Βαθμολογία

«Σούπερ Λιγκ χωρίς ΑΕΛ, φαγητό χωρίς αλάτι...»

Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη «φιλοξενήθηκαν» σήμερα (05/08) πολλοί από τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ. Οι άνθρωποι που έχουν τιμήσει τη φανέλα των «βυσσινί» κατά το παρελθόν, μίλησαν για θέματα που απασχολούν το σύλλογο και μετέφεραν στον κόσμο τη δική τους άποψη για το «τι μέλλει γενέσθαι» για την ΑΕΛ...

Παναγιώτης Μπούτος:
 «Θέλω να συγχαρώ όλους όσους βοήθησαν να επιστρέψει η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ και πάνω απ' όλα στον κόσμο που βοήθησε τα μέγιστα, ώστε να επανέλθουμε εκεί που αξίζει να βρισκόμαστε. Εύχομαι η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Να πετύχει μια άνετη παραμονή και από εκεί και πέρα ότι προκύψει. Διότι η Σούπερ Λιγκ χωρίς την ΑΕΛ είναι φαγητό χωρίς αλάτι.

Τότε που αγωνιζόμουν εγώ ένα όνειρο είχε γίνει πραγματικότητα και η ομάδα κατέκτησε όλα αυτά τα τρόπαια που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Εύχομαι η ομάδα να στεριώσει πλέον στη Σούπερ Λιγκ και να είμαστε μονίμως στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Υγεία, δύναμη και αποφασιστικότητα.

Εγώ μάλιστα είχα αποκτήσει και το παρατσούκλι «περήφανος» επειδή το στυλ μου ήταν να σταματώ με άνεση την μπάλα με το στήθος. Το αισθανόμουν και εγώ αλλά πολύ περισσότερο και ο κόσμος στην κερκίδα. Εμείς αγαπούσαμε αυτό που λέγεται ποδόσφαιρο και δεν αγωνιζόμασταν για τα χρήματα. Αυτό που μας ενδιάφερε ήταν να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους και μόνο αυτό.»

Κώστας Σαββάλας (τερματοφύλακας):
«Θέλω να ευχηθώ στο ραδιόφωνο καλή επιτυχία. Καλή χρονιά στην ΑΕΛ και να υπάρχει αγάπη και ομόνοια μεταξύ όλων όσων πλαισιώνουν την ΠΑΕ, για να μπορέσουμε να πετύχουμε πράγματα.

«Όταν αγωνιζόμουν εγώ στο σύλλογο, η ΑΕΛ τότε είχε πλαισιωθεί με παίκτες του νομού. Έχτισε ένα καλό σύνολο μέχρι η ομάδα μας βέβαια να καρπωθεί τους κόπους της και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Από το ποδόσφαιρο εγώ κέρδισα την αγάπη του κόσμου, την αναγνωρισιμότητα και πολλά ακόμα πράγματα. Αγωνίστηκα 8 χρόνια στην ΑΕΛ και έχω αναμετρηθεί και συνδυαστεί με πολλά μεγάλα ονόματα.

Πιστεύω πως η ΑΕΛ χρειάζεται παιδιά από τον νομό Θεσσαλίας. Το ποδόσφαιρο πλέον έχει αλλαξει πολύ. Βλέπεις όλες οι ομάδες παίρνουν έτοιμους παίκτες με πολλά λεφτά. Όμως δεν γίνεται έτσι. Τον Κ. Κλάρα τον γνωρίζω πολύ καλά, ενώ επίσης και ο Κ. Κούγιας γνωρίζει απόλυτα το ποδόσφαιρο. Τα φυτώρια θα βγάλουνε παίκτες αρκεί βέβαια να δουλέψουνε σωστά όλοι.

Όσον αφορά τον Ντεγκρά, μπορώ να πω πως οι Αργεντίνοι έχουν παράδοση στους γκολκίπερ. Εύχομαι και πιστεύω να είναι ένας καλός τερματοφύλακας. Η ΑΕΛ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, ήταν πολλά χρόνια στη Σούπερ Λιγκ και έχει διδάξει ποδόσφαιρο.»

Γιάννης Καμπέτας:
«Όταν αγωνιζόμουν εγώ εκείνη η φουρνιά ήταν ότι το καλύτερο για την ΑΕΛ. Μιλάμε ακόμα όλα τα παιδιά μεταξύ μας. Εγω δεν είχα ευτυχήσει να πάρω το πρωτάθλημα γιατί είχα φύγει. Όμως η ΑΕΛ μας είχε γεμίσει όλους σαν ανθρώπους. Αγαπώ πολύ την ΑΕΛ, είναι ο πρώτος μου έρωτας. Μπορεί να είμαι προπονητής τώρα, να έχω αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, όμως την ΑΕΛ δεν την ξεχνώ ποτέ.

Εύχομαι η ομάδα να έχει καλή χρονιά. Κάποια από τα προβλήματα που συμβαίνουν τώρα δεν πρέπει να τα αφήνουν να βγαίνουν στην επιφάνεια και ο Κούγιας θα πρέπει να προσανατολιστεί προς τα εκεί. Οι άνθρωποι που θα είναι δίπλα του να τον ενημερώνουν σε ποιο σύλλογο έχει έρθει.

Αυτό πάντως που με λυπεί, είναι το γεγονός πως δεν παίρνουν ευκαιρίες τα παιδιά της Λάρισας. Θεωρώ πως ο κάθε τόπος θα πρέπει να βγάζει τα δικά του παιδιά. Να γίνεται σωστή και οργανωμένη δουλειά. Πρέπει η διοίκηση της ΑΕΛ να δώσει βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι. Πέρυσι είχα δει δυο-τρια παιδιά τα οποία μου είχαν κάνει τρομερή εντύπωση. Ο Άγγελος Αναστασιάδης -επειδή τον γνωρίζω και προσωπικά- θα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι. Είναι ευτύχημα που είναι στην ΑΕΛ αυτός ο κόουτς.

Το μήνυμα που θέλω να στείλω είναι να αγκαλιάσουμε όλοι την ομάδα, να έχουμε υπομονή και να στηρίξουμε όλοι την ομάδα όπως το πράττουμε άλλωστε. Ο μεγαλομέτοχος θα πρέπει να διαχειριστεί σωστά αυτό το κομμάτι και όλα πιστεύω θα πάνε καλά...»

 

Απόδοση για το athleticlarissa.gr: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ