Βαθμολογία

Στέφενς: «Δεν έχω ξαναβιώσει την ατμόσφαιρα της Τούμπας»

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και την  καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας ο Χουμπ Στέφενς, δηλώσεις του οποίου φιλοξενούνται σήμερα σε μια πλειάδα ολλανδικών μέσων.
 
Ο πρώην τεχνικός του Δικεφάλου τόνισε πως αυτό που έχει βιώσει στην Τούμπα δεν το έχει αισθανθεί σε κανένα άλλο γήπεδο, με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του ΠΑΟΚ να είναι ιδιαίτερα καυτή.

«Δε θα ξεχάσω τις αντιδράσεις του κόσμου σε ένα ντέρμπι με τον Ηρακλή. Πραγματικά αυτό που βίωσα στον ΠΑΟΚ και την Τούμπα δεν το έχω νιώσει πουθενά. Η μοναδική ατμόσφαιρα που ίσως ήταν λίγο πιο κοντά στην Τούμπα, ήταν εκείνη που είχε συναντήσει στο Σεντ Ετιέν, όταν έπαιξα εκεί ως παίκτης της Αϊντχόφεν τη δεκαετία του ’70».
 
Ο Ολλανδός τεχνικός, μάλιστα, παραδέχθηκε πως η καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας ήταν και ένας από τους λόγους που τον έφεραν στη Θεσσαλονίκη. «Αυτή η ατμόσφαιρα του κόσμου του ΠΑΟΚ ήταν ένας σημαντικός λόγος που επέλεξα να πάω και στην Ελλάδα. Μου άρεσε η εμπειρία μου εκεί, ήταν μαγευτική. Ήθελα την περιπέτεια, να ζήσω το ποδόσφαιρο μέσα από πολύ διαφορετικά μονοπάτια και το έκανα».
 
Κληθείς να καταθέσει την εκτίμησή του για την έκβαση του παιχνιδιού, ο Στέφενς δήλωσε: «Η θέση του Άγιαξ είναι δύσκολη μετά το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε ο ΠΑΟΚ και το 1-1 του πρώτου αγώνα. Από την άλλη πλευρά βέβαια οι Ολλανδοί έδειξαν πως έχουν ποιότητα και ξεκίνησαν νωρίτερα την προετοιμασίας τους. Αυτό θα παίξει ένα ρόλο γύρω στο 10%. Το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ στην αρχή του αγώνα είναι οργανωθεί πίσω, παίζοντας με αντεπιθέσεις με τους γρήγορους παίκτες που έχει. Την ίδια ώρα όμως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα ουρλιάζουν και θα δίνουν ώθηση στην ομάδα τους, ζητώντας όμως να παίξουν πιο μπροστά οι παίκτες. Αυτό ίσως ευνοήσει τον Άγιαξ, καθώς αν γίνει μπορεί να δημιουργηθούν περισσότεροι χώροι και να το εκμεταλλευτεί ο Άγιαξ, καθώς στους ανοιχτούς χώρους έχει περισσότερη ποιότητα».