Βαθμολογία

Μασάζ και άλλα κόλπα μετά την άσκηση!

Tο μασάζ είναι μία τεχνική που γνώριζαν οι αρχαίοι Έλληνες και ο Ιπποκράτης την οποία εφάρμοζαν από το 430 π.Χ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ

Έτσι λοιπόν αφού αυτή η τεχνική ήταν τόσο ευεργετική και είχε σημαντικά αποτελέσματα εξελίχθηκε με την πάροδο των χρόνων και βοήθησε διάφορα προβλήματα τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής υφής να ξεπεραστούν ευκολότερα.

Το μασάζ έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της προπόνησης των ποδοσφαιριστών και ο Απόλλων Λάρισας έχει κάνει πολύ σημαντικά βήματα σε αυτό το κομμάτι.

Ο μασέρ της ομάδας Θωμάς Γιαννόπουλος και η Ανθούλα Καραγιάννη κάνουν πραγματικά θαύματα στο Ελατοχώρι και βοηθούν σημαντικά τους ποδοσφαιριστές σε αυτό το επίπονο χρονικό διάστημα γι’ αυτούς.

Τα τελευταία χρόνια έγινε κατανοητό πως μια ολοκληρωμένη προετοιμασία αγώνων δεν περιλαμβάνει μόνο την άσκηση αλλά και το μασάζ, το οποίο βοηθάει στην καλύτερη αποκατάσταση του αθλητή και την αποφυγή τραυματισμών.

Ο μασέρ με επιδέξιους χειρισμούς και μάλαξη στα μαλακά μόρια, στους ιστούς, στους μυς, στους συνδέσμους και στις αρθρώσεις, συμβάλλει στην καλύτερη αποκατάσταση του οργανισμού, ο οποίος είναι καλύτερα προετοιμασμένος για την επόμενη προπόνηση.

Τα πλεονεκτήματα του μασάζ στους αθλητές είναι πάρα πολλά και μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την απόδοση. Το μασάζ βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και τη ροή των λεμφικών υγρών, μειώνει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση, βοηθά την αποβολή των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων και του γαλακτικού οξέος, διεγείρει τις νευρικές απολήξεις, αυξάνει ή μειώνει ανάλογα το μυϊκό τόνο, επαναδομεί τους τραυματισμένους ιστούς και βοηθά την ψυχολογική προετοιμασία του αθλητή.

Το μασάζ είναι χρήσιμο σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας και της διεξαγωγής ενός αγώνα. Στη φάση της προπόνησης χρησιμοποιείται για καλύτερη αποκατάσταση και προετοιμασία του σώματός μας για να δεχθεί την επόμενη έντονη προπόνηση. Στο ζέσταμα πριν τον αγώνα γίνεται καλύτερη αιμάτωση των μυών, αυξάνεται ο μυϊκός τόνος και διεγείρονται οι απολήξεις των νεύρων. Μετά τον τερματισμό του αγώνα και αφού έχει γίνει η απαραίτητη αποθεραπεία, το μασάζ χρησιμοποιείται για τη γρήγορη απομάκρυνση των μεγάλων ποσοτήτων γαλακτικού οξέος που έχουν αποθηκευθεί στους μυς.