Βαθμολογία

«Γλυκόπικρη γεύση» από την πρόβα τζενεράλε της ΑΕΛ!

Δεν είχε αίσιο τέλος η «πρόβα τζενεράλε» της ΑΕΛ, η οποία στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνίδιου με την Ξάνθη μπορεί να παρουσίασε καλή εικόνα, όμως εν τέλει έχασε με σκορ 2-1 στο AEL FC ARENA. Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν ολική ανατροπή μετά το γρήγορο γκολ του Βαρέλα και παρά το άσχημο ξεκίνημα που είχαν στην αναμέτρηση, ήταν αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος. Έντονα τα παράπονα των ανθρώπων της ΑΕΛ, όσον αφορά το διαιτητικό κομμμάτι και κυρίως για το πέναλτι από το οποίο προήλθε η ισοφάριση.

Στο αγωνιστικό κομμάτι...

Με το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα, η ΑΕΛ «σπατάλησε» την πρώτη μεγάλη ευκαιρία της αναμέτρησης, με πρωταγωνιστή τον Βαρέλα, ο οποίος δε μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση της αντίπαλης άμυνας και να νικήσει τον τον Ζίβκοβιτς.

Μόλις στο 7΄λεπτό του παιχνιδιού οι «βυσσινί» κατάφεραν να πάρουν ρόλο οδηγού στο φιλικό, με το εύστοχο πέναλτι του Νίκο Βαρέλα. Το πέναλτι κέρδισε ο Ντέλετιτς που μπήκε στην περιοχή της Ξάνθης και ανατράπηκε απο τον Καρασαλίδη.

Ιδιαίτερα κινητικοί  και «ορεξάτοι» οι γηπεδούχοι, είχαν ανεπανάληπτη αντεπίθεση με τους Βαρέλα και Ντέλετιτς να αλλάζουν υπέροχα τη μπάλα. Ο τελευταίος έδωσε την μπάλα στον Ουρτάδο, ο οποίος έχασε μοναδική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα για την ομάδα του. Όλα αυτά με τη συμπλήρωση του 20λεπτου...

Τέσσερα λεπτά αργότερα υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή στον αγώνα, έτσι ώστε οι παίκτες αμφότερων των συλλόγων να έχουν την ευκαιρία να δροσιστούν. Στο 35΄λεπτό ο Ντεγκρά υπέπεσε δίχως πίεση σε λάθος, παραχωρώντας κόρνερ για την Ξάνθη, το οποίο ωστόσο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάτι αξιοσημείωτο, με την ΑΕΛ να πηγαίνει στα αποδυτήρια, έχοντας εκείνη το προβάδισμα.

Στο δεύτερο μέρος οι «βυσσινί» παρατάσσονται στον αγωνιστικό χώρο με τους  Καβουσάκη, Ρέντζα, Μονιάκη, Σουλιώτη, Φάρκας, Ματσιλελέ Σόνο, Λαμπρόπουλο, Αναστασόπουλο, Καπός, Μασούρα, Μαρουκάκη.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης η Ξάνθη έριξε μια προειδοποιητική βολή με κεφαλιά του Βασιλακάκη. Κάτι το οποίο αφύπνησε τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη, οι οποίοι ωστόσο δε μπόρεσαν εν συνεχεία να μην δεχτούν την ισοφάριση.

Δέκα λεπτά μετά το πρώτο «χτύπημα» των φιλοξενούμενων, ο διαιτητής κ. Τίκας υπέδειξε πέναλτι του Ράνου πάνω στον Σουλιώτη. Ο εκτελεστής Νιέτο ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα, όμως η αλήθεια ήταν πως υπήρξαν έντονες αποδοκιμασίες με αυτή τη απόφαση, τόσο από το κοινό όσο και από τον τεχνικό των «βυσσινί».

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά,  μια ολιγωρία της άμυνας των γηπεδούχων, έδωσε την ευκαιρία στον Γιουνές με καρφωτή κεφαλιά να «γράψει» το 1-2 για την ομάδα της Θράκης στο 76'. Ολική ανατροπή για την Ξάνθη και ψυχρολουσία για την ΑΕΛ.

Η εικόνα της ΑΕΛ προς το τέλος του παιχνιδιού δεν θύμισε σε τίποτα αυτήν που παρουσίασε το σύνολο του Άγγελου Αναστασιάδη στην αρχή της αναμέτρησης, με τους ποδοσφαιριστές των «βυσσινί» να είναι φανερά επηρεασμένοι από την αρνητική εξέλιξη του παιχνιδιού.

Τελικό αποτέλεσμα στο AEL FC ARENA, ΑΕΛ- Ξάνθη 1-2.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

ΑΕΛ: Ντεγκρά, Ναβάρο, Γκόλιας, Κόντορ, Γιοβάνοβιτς, Φάρκας, Φατιόν, Ουρτάδο, Ντέλετιτς, Βαρέλα, Θωμάς Ναζλίδης.

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Καμαρά, Σολτάνι, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος, Φλίσκας, Νιέτο, Ορφανίδης.

Διαιτητής της αναμετρήσης ήταν ο κ. Τίκας (Καρδίτσας) με βοηθούς τους Διπλάρη (Καρδίτσας) και Παπαδημητρίου (Λάρισας). Τέταρτος διαιτητής ο Τσιτσανούδης (Λάρισας).