Βαθμολογία

Νίκη με ανατροπή η ΑΕΛ, 2-1 στα Τρίκαλα

Νίκη με σκορ 2-1 για την ομάδα της ΑΕΛ απέναντι στα Τρίκαλα στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων, ένα αποτέλεσμα πέρα για πέρα δίκαιο για την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Η ΑΕΛ ήταν πολύ καλύτερη των Τρικάλων και πέρα από τα 2 γκολ έχασε αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει, καθώς είχε και χαμένο πέναλτι και δοκάρι και όπως είπαμε αρκετές ακόμα ευκαιρίες, ενώ δέχτηκε το γκολ όταν ο Μασούρας άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντεγκρά.

Πάντως έστω και στο τέλος υπήρξε δικαιοσύνη με τα τέρματα των Καπού στο 89' και του Βαρέλα στις καθυστερήσεις με την ΑΕΛ να πετυχαίνει την ολική ανατροπή. Η ΑΕΛ παιχνίδι με το παιχνίδι βελτιώνεται και σίγουρα έδειξε πάρα πολύ καλά στοιχεία απέναντι στην τρικαλινή ομάδα που θα συμμετάσχει στην Football League.

Παρουσία περίπου 1500 θεατών η σημερινή αναμέτρηση εκ των οποίων και 100 περίπου Λαρισαίοι, ενώ ακόμα σε ένα παιχνίδι το παρών έδωσε ο ισχυρός άνδρας των "βυσσινί" Αλέξης Κούγιας.

Οι γηπεδούχοι πάντως απείλησαν πρώτοι όταν στο 8' ο Μπαϊκαρά με τον Μίνγκα άλλαξαν ωραία την μπάλα ο τελευταίος σούταρε για να στείλει την μπάλα ελάχιστα άουτ, για να έρθει η απάντηση των φιλοξενούμενων στο 17' όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ροβίθη ο Δαμιανάκης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Μαρουκάκη να απειλήσει με το πλασέ του στην κίνηση να φεύγει λίγο άουτ, ενώ στο 25' η αφόρητη ζέστη ανάγκασε τον διαιτητή της αναμέτρησης να διακόψει το παιχνίδι προκειμένου να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων.

Στο 32' είχαμε αναγκαστική αλλαγή για την ΑΕΛ με τον Ντεγκρά να αποχωρεί και τον Καβουσάκη να μπαίνει στο γήπεδο, ενώ δυο λεπτά αργότερα η ΑΕΛ απείλησε και πάλι με το τετ-α-τετ του Μαρουκάκη που απέκρουσε ο Παπαδόπουλος.

Τα Τρίκαλα άνοιξαν το σκορ στο 38' όταν ο Μίνγκας σούταρε, ο Καβουσάκης απέκρουσε και στην επαναφορά ο Νικολακάκης σούταρε με τον Μασούρα στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστειλε άθελα του στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 43' ο ρέφερι Γρατσάνης υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Δαμιανάκη.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Ροβίθης που ευστόχησε, αλλά ο Γρατσάνης έδειξε επανάληψη. Στην εκ νέου εκτέλεση ο Ροβίθης έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με το 1-0 να αποτελεί το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το θέαμα ήταν κακό και ουσιαστικά όλα τα ωραία συνέβησαν από όταν η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσια στο 89'. Μέχρι το λεπτό εκείνο τα μοναδικά άξια αναφοράς ήταν το διαγώνιο σουτ του Καπού στο 67' που έφυγε άουτ και η εκτέλεση φάουλ από πλευράς γηπεδούχων του Σερτζίνιο που μπλόκαρε ο Ξενοδόχοβ.

Όπως είπαμε όλα τα ωραία συνέβησαν στο τέλος με την ΑΕΛ να φτάνει στο 1-1, να χάνει ευκαιρία στο καπάκι για το 1-2, να φτάνει σε αυτό στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση να γλιτώνει το 2-2.

Αρχικά στο 89' η ΑΕΛ έφτασε στο 1-1 με δυνατό σουτ του Καπού που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιδόπουλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Χρήστος Τζάνης βγήκε απέναντι από τον πορτιέρε των Τρικάλων όμως το πλασέ του πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο σκόρερ του 1-1 Καπός πάσαρε στον Βαρέλα και αυτός με ωραίο σουτ στην κίνηση πέτυχε το 1-2 για την ΑΕΛ που πέτυχε την ολική ανατροπή στα τελευταία λεπτά.

Ο Ξενοδόχοβ στην τελευταία φάση της αναμέτρησης κράτησε το 1-2 όταν ο Δουκάκης επιχείρησε να φτάσει στο 2-2, αλλά ο πορτιέρε της ΑΕΛ έδιωξε τον κίνδυνο και κράτησε την νίκη για την θεσσαλική ομάδα.

Διαιτησία: Γρατσάνης (Μανούρας, Κωτούλας)

ΑΟ Τρίκαλα (Σταύρος Ψιμουλάκης): Παπαδόπουλος (66′ Γιδόπουλος), Νικολακάκης (53′ Λαμπάκης), Νιάρος (53′ Γκόλιας), Παπαπαναγιώτου (62′ Γκάσιτς), Σαρακατσάνος, Ριζογιάννης (53′ Στογιάνοβιτς), Μίνγκας (53′ Δουκάκης), Μουμίν (53΄Σερτζίνιο), Κουσκουνάς (62′ Ράσιτς), Στεφάνοβιτς (62′ Χασομέρης), Μπαϊκαρά (53′ Ίλιτς)

ΑΕΛ (Άγγελος Αναστασιάδης): Ντεγκρά (32′ Καβουσάκης, 62′ Ξενοδόχοφ), Μασούρας (46′ Ρέντζας), Γκόλιας (46′ Γιοβάνοβιτς), Δαμιανάκης (46′ Φάργκας), Μανακούσιος (46′ Μονιάκης), Καπνόπουλος (46′ Λαμπρόπουλος), Καρατάσιος (46′ Αναστασόπουλος), Ροβίθης (46′ Καπός), Χοντζάλι (46′Βαρελά), Γιαννιτσάνης (46′ Τζάνης), Μαρουκάκης (46′ Ουρτάδο).

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: goaltrikala.gr