος η ομάδα που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α1’ ΕΠΣΛ κάνει μία νέα αρχή και διοικητικά και αγωνιστικά. Έχουν μείνει αρκετοί παίκτες έμπειροι που αγωνίζονταν για χρόνια στον ιστορικό Δαμασιακό και το ρόστερ συμπληρώνουν νέα παιδιά τα οποία πέρυσι είχαν πάρει κάποιες συμμετοχές. Παράλληλα προωθήθηκαν και παιδιά από την Ακαδημία της ομάδας που έχουν ξεχωρίσει.

Ο προπονητής της ομάδας είναι ο επιτυχημένος Κώστας Καζάκης, ο οποίος θα προσπαθήσει να βάλει τη δική του σφραγίδα μέσα από την καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις.

Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και επίσης οι εγκαταστάσεις είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Άπαντες πιστεύουν πως φέτος ο Δαμασιακός θα κάνει μία επιτυχημένη χρονιά πάντα με την στήριξη του κόσμου που τον ακολουθεί. Το athleticlarissa.gr βρέθηκε στο Δαμάσι και σας μεταφέρει τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Θοδωρής Τόκας (πρόεδρος)

«Ήμουνα και πέρυσι στη διοίκηση με μεγάλη προσφορά γιατί είμαι «άρρωστος» με το ποδόσφαιρο. Μου πρότειναν όλα τα μέλη να αναλάβω την θέση του προέδρου και το δέχθηκα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά την ομάδα, γιατί και με τα δύο φιλικά που δώσαμε ήταν δυνατά και πήγαμε καλά. Πιστεύω πως η χρονιά θα πάει καλά και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Είναι μια ομάδα που κατά 99% έχει αλλάξει και δουλεύει σκληρά. Αν ο Δαμασιακός δείξει τα καλά στοιχεία του και με τον κόσμο στο πλευρό του τότε θα προχωρήσει και εγώ θα ηγηθώ ώστε να φτάσουμε στην άνοδο. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον παίκτη μας Θοδωρή Τσάλτα για την μεγάλη του προσφορά στην ομάδα».

Κώστας Καζάκης (προπονητής)

«Ήρθα στον Δαμασιακό για την μεγάλη του ιστορία και τον κόσμο του. Η ομάδα «χτίζεται» από μηδενική βάση, έχουμε πολλά νέα παιδιά και έμπειρους παίκτες. Δουλεύουμε σκληρά και στις προπονήσεις και πιστεύουμε όλο αυτό να μας βγει στο πρωτάθλημα. Κρατάμε χαμηλούς τόνους και η φιλοσοφία μας είναι δουλειά και πειθαρχία. Η διοίκηση είναι στο πλευρό μας. Η ομάδα με υπομονή σε βάθος χρόνου θα έχει ανέβει επίπεδο, γιατί δίνουμε βαρύτητα στις Ακαδημίες (έχει τουλάχιστον 60 παιδιά) που μπορεί να δουλέψουν και σιγά – σιγά να ανέβουν στην μεγάλη ομάδα. Όλα τα παιδιά είναι από το Δαμάσι και σίγουρα όταν είναι έτοιμα θα παίξουν για την φανέλα και την ιστορία της ομάδας».

Θοδωρής Τσάλτας (ποδοσφαιριστής)

«Για μια ακόμη χρονιά βρίσκομαι στην ομάδα του Δαμασιακού. Μια νέα προετοιμασία έχει ξεκινήσει η ομάδα. Βέβαια φέτος έχουν γίνει πολλές αλλαγές και διοικητικές αλλά κυρίως και αγωνιστικές. Για μένα αυτό είναι λογικό, από την στιγμή που η ομάδα δεν πέτυχε το στόχο της πέρυσι. Γι’ αυτό αποφάσισα να μείνω και να βοηθήσω την ομάδα. Πιστεύω πως βρισκόμαστε σε καλό επίπεδο όσον αφορά τις προπονήσεις. Δεν θα υποσχεθώ κάτι γιατί είμαστε μια ομάδα από την ιδιοσυγκρασία μας απρόβλεπτη. Ο προπονητής είναι νέος και προσπαθούμε να τον μάθουμε και να μας μάθει. Εύχομαι να έχουμε υγεία και λίγο τύχη, δύο σημαντικούς παράγοντες που πέρυσι μας έλειπαν…».

Κώστας Λέτσιος (ποδοσφαιριστής)

«Μετά την αγάπη μας για την ομάδα, ήταν και η πτώση που μας πείσμωσε περισσότερο ώστε να μαζευτούμε όσοι αγαπάμε την ομάδα και να κάνουμε μια νέα αρχή. Ξεκινήσαμε με νέα πρόσωπα, ανέβηκαν επίπεδο οι παίκτες του εφηβικού και πέραν του βασικού κορμού 7-8 ακόμη νέα παιδιά ενσωματώθηκαν στην ομάδα. Ο προπονητής μας έχει παιδεία, υπομονή και όρεξη για δουλειά και προσπαθεί να βελτιωθούμε για τη νέα χρονιά. Ξεκινάμε σεμνά και ταπεινά, αλλά σίγουρα θα είμαστε ανταγωνιστικοί ευελπιστώντας για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Ξενοφών Καλογιάννης (ποδοσφαιριστής)

«Πέρυσι πήρα κάποια παιχνίδια στην ομάδα, η προετοιμασία γίνεται πολύ σωστά, εγώ από την πλευρά μου θέλω να πάρω περισσότερα ματς και να τα πάω καλά. Αγαπώ πολύ το ποδόσφαιρο και θέλω να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

Θοδωρής Βίδρας (ποδοσφαιριστής)

«Ελπίζω να κάνουμε μια καλή χρονιά γιατί φέτος είναι πολύ καλό το υλικό και είμαστε σε χαμηλότερη κατηγορία. Ο προπονητής είναι πολύ καλός και μας το δείχνει, ελπίζω να πάρω περισσότερα παιχνίδια φέτος και γιατί όχι να είμαι και βασικός».