Βαθμολογία

Ξέρουν και μιλάνε για τον Άγγελο

«Ποδοσφαιράνθρωπος»! Ίσως ο απόλυτα δίκαιος χαρακτηρισμός για αυτόν, από την στιγμή που ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερος, πεισματάρης, ιδιότροπος -όπως άλλωστε ο κάθε συνάδελφός του-, «παιδαγωγός», μαέστρος και επαγγελματίας σε αυτό που κάνει.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Είναι ουκ ολίγοι οι χαρακτηρισμοί που μπορείς να δώσεις στον Άγγελο Ανστασιάδη, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως αγαπά και διαθέτει πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενό του. Για του λόγου το αληθές, μπορείς να κάνεις μια σύντομη αναδρομή για το βιογραφικό που «κουβαλάει» στις πλάτες του όλα αυτά τα χρόνια.

Η εθνική Κύπρου, ο Παναθηναϊκός, ο Ηρακλής, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Πλατανιάς και ο ΠΑΟΚ είναι εκ των σημαντικότερων ονομάτων που του έχουν παραχωρήσει τη θέση της τεχνικής ηγεσίας τους. Στον τελευταίο του «προπονητικό σταθμό» από τον «Δικέφαλο του Βορρά», παρουσίασε ένα ομολογουμένως αξιόλογο έργο, το οποίο όμως δεν βρήκε αντίκρισμα στα μάτια μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ.

Το athleticlarrisa.gr επικοινώνησε με τους ανθρώπους που τον «έζησαν» από κοντά το τελευταίο διάστημα στην Θεσσαλονίκη και έμαθε για την εικόνα που έχουν σχηματίσει πλέον με τον ίδιο να βρίσκεται στο «τιμόνι» της ΑΕΛ.

Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ. Τον Δημήτρη Τζορμπατζόγλου, αλλά και τον «γέννημα-θρέμμα» Λαρισαίο, Κώστα Πετρωτό.

Δημήτρης Τζορμπατζόγλου: «Το σίγουρο είναι ότι η επιστροφή της ΑΕΛ στην πρώτη κατηγορία συνδυάζεται με την πιο ενδιαφέρουσα επιλογή στη θέση του προπονητή. Ο Αναστασιάδης είναι ιδανικός για να φέρει αποτελέσματα και βαθμούς σε μία ομάδα που σίγουρα επιστρέφει με απαιτήσεις. Θα φτιάξει δεμένο σύνολο, θα μπει καλά στο πρωτάθλημα και όσοι νομίζουν ότι οι αντιδράσεις των οπαδών θα του κάνουν κακό, γελιούνται. Έτσι λειτουργεί καλύτερα. Ενδιαφέρον θα έχει και η συνεργασία με τον Αλέξη Κούγια... Πώς θα ξεκινήσει, πώς θα συνεχίσει, αλλά κυρίως πώς θα ολοκληρωθεί... ».

Κώστας Πετρωτός: «Νομίζω για μια ομάδα σαν την ΑΕΛ η οποία λείπει κάποια χρόνια από την κατηγορία και έχει ένα υλικό με παιδιά τα οποία αναζητούν ένα προπονητή, ο οποίος θα τους δώσει τα κίνητρα που θέλουν, σαφώς ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι μια πάρα πολύ καλή περίπτωση. Έχει την τεχνογνωσία της Σούπερ Λιγκ και την εμπειρία. Η ΑΕΛ πιστεύω πως θα παίξει πολύ με το κομμάτι των αντεπιθέσεων τη νέα χρονιά και αυτός ο τρόπος παιχνιδιού του ταιριάζει. Η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τη συνεργασία που θα έχει με τον Αλέξη Κούγια- είναι ο πιο βασικός παράγοντας- και επίσης στο κατά πόσο οι φίλαθλοι των «βυσσινί» θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το γεγονός πως ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ. Αν γίνουν όλα αυτά τότε ο βασικός στόχος της ΑΕΛ, που νομίζω είναι η παραμονή, θα επιτευχθεί».