Βαθμολογία

Έδειξε το καλό της πρόσωπο η ΑΕΛ, 3-2 την Καρδίτσα

Φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Αναγέννηση Καρδίτσας στο Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας έδωσε σήμερα η ομάδα της ΑΕΛ.

Το συγκρότημα του Άγγελου Αναστασιάδη παρουσίασε παρα πολύ καλό πρόσωπο και κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 3-2 της Αναγέννησης. Η ομάδα της ΑΕΛ έδειξε παρα πολύ καλά στοιχεία και σίγουρα βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με άλλα φιλικά δείγμα του ότι και πρεμιέρα να είχε η Super League οι «βυσσινί» θα ήταν όπως έπρεπε.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Αναστασιάδη ο Ανδρέας Αβράαμ με τον Κύπριο διεθνή να πετυχαίνει δυο γκολ, τα πρώτα του με την φανέλα της ΑΕΛ, ενώ το σκορ άνοιξε ο Μαρουκάκης.

Ουσιαστικά η ΑΕΛ είχε καθαρίσει από το πρώτο ημίχρονο την αναμέτρηση όντας και προηγήθηκε με 0-2, ενώ στον αντίποδα η Αναγέννηση δεν έδειξε καλό πρόσωπο παρότι μείωσε νωρίς στην επανάληψη και είχε ένα ολόκληρο ημίχρονο για να διεκδικήσει ότι μπορεί.

Στο 8’ η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Αβράαμ και απομάκρυνση των αμυνόμενων της Αναγέννησης η μπάλα έφτασε στον Μονιάκη που σέντραρε, ο Μαρουκάκης πήρε την κεφαλιά με τον Κουτσόπουλο να αποκρούει, αλλά στην επαναφορά ο επιθετικός των «βυσσινί» με προβολή έκανε το 0-1. Οι «βυσσινί» στο 28' έφτασαν στο 0-2 με σκόρερ τον Ανδρέα Αβράαμ που είδε εκτός θέσης τον Κουτσόπουλο και με αριστερό κεραυνό πέτυχε το δεύτερο γκολ της ομάδας του και πρώτο του με την φανέλα της ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτη φορά στον αγώνα στο 35’ με το σουτ του Τσιλούλη που έδιωξε σε κόρνερ ο Καβουσάκης για να ολοκληρωθεί το ημίχρονο με την ΑΕΛ προηγούμενη 2-0 με τα τέρματα των Μαρουκάκη και Αβράαμ.

Στην επανάληψη η Αναγέννηση μείωσε στο 48’ σε 1-2 όταν ο διαιτητής Τίκας είδε χέρι του Ναβάρο υποδεικνύοντας την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι ανέλαβε να εκτελέσει ο Δημόπουλος που ήταν εύστοχος μειώνοντας σε 1-2.

Στο 67’ η ΑΕΛ έφτασε στο 1-3 με το δεύτερο προσωπικό γκολ του Ανδρέα Αβραάμ. Ο διεθνής Κύπριος έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και χωρίς χρονοτριβή έπιασε δυνατό δεξί σουτ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κουτσόπουλου για το 1-3.

Στο 70΄οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 1-4 ύστερα από ωραίο συνδυασμό των Ναβάρο, Λαμπρόπουλου, Ναζλίδη με τον τελευταίο να σουτάρει δυνατά με το δεξί, αλλά την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-3 στο 87' με ωραίο δυνατό σουτ του Ντάνγκουα που δεν μπόρεσε να διώξει ο Ξενοδόχοβ με την καρδιτσιώτικη ομάδα να μειώνει σε 2-3 που όπως είπαμε ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Παρών στο γήπεδο και ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος έφτασε στο γήπεδο στο 15’ και είχε θερμή χειραψία με τον πρόεδρο της Αναγέννησης Βασίλη Μπούρμπο. Στον πάγκο της Αναγέννησης δεν κάθισε ο Γιάννης Μάγγος ο οποίος είχε λάβει ειδική άδεια για την βάφτιση του παιδιού του και στον πάγκο κάθισε ο βοηθός του Τάκης Δρόσος.

Τέλος να αναφέρουμε ότι αν και φιλική η αναμέτρηση, πολύ εχθρική η διαιτησία του Τίκα και των βοηθών του καθώς και το πέναλτι που υπέδειξε ο Καρδιτσιώτης ρέφερι είναι αμφισβητούμενο, ενώ και οι βοηθοί σταμάτησαν σε 2-3 περιπτώσεις τους παίκτες της ΑΕΛ για offside που δεν υπήρχαν.

Διαιτησία: Τίκας (Δίπλαρης, Βογιατζής)

Αναγέννηση Καρδίτσας (Τάκης Δρόσος): Κουτσόπουλος, Τσόπελας (76’ Καραγιάννης), Καλλιβωκάς (50’ Κουκομάνοβιτς), Σμίλτος, Δημόπουλος, Μπιτέλης, Υφαντής (50’ Φέτσης), Μπλέντι (76’ Τζάνης), Τσιλούλης, Ντάνγκουα, Τζέκος (50’ Ντιάρτα)

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Καβουσάκης (46’ Ξενοδόχοβ), Ναβάρο (72’ Ρέντζας), Μονιάκης (46’ Οουσού), Γιοβάνοβιτς (65’ Σουλιώτης), Γκόλιας, Καρατάσιος (46’ Λαμπρόπουλος), Αναστασόπουλος, Βαρέλα (46’ Ουρτάδο), Αβραάμ (Χοτζάλι), Μαρουκάκης (72’ Καπός), Ναζλίδης (76’ Μασούρας).

ΑΠΟΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ATHLETICLARISSA: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ