Βαθμολογία

Άριστη αμυντικά, θέλει δουλειά επιθετικά

Ισόπαλο χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε το χθεσινό τέταρτο φιλικό της ΑΕΛ με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη.

Ένα ακόμα φιλικό για την Βασίλισσα του κάμπου που ήταν και το πρώτο εκτός έδρας με αντίπαλο τους "κυανέρυθρους" που όπως είπαμε ολοκληρώθηκε ισόπαλο. Σίγουρα τα αποτελέσματα στα φιλικά είναι σε δευτερότριτη μοίρα για τους προπονητές καθώς αυτά είναι για να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα, να δοκιμάζουν συστήματα και σχήματα και να καταλήγουν στους εκλεκτούς τους για τις επίσημες αναμετρήσεις.

Προσωπικά παρακολουθώντας, πρώτη φορά την ΑΕΛ στο χθεσινό φιλικό, είδα κάποια συμπεράσματα και θετικά και αρνητικά για την θεσσαλική ομάδα τα οποία και θα παρουσιαστούν παρακάτω.

Σαφώς από ένα παιχνίδι και μάλιστα φιλικό δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα αλλά θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το τι είδαμε χτες στην Νέα Σμύρνη.

Αυτό που είδα χτες από την ομάδα της ΑΕΛ είναι ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, μια χαλύβδινη ομάδα την οποία για να κερδίσει κάποια άλλη ομάδα θα πρέπει να ματώσει, ενώ μπορούμε να πούμε ότι αμυντικά πήρε άριστα από χτες καθώς όποτε χρειάστηκε σε ευκαιρίες του Πανιώνιου είχε τις απαντήσεις.

Ο Γιοβάνοβιτς ήταν ο παίκτης που ξεχώρισε καθώς ήταν αλάνθαστος και δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε, ενώ μνεία πρέπει να γίνει και στον Γεννάδιο Ξενοδόχοβ που έκανε δυο εκπληκτικές αποκρούσεις, η μια μάλιστα με ανάποδο χέρι και ήταν και εκείνος στους διακριθέντες.

Το παραπάνω βρίσκει εξήγηση στο ότι και ο προπονητής της ΑΕΛ δούλεψε στην προετοιμασία αμυντικά και έχει κάνει την λαρισινή ομάδα να είναι πολύ καλή στον αμυντικό τομέα.

Εκεί που προβλημάτισε τους φίλους της η ΑΕΛ ήταν επιθετικά καθώς για να γίνει κάτι καλό επιθετικά έπρεπε να μπει ο Μαρουκάκης στο δεύτερο ημίχρονο για να κάνει φάσεις η ΑΕΛ. Πάντως όπως είπε και ο Μακεδόνας τεχνικός των "βυσσινί" η ομάδα θα κινηθεί και για επιθετικό αν βρεθεί ιδανική περίπτωση.

Αυτό που είναι σίγουρο ότι στα επόμενα τρία και τελευταία εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου φιλικά της ΑΕΛ θα βγουν πιο ασφαλή συμπεράσματα και καθώς θα οδηγούμαστε σιγά σιγά στο διήμερο 20-21 Αυγούστου που θα έχουμε την σέντρα του πρωταθλήματος και τον αγώνα με την Βέροια στο AEL FC ARENA.

Επόμενο φιλικό της ΑΕΛ την προσεχή Κυριακή 7 Αυγούστου με αντίπαλο τα Τρίκαλα εκτός έδρας ένα φιλικό που θα ξεκινήσει στις 19:00.

Επιμέλεια: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ