Βαθμολογία

Βαλαώρας: «Να σας δω μονιασμένους τον Οκτώβρη...»

Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Γιάννης Βαλαώρας, ο οποίος μίλησε για θέματα που απασχολούν το «βυσσινί» σύλλογο, ενώ έκανε και τη δική του έκκληση μέσω της εκπομπής.

Συγκινημένος από τα όσα ειπώθηκαν στην αρχή του μεταξύ τους διαλόγου, σχετικά με την πορεία του στο σύλλογο, ο Γιάννης Βαλαώρας είπε:
«Ακόμα έχω φίλους στη Λάρισα και νιώθω πολύ υπερήφανος που δεν έφυγα ποτέ από την ομάδα. Αγάπησα τον κόσμο, όπως με αγάπησαν και αυτοί. Θέλω να τους ευχαριστήσω πάρα πολύ που με έκαναν αυτό που είμαι τώρα.»

Το σχόλιό του για την τότε ποδοσφαιρική εποχή, ήταν:
«Η ΑΕΛ από το 1979 μέχρι το 1989 δίδασκε ποδόσφαιρο. Κάναμε σπουδαία παρέα μαζί όλοι οι ποδοσφαιριστές και πραγματικά μέσα έπαιζε πάντα ο καλύτερος. Μετά μπήκαν τα χρήματα στο προσκήνιο και το στοίχημα που είναι ότι χειρότερο και άλλαξαν τα πράγματα. Δεν παίρναμε επώνυμους ποδοσφαιριστές, ούτε «γουρούνια στο σακί» γι' αυτό και δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις. Με λυπεί πάντως που δεν αγωνίζονται πολλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές στις δικές μας ομάδες.»

Για το τι θα πρέπει να προσέξει η ΑΕΛ στην επιστροφή της στην μεγάλη κατηγορία, σχολίασε:
«Θέλουμε τη βοήθεια όπως τότε, όλων των φιλαθλων. Ακούω δυσάρεστα πράγματα πως οι monstes απέχουν, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα. Τον ίδιο στόχο έχουμε όλοι. Πρέπει να έχουμε στόχους για την πέμπτη θέση. Οι πρώτες τέσσερις θέσεις άλλωστε είναι κλεισμένες.»

Για το αν η ΑΕΛ θα πρέπει να κινηθεί για νέα αποκτήματα, ανέφερε:
«Σίγουρα χρειάζονται δύο παίκτες να κάνουν τη διαφορά. Μας λείπει ένα χαφ και ένα δεκάρι να κάνει τη διαφορά. Αυτή είναι η άποψή μου.»

Για την εικόνα που έχει για τον Άγγελο Αναστασιάδη, είπε:
«Με τον Άγγελο έχουμε παίξει και αντίπαλοι. Δεν καταλαβαίνει από ονόματα. Είναι άνθρωπος σοβαρός και αναλαμβάνει πάντα όλη την ευθύνη πάνω του.»

Για τους στόχους που πρέπει να έχει η ΑΕΛ, τόνισε:
«Αυτό που πρέπει να κάνει η ΑΕΛ είναι να κοιτάξει να βάλει υψηλούς στόχους πάνω. Αν πει εγώ πάω να σωθώ, θα είναι από τις πρώτες ομάδες που θα πέσουν. Εμείς τότε είχαμε πιστέψει ότι μπορούσαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΛ μπορεί να παίξει άριστο ποδόσφαιρο.»

Η έκκληση που έκανε προς όλους, ήταν:
Εκ μέρους της εκπομπής σας θέλω να παρακαλέσω όλους να σας δω μαζεμένους και μονιασμένους όταν θα έρθω τον Οκτώβριο. Εγώ εδώ είμαι για ότι θελήσουν. Εμείς άμα δεν είχαμε τον κόσμο, δεν θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Χωρίς φιλάθλους η ομάδα δεν πάει μπροστά, κακά τα ψέματα. Ακόμη και στη Γ΄ εθνική βλέπαμε τον κόσμο εκεί. Ας ρίξουν όλοι λίγο νερό στο κρασί τους. Η ομάδα χρειάζεται μεγάλη βοήθεια και όλα ξεκινούν από τους monsters.

 

Απόδοση για το Athleticlarissa.gr: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ