Βαθμολογία

«Χαμηλά την μπάλα» με τον Άγγελο! (PICS)

Ουδείς τον «ακουμπά», ουδείς μπορεί να αντιπαρέλθει τα λεγόμενά του, πόσω μάλλον να αγνοήσει τις υποδείξεις του.

Όλα θα πρέπει να λειτουργούν «ρολόϊ» σύμφωνα με τα δικά του «πιστεύω», και οποίος σταθεί εμπόδιο στο σχέδιό του, δε θα αργήσει να αποτελέσει παρελθόν από το «ποδοσφαιρικό προσκήνιο».

Αυτά και άλλα πολλά είναι τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστό τον Άγγελο Αναστασιάδη στα μάτια του καθενός. Στα μάτια των ποδοσφαιριστών που συνεργάστηκαν μαζί του, αλλά και των ανθρώπων που τον περιτριγύριζαν.

Η συνήθεια δε ξεχνιέται από έναν προπονητή που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, εξού και οι δηλώσεις του στο πρόσφατο περιστατικό του Μασούρα, στο φιλικό παιχνίδι της ΑΕΛ κόντρα στον Ατρόμητο στο AEL FC ARENA.

Αν ανατρέξουμε απλά και μόνο στο «ιστορικό» επί της θητείας του στον ΠΑΟΚ, μπορείς να καταλάβεις πολλά από όσα θα επιδιώξει να πετύχει με τους «βυσσινί», τους κανόνες που πρόκειται να θεσπίσει στο «στρατόπεδο» του συλλόγου και πολλά από όσα δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβούν.

1.)Τσακωμοί δεν πρόκειται να υπάρξουν σε αναμέτρηση της ομάδας ούτε για αστείο... Μάλλον ο Γιάννης Μασούρας δε ήταν γνώστης του πειθαρχικού παράπτωματος στο οποίο είχε υποπέσει ο Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο φορ του Δικεφάλου μετά από μία ένταση στην προπόνηση, φέρεται να είχε πλησιάσει πρόσωπο με πρόσωπο τον νεαρό Ποζατζίδη και αυτό αυτομάτως σήμανε τον αποκλεισμό του από την αποστολή της ομάδας στο επόμενο παιχνίδι. Συνάμα του στάλθηκε μήνυμα πως δεν θα πρέπει να ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Ο Μασούρας μπορεί να αντιπαρατέθηκε με αντίπαλο αλλά αυτό λίγο τον ενδιαφέρει...

2.)Δεν αντιμιλάς ποτέ σε διαιτητή όσο εξοργισμένος και αν είσαι από τις αποφάσεις του. Σε ένα συμβάν όπου πρωταγωνιστής υπήρξε εκ νέου ο Παπαδόπουλος, αντιλαμβανόμαστε εύκολα πως τα «γλυκόλογα» σε διαιτητή δεν αρέσουν στον Άγγελο. Συγκεκριμένα ο επιθετικός του ΠΑΟΚ είχε αντιδράσει στον διαιτητή Παππά και πήρε κίτρινη κάρτα λόγω του μεταξύ τους φραστικού επεισόδιου. "Μην ασχολείστε με τον διαιτητή! Μόνο ζημιά μας κάνει αυτό! Παίρνουμε αχρείαστες κάρτες!" ήταν το σχόλιο του πολύπειρου τεχνικού.

3.) Δεν μιλάμε την ώρα της βιντεοθεραπείας. Κανόνας απαράβατος!Ο Άγγελος είναι αναμφίβολα χειρότερος και από τον πιο αυστηρό καθηγητή ή δάσκαλο που μπορεί να συναντήσατε στα παιδικά και εφηβικά σας χρόνια. Τα όσα είχαν συμβεί με δύο ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, μιλούν από μόνα τους... Συγκεκριμένα, οι Χακόμπο και Λούκας δεν είχαν κάνει πράξη αυτό που τους ζήτησε ο Μακεδόνας τεχνικός κατά τη διάρκεια του μαθήματος μέσω βίντεο που είχε η ομάδα. Ο Αναστασιάδης ζήτησε από τους ξένους παίκτες να πάνε πιο μπροστά, προκειμένου να ακούν τα όσα έλεγε ο προπονητής μέσω του μεταφραστή και εκεί ξεκίνησε η κόντρα. Ο Χακόμπο αρνήθηκε, ο Αναστασιάδης το ζήτησε ξανά σε ήρεμους τόνους, αλλά εισέπραξε την ίδια απάντηση. Ετσι ο Αγγελος ζήτησε από τον Χακόμπο να φύγει με τον έμπειρο πορτιέρο να προπονείται, από εκεί και πέρα, μόνος του. Λογικό είναι μετά απ' αυτό το σκηνικό, ο Αναστασιάδης να αναρωτηθεί αν «είναι κάποιος ακόμη που δεν θέλει να ακούει και προτιμά να φύγει;». Εκεί πήρε τη σκυτάλη ο Λούκας, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει, καταδεικνύοντας τις προθέσεις του. Μετά το εν λόγω περιστατικό ο Λούκας δεν άργησε να μετακινηθεί στην Ισπανία για λογαριασμό της Λα Κορούνια.

4.) Δεν παρακούμε ούτε για αστείο τις υποδείξεις του κόουτς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Το παρακάτω μεταφέρεται ως φημολογία και όχι ως επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του balladoros.com, στο πλαίσιο της φιλικής αναμέτρησης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ίντερ, ο Στέφανος Αθανασιάδης είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου στο 35' λεπτό. Η αλλαγή δεν είχε γίνει για προληπτικούς λόγους όπως είχε επισημανθεί, αλλά επειδή ο σέντερ φορ του Δικεφάλου δεν είχε πράξει όσα του ζήτησε ο προπονητής του εντός αγωνιστικού χώρου.

5.) Μην κάνεις τίποτα που μπορεί να εκνευρίσει τον Άγγελο Αναστασιάδη. Δε θα διστάσει διόλου να σε θέσει με συνοπτικές διαδικασίες εκτός ομάδας. Οι λόγοι που ξαφνικά ο Γιώργος Τζαβέλλας βρέθηκε εκτός πλάνων για τον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν είναι ακριβείς. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ είχε κατηγορήσει τον διεθνή ποδοσφαιριστή πως δεν ήθελε να παίξει για την ομάδα, έπειτα από το ματς με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Απο εκεί πέρα ακολούθησαν πολλά με τον Τζαβέλλα εν τέλει να επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα των «ασπρόμαυρων», όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης αποτέλεσε παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας της Θεσσαλονίκης.  
«Έπειτα, μετά το παιχνίδι της Τρίπολης μου ανακοίνωσε πως επειδή είμαι εγώ ο φταίχτης της ήττας, δεν πρόκειται με εκείνον προπονητή να ξαναπαίξω και με έθεσε για μια ακόμη φορά εκτός ομάδας. Εγώ μιλάω με το όνομά μου μπροστά. Δεν βάζω τον 'πλαϊνό' μου να διοχετεύει επανειλημμένα ψέματα στα media. Εξάλλου η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί...» ήταν ένα μέρος από το γεμάτο «δηλητήριο» μήνυμα του Γιώργου Τζαβέλλα, σχετικά με το περιστατικό.

Όλα αυτά λοιπόν θα πρέπει να αποτελούν παραδείγματα για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, καθώς πιθανότατα οι «βυσσίνι» δε θα τυγχάνουν διαφορετικής μεταχείρισης από τον έμπειρο τεχνικό. Αναμφίβολα μιλάμε για μια νοοτροπία και μια «αντίληψη των πραγμάτων», η οποία λόγω της πειθαρχίας αλλά και της ισότητας που θέλει να υπάρχει σε μια ομάδα ο Αναστασιάδης, μπορεί να επιφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα. Το έχει αποδείξει άλλωστε με αρκετές ομάδες. Στην αντίπερα όχθη, αν το παραπάνω εγχείρημα δεν ευοδωθεί όπως στον ΠΑΟΚ, τα αποτελέσματα δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ευχάριστα.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ