Βαθμολογία

Καταγγελία στην FIFA για ΕΠΟ από ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ

Μετά τον Σταύρο Κοντονή, που κάλεσε την FIFA να αναλάβει δράση για τη σήψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Οι τρεις αυτές ομάδες έστειλαν επιστολές προς τον εκπρόσωπο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ζητώντας ουσιαστικά την παρέμβασή της στην ΕΠΟ, προκειμένου να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και οι μέχρι τώρα πραξικοπηματικές μέθοδοί της.

Οι ομάδες καταγγέλλουν τις μέχρι τώρα ενέργειες της διοίκησης Γκιρτζίκη και την κατηγορούν ανοιχτά πως δεν τηρεί τη νομιμότητα σε αρκετά θέματα. Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά στο θέμα της διαιτησίας. Σε όλο το χρονικό με τους αρχιδιαιτητές, το ισπανικό μοντέλο, αλλά και κυρίως τον καταρτισμό των πινάκων, ο οποίος έγινε βάσει των θέλω της ΕΠΟ και δίχως να ενημερώσει κανέναν.

Από ‘κει και πέρα, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ καταγγέλλουν τις επιχειρούμενες αλλαγές των δικαστών στη σύνθεση της Επιτροπής Δεοντολογίας, αφού με αυτή την κίνηση η ελληνική ομοσπονδία προσπαθεί να αποφύγει την παραπομπή των «υπόδικων» παραγόντων της που εμπλέκονται στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και τους έχουν αποδοθεί κατηγορίες.

Τέλος, στις επιστολές προς την FIFA υπογραμμίζεται πως τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, όσο και άλλα πέντε μέλη παραπέμπονται με βούλευμα σε δίκη για την περιβόητη υπόθεση της Κάρτας Υγείας, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως αυτοί οι έξι εκπίπτουν αυτόματα από το αξίωμά τους (με την παράδοση του βουλεύματος στην ομοσπονδία).