Βαθμολογία

Χριστοφορίδη: «Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Συνέχεια στις συνεντεύξεις για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, η τελευταία για την σεζόν που μας πέρασε, με το «βαρύ πυροβολικό» της ομάδας, Μαρία Χριστοφορίδη να μιλά αυτή τη φορά.....

- Μαρία, πες μας αρχικά δύο λόγια για σένα:

Είμαι από τον Αμπελώνα, είμαι 21 ετών, έχω τελειώσει φυσικοθεραπεία σε δημόσιο ΙΕΚ στην Λάρισα και παίζω μπάλα τα τελευταία τρία χρόνια.

- Ποιος είναι ο λόγος που επέλεξες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Πότε μου δεν πίστευα πως κάποια μέρα θα παίξω ποδόσφαιρο σε ομάδα παρόλο που ήταν το όνειρο μου από μικρή. Πέρασα από διάφορα αθλήματα που μου άρεσαν πολύ. Στο τέλος έγινε στην Λάρισα η Γυναικεία ομάδα και χωρίς δεύτερη σκέψη δήλωσα συμμετοχή.

- Βρίσκεσαι στην ΑΕΛ από την ίδρυση του συλλόγου. Πως βλέπεις το μέλλον της ομάδος;

Το μέλλον της ομάδος είμαστε εμείς. Συνεχής προσπάθεια για βελτίωση και ολοένα καλύτερες αποδόσεις από όλες μας. Ειδικά φέτος που θα διανύσουμε έναν δύσκολο χρόνο καθώς θα αντιμετωπίσουμε ομάδες έμπειρες στην κατηγορία που έχουν αθλήτριες που παίζουν ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια.

- Θα βρίσκεσαι και τη νέα χρονιά στους «βυσσινί»;

Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.

- Η ΑΕΛ φέτος τερμάτισε στη πρώτη θέση της Β΄εθνικής και τη νέα χρονιά θα βρίσκεται στην Α΄εθνική. Ποιος πιστεύεις πως θα είναι ο στόχος για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν;

Στόχος της ομάδας για τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν θα είναι φυσικά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να δείξουμε πως δεν είμαστε άδικα στην Α' εθνική. Καθώς επίσης να δουλέψουμε στον βαθμό που πρέπει ώστε να κάνουμε μία ομάδα που θα παραμείνει για πάντα στην Α' εθνική. Και γιατί όχι κάποια στιγμή στο μέλλον να πάρουμε και το πρωτάθλημα.

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;

Ο προσωπικός μου στόχος μου είναι να δουλέψω σκληρά.... πιο σκληρά από κάθε άλλη χρόνια. Δεν θέλω να απογοητεύσω τις συμπαίκτριες μου ούτε και τον εαυτό μου.

- Πίστευες πως στο τέλος η ΑΕΛ θα κατακτούσε το πρωτάθλημα της Β΄εθνικής και θα έπαιρνε το εισιτήριο για την Α΄εθνική;

Τα όνειρα σε αυτή τη ζωή είναι δωρεάν και αφορολόγητα ευτυχώς. Και είναι αυτά που μας δίνουν ζωή και κινητήριο δύναμη να συνεχίζουμε να προσπαθούμε. Βαθιά μέσα μου πίστευα πως το όνειρο αυτό θα γίνει πραγματικότητα αργά η γρήγορα.

- Είσαι μία εκ των αρχηγών της φετινής ΑΕΛ. Πως νιώθεις γι΄αυτό;

Τιμή μου που με εμπιστεύτηκαν τα κορίτσια και η διοίκηση για μία από τις αρχηγούς. Πιστεύω πως είτε εκλεγόμουν αρχηγός είτε όχι, πάλι θα έκανα ότι μπορούσα για να βοηθήσω την ομάδα.

- Πως αισθάνεσαι που είσαι πρώτη σκόρερ στην Β' εθνική και μάλιστα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά;

Νιώθω υπερηφάνεια. Όταν οι προσωπικοί σου στόχοι παίρνουν σάρκα και οστά τότε δεν είσαι τίποτα άλλο παρά ευτυχής και ολοκληρωμένος. Φυσικά σημαντικό ρόλο στην επίτευξη αυτής της επιτυχίας είχανε και οι συμπαίκτριες μου.

- Πες μας δύο λόγια για τον κόσμο της ΑΕΛ, αν σας βοήθησε φέτος και αν θα θέλατε κάτι παραπάνω;

Το φίλαθλο κοινό ήταν κοντά μας και υπήρξαν παιχνίδια όπου η παρουσία τους μας βοήθησε αρκετά. Όμως πιστεύω ότι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο είναι λίγος σε σχέση με τη δυναμική που έχει αυτή η πόλη και αυτή η ομάδα.
Επίσης σημαντική ήταν και η βοήθεια της διοίκησης της ΑΕΛ, η οποία ήταν πάντα δίπλα μας και μας βοηθούσε σε ότι και αν χρειαστήκαμε, με ανθρώπους όπως ο κύριος Ντριγκόγιας. Με αγάπη, αφοσίωση και όνειρα θεωρώ ότι και φέτος η συνεργασία μας με τα στελέχη της ομάδας θα είναι άψογη. Να μην ξεχάσουμε να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς μας.