Βαθμολογία

Κρατά κλειστά τα χαρτιά του ο Πετράκης

Προτού καλά-καλά τελειώσει το ματς της Πέμπτης (28/7) με την Άλκμααρ, ο Γιάννης Πετράκης επεσήμανε στη συνέντευξη Τύπου ότι έχει ήδη σκαρφιστεί το πλάνο για τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας στο Περιστέρι. Ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχάρη τους παίκτες του για την προσπάθειά τους, χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ολλανδικής ομάδας και ελπίζει σε ανατροπή.

Αρχικά, ο Πετράκης είπε: «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, ξέραμε ότι παίζουμε με μια πάρα πολύ δύσκολη ομάδα, που έχει ιδιαίτερη ποιότητα στην επίθεση και όχι μόνο. Ξέραμε λοιπόν από την αρχή ότι η δουλειά μας θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη. Απέναντι σε αυτά τα δεδομένα πιστεύω ότι οι παίκτες μου έκαναν μια πάρα πολύ σπουδαία προσπάθεια και θέλω να τους δώσω συγχαρητήρια για αυτό.

Ότι αφορά το παιχνίδι, η Άλκμααρ μπήκε επιθετικά στο ξεκίνημα και προσπάθησε να μας αιφνιδιάσει, αλλά καταφέραμε στο διάστημα αυτό να μην δεχτούμε γκολ. Σιγά σιγά όσο περνούσε η ώρα ελέγχαμε το παιχνίδι. Δυστυχώς σε μία στημένη φάση δεχτήκαμε το γκολ και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο είχε και η Άλκμααρ ευκαιρίες για να πετύχει κι άλλο τέρμα, όμως είχαμε κι εμείς τις προϋποθέσεις που δεν κάναμε ευκαιρίες, αλλά φτάσαμε με καλές αξιώσεις στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτό το σκορ είναι δύσκολο για το δεύτερο παιχνίδι, αλλά μας αφήνει ελπίδες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ερωτηθείς τι πρέπει να αλλάξει στη ρεβάνς, ο τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε: «Νομίζω ότι αυτά δεν πρέπει να τα κοινοποιούμε δημόσια. Όπως σωστά είπατε σήμερα είχαμε καλή αμυντική οργάνωση, νομίζω όμως ότι δεν κάναμε κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι.

Φτάσαμε με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά μας έλειπε η ποιότητα στην τελική πάσα, λίγο η συγκυρία και λίγο η τύχη. Δεν μετατρέψαμε σε ευκαιρίες τις προϋποθέσεις. Όμως δείξαμε ότι μπορούμε να φανούμε απειλητικοί. Έχουμε το πλάνο για τη ρεβάνς μέσα στο μυαλό μας, αλλά δεν θα τα πούμε δημόσια».

Κληθείς να σχολιάσει αν έπρεπε να το πιστέψει νωρίτερα, ο Πετράκης ήταν σαφής: «Νομίζω ότι δεν πρέπει να ψηλώνουμε απότομα και μην ξεχνάτε ότι παίζαμε με μια ομάδα που το δυνατό της σημείο είναι το ανοιχτό γήπεδο και οι γρήγορες επιθέσεις.

Ο τρόπος που έπαιξαν οι παίκτες μου δείχνει ότι δεν αντιμετωπίσαμε το ματς με φόβο. Ήταν η κούραση γιατί κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και ο αντίπαλος αν δείτε στα φιλικά έχει φάει δύο γκολ και έχει βάλει τριάντα, δεν παίζουμε μόνοι μας.

Τέλος, ο Πετράκης ρωτήθηκε αν το χάρηκε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί οι παίκτες μου προσπάθησαν για το καλύτερο. για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό στην αξιολόγηση. Κατά δεύτερον είμαι χαρούμενος με την εικόνα των παικτών μου. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο γιατί η Άλκμααρ έκανε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, αλλά κάναμε κι εμείς μια σημαντική προσπάθεια με τα δεδομένα που έχουμε.

Για τους παραπάνω λόγους είμαι χαρούμενος. Θα είμαι διπλά χαρούμενος αν ανατρέψουμε σε μια βδομάδα την κατάσταση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του ΠΑΣ που ταξίδεψε για δεύτερη φορά μέσα σε μια βδομάδα σε τόσο μακρινή απόσταση».

Πηγή ΦΩΤΟ: passports.gr