Βαθμολογία

Τρία πλεονεκτήματα από την κλήρωση της ΑΕΛ!

Καλοδεχούμενη ήρθε από άπαντες η κλήρωση της ΑΕΛ στη Σούπερ Λιγκ. Οι άνθρωποι των «βυσσινί» περίμεναν με ανυπομονησία να μάθουν τον αντίπαλο με τον οποίο θα γίνει η πρεμιέρα αλλά και τις μετέπειτα αγωνιστικές βεβαίως. Η κλήρωση φάνηκε εξαιρετική στα μάτια κάποιων, ενώ δεν συγκίνησε ιδιαίτερα αυτούς που στηρίζονται στην άποψη του Άγγελου Αναστασιάδη πως, «θα παίξουμε με όλους»...

Το athleticlarissa.gr σας παρουσιάζει τρεις λόγους για τους οποίους η κλήρωση των «βυσσινί» είναι ευνοϊκή ή τουλάχιστον δε δικαιούται με τίποτα να χαρακτηριστεί αρνητική.

1.) Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός λένε. Η αλήθεια είναι πως καμιά ομάδα δεν ενόχλησε μια πρεμιέρα «με το δεξί» στο πρωτάθλημα. Αντ' αυτού ένα δυναμικό ξεκίνημα στη σεζόν γεμίζει με ψυχολογία τους ποδοσφαιριστές οποιουδήποτε συλλόγου και αισιοδοξία για το μέλλον. Αυτό μάλιστα είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί όταν η ΑΕΛ αντιμετωπίζει έναν αντίπαλο «στα μέτρα της» την πρώτη αγωνιστική. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Βέροια δε θεωρείται ως ένα από τα «μεγαθήρια» του πρωταθλήματος και είναι ένας θεωρητικά βατός αντίπαλος για τους «βυσσινί». Μέσα στο AEL FC ARENA και με την ώθηση του κόσμου στο πλευρό του, το σύνολο του Αναστασιάδη καλείται να πραγματοποιήσει μια εμφάνιση που θα του δώσει το τρίποντο.

2.) Αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό κοιτώντας τις αγωνιστικές, είναι πως η ΑΕΛ δίνει όλα τα δυνατά παιχνίδια μέσα στο AEL FC ARENA. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος καλούνται να ταξιδέψουν στη Λάρισα για να αναμετρηθούν με τους «βυσσινί». Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις ορισμένων εξ' αυτών των συλλόγων, ίσως δεν τους δώσουν το περιθώριο και την πολυτέλεια να ανταποκριθούν επάξια και στο πρωτάθλημα. Θα μοχθήσουν ώστε να μην τελειώσει άδοξα η ευρωπαϊκή τους πορεία πολύ νωρίς. Αναμφίβολα τόσο το «βάρος» το οποίο ρίχνουν στην Ευρώπη, όσο και τα ευρωπαϊκά ταξίδια σε τυχόν μακρινές χώρες ή σε ακραίες καιρικές συνθήκες θα «βαρύνουν» τα πόδια των ποδοσφαιριστών τους. Αν η ΑΕΛ διεκδικούσε πιθανότητες να σταθεί απέναντί τους οπουδήποτε, μέσα στο «σπίτι» της έχει έναν παραπάνω λόγο.

3.) Ένας καλός πρώτος γύρος μπορεί να λειτουργήσει τόσο ευεργετικά για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ, όσο λίγοι πιστεύουν. Με βάση το γεγονός πως η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τους ισχυρούς του πρωταθλήματος στην έδρα της στον πρώτο γύρο, η κοινή λογική επιτάσσει πως ο πρώτος γύρος θα είναι πιο εύκολος από τον δεύτερο, όπου σε «καυτές» έδρες αναμένεται να συναντήσει δυσκολίες. Αν καταφέρει να τελειώσει με το θέμα της παραμονής σύντομα, συγκεντρώνοντας αρκετούς βαθμούς στο δεύτερο γύρο, αυτό θα «λύσει» τα πόδια των ποδοσφαιριστών στην μετέπειτα πορεία. Στην περίπτωση που ο πρώτος γύρος ήταν θεωρητικά πιο δύσκολος από τον πρώτο, αυτό αυτομάτως θα σήμαινε λιγότερους πόντους στο «τσουβάλι» της ομάδας και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ανησυχίας μέχρι να σωθεί και μαθηματικά.

Η λογική βέβαια πολλές φορές δεν παίζει μπάλα στο χορτάρι. Η για να το πούμε καλύτερα «μπάλα είναι και γυρίζει». Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς θα συμβεί, ούτε κανείς επίσης να αγνοήσει το γεγονός πως στην ΑΕΛ προσφέρονται κάποια πλεονεκτήματα από την εν λόγω κλήρωση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ