Βαθμολογία

Άρεσε αμυντικά, προβλημάτισε επιθετικά

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η ΑΕΛ σήμερα στο τέταρτο φιλικό της με αντίπαλο τον Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη στο πρώτο εκτός έδρας φιλικό της ομάδας της Λάρισας.

Οι "βυσσινί" προβλημάτισαν επιθετικά καθώς δεν δημιούργησαν αξιόλογες καταστάσεις για τέρμα, ενώ αμυντικά πήγαν καλά καθώς μπορεί οι "κυανέρυθροι" να έκαναν πιο αξιόλογες ευκαιρίες αλλά η ΑΕΛ είχε τις απαντήσεις.

Στο πρώτο ημίχρονο οι "κυανέρυθροι" έφτασαν κοντά στο γκολ με κύριους εκφραστές των επιθέσεων τους Μπεν και Ολαϊτάν, ενώ στην επανάληψη η ΑΕΛ βελτιώθηκε με την είσοδο του Μαρουκάκη δημιούργησε 2-3 ευκαιρίες, ενώ η ομάδα του Ουζουνίδη είχε και δοκάρι.

Η ομάδα της ΑΕΛ ξεκίνησε με 4-1-3-2 με τον Καβουσάκη κάτω από τα δοκάρια, τον Ρέντζα στα δεξιά της άμυνας, τον Μονιάκη αριστερά και τους Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτη στόπερ. Αμυντικό χαφ ξεκίνησε ο υπο δοκιμή Καπνόπουλος με τον Ροβίθη έξω δεξιά και τον Αβράαμ έξω αριστερά. Ρόλο δεκαριού έχει ο Ουρτάδο, ενώ οι δυο επιθετικοί είναι ο Καπός και ο Ναζλίδης.

Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό στα πρώτα 20 λεπτά απόρροια και της ζέστης που επικρατεί στην πρωτεύουσα, ενώ στο 25' είχαμε ολιγόλεπτη διακοπή για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές των 2 ομάδων μιας και η ζέστη είναι αφόρητη στην πρωτεύουσα.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους γηπεδούχους στο 27΄όταν η κεφαλιά του Μασούρα έφυγε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι της ΑΕΛ, ενώ 2 λεπτά αργότερα σε ιδανική επίθεση των γηπεδούχων η μπάλα από τον Μπεν πήγε στον Ντουρμισάι, μετά από ωραία προσποίηση του Ολαϊτάν με τον παίκτη του Πανιώνιου να σουτάρει και να βλέπει τον πορτιέρε της ΑΕΛ να διώχνει σε κόρνερ.

Τελευταία καλή φάση για το πρώτο ημίχρονο στο 44' με την εκτέλεση φάουλ του Μπεν να φεύγει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Καβουσάκη.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ και με την είσοδο του Μαρουκάκη φάνηκε απειλητική σε 2 περιπτώσεις με τον έμπειρο επιθετικό πρώτα στο 54' και μετά στο 60’ που είδε τα σουτ του να καταλήγουν ελάχιστα άουτ από την εστία των γηπεδούχων.

Στο 70' σε φάση διαρκείας στα καρέ της ΑΕΛ ο Βαλεντίνος Βλάχος σούταρε με τον Ξενοδόχοβ να αποκρούει και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπεν σούταρε σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 75’ εκτέλεση φάουλ του Μασούρα για τον Πανιώνιο ο Ξενοδόχοβ έλεγχε την πορεία της μπάλας η οποία και κατέληξε άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Ο Ξενοδόχοβ έκανε μια εκπληκτική απόκρουση στο 77’ και μάλιστα με ανάποδο χέρι σε ψηλοκρεμαστό σουτ του Μαζούντ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα δήλωσε και πάλι παρών σε εκτέλεση φάουλ του Βλάχου αποκρούοντας σε κόρνερ.

Διαιτησία: Σταθόπουλος (Δημόπουλος, Σπυρόπουλος)

Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Θεοδωρόπουλος, Αργυρόπουλος (Β. Βλάχος), Τασουλής (46’ Αντωνιάδης), Οικονόμου (46’ Ρισβάνης), Πατσατζόγλου (46’ Κ. Βλάχος), Καθάριος (46’ Πινιώτης), Σιώπης (46’ Κόρμπος), Μασούρας (55’ Μασούντ), Μπεν (79’ Βουκελάτος), Ολαϊτάν (55’ Ανσαριφάρντ), Ντουρμισάι (46’ Φούντας)

ΑΕΛ (Α. Αναστασιάδης): Καβουσάκης (46’ Ξενοδόχοβ), Ρέντζας (71’ Μασούρας), Γιοβάνοβιτς, Σουλιώτης (46’ Δαμιανάκης), Μονιάκης (70’ Μανακούσιος), Καπνόπουλος (46’ Βαρέλα), Ουρτάδο (70’ Φατιόν), Αβραάμ (55’ Καρατάσιος), Ροβίθης (55’ Ντέλετιτς), Καπός (55’ Μαρουκάκης), Ναζλίδης.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ