Βαθμολογία

«Ασπίδα» σε Αθανασιάδη ο Ίβιτς

Τη στήριξή του στον Στέφανο Αθανασιάδη εξέφρασε ο Βλάνταν Ίβιτς, με δηλώσεις που έκανε μετά το φιλικό ματς της Τρίτης (9/8) κόντρα στη Βέροια. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε για τις μεταγραφές, αλλά και την κριτική που γίνεται στον διεθνή επιθετικό μετά το ματς με τον Άγιαξ και την κριτική για τα δύο χαμένα τετ α τετ.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Τα ακούω κι εγώ όσα λέγονται. Και να μη θέλω τα ακούω. Αυτό που κάνετε δεν είναι δίκαιο. Τώρα είναι ο Αθανασιάδης, αύριο θα είναι ο Περέιρα, ή όποιος άλλος είναι επιθετικός. Μπήκε σε 4-5 φάσεις, έβαλε ένα γκολ. Τα χάνουν και οι μεγάλοι παίκτες τα γκολ.

Έχει βάλει τόσα γκολ με τον ΠΑΟΚ. Το πιο εύκολο είναι όταν ένας επιθετικός χάνει ευκαιρίες να γίνεται αυτό που γίνεται. Δεν είναι σωστό και δίκαιο αυτό και δε μιλάω μόνο για τον Κλάους. Δεν πρέπει να κράζουμε τους επιθετικούς.

Για μένα είναι σωστός και καλός όταν είναι μέσα στις φάσεις. Πρέπει να βάζει και γκολ, αλλά για να είναι μέσα στη φάση, έχει δουλέψει καλά. Δε μπόρεσε να βάλει και το δεύτερο γκολ. Το ήθελε ο ίδιος πιο πολύ από όλους μας. Αυτό πρέπει να καταλάβετε κι εσείς»

Ερωτηθείς αν αισθάνεται καλυμμένος με τους παίκτες που έχει στην επίθεση και πως σχολιάζει τα μεταγραφικά σενάρια για την ενίσχυση στη γραμμή κρούσης, ο Αθανασιάδης απάντησε: «Εμείς ψάχνουμε για φορ, δεν είπα ότι δεν θα πάρουμε επιθετικό. Ακόμη έχουμε το περιθώριο».

Αναφορικά με το φιλικό ματς με τη Βέροια είπε: «Ήθελα να δώσω χρόνο σε παίκτες που δεν υπήρχε το περιθώριο να αγωνιστούν σε όλο το ματς με τον Άγιαξ. Aπό όλους ζητάω τα ίδια είχαμε ευκαιρίες, δεν ήταν εύκολο να κερδίσει κανένας σήμερα, αύριο έχουμε δεύτερο παιχνίδι και ετοιμαζόμαστε για αυτό».

Ερωτηθείς για τον Φερνάντο Βαρέλα απάντησε: «Ο Βαρέλα έρχεται από τραυματισμό. Σίγουρα δεν είναι έτοιμος αλλά προπονείται καλά και είναι παίκτης που θα βοηθήσει».

Σχετικά με τη μεταγραφική ενίσχυση στη θέση του επιθετικού: «Εμείς είπαμε ότι ψάχνουμε φορ, δεν είπαμε ότι δεν θα πάρουμε φορ, ψάχνουμε έχουμε ακόμα περιθώριο. Κατά την άποψή, μου είμαστε κοντά σ' αυτή τη μεταγραφή».

Όσον αφορά τον Έργκις Κάτσε σχολίασε: «Ο Κάτσε είναι παίκτης που ήταν σχεδιασμένο να βρει ομάδα να φύγει. Ο παίκτης ήρθε μετά το Euro είχε άδεια και περιμένω να δω τι θα γίνει μαζί του».

Τέλος, για τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ είπε:  «"Η ομάδα ήταν σοκαρισμένη μετά τον Άγιαξ. Είχαμε καλύτερες ευκαιρίες με τον Άγιαξ, μπορούσαμε να περάσουμε συνεχίζουμε και προχωράμε, είμαστε υποχρεωμένοι να περάσουμε την Ντίναμο…».