Βαθμολογία

Κούγιας: «Αυτόνομη πορεία και εκεί, στα μεταγραφικά...»

Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη «φιλοξενήθηκε» ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν το σύλλογο το τωρινό χρονικό διάστημα, ενώ έκανε και σημαντικές αποκαλύψεις

Σχετικά με τα λάθη που υπήρχαν στην ανακοίνωση των «βυσσινί», ανέφερε:

«Εκείνο που θέλω να πω είναι πως δεν είμαι εγώ υπαίτιος για την ορθογραφία αλλά και το συντακτίκο της ανακοίνωσης. Ταξιδεύω συνέχεια και υπαγορεύω τις ανακοινώσεις μου στον υπεύθυνο, ο οποίος αυτό το διάστημα βρίσκεται στο εξωτερικό και τον αντικαθιστά ένας νέος, ο οποίος έκανε κάποια λάθη λόγω απειρίας. Πρέπει να διορθωθεί αμέσως, διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια λάθη στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.»

Δεν παρέλειψε να κάνει και το σχόλιο του για το ραδιόφωνο της ΑΕΛ:

«Εκείνο το οποίο θα παρακαλούσα να διορθωθεί είναι πως το ραδιόφωνο της ΑΕΛ δεν είναι ένα αμιγώς αθλητικό ραδιόφωνο. Είναι ένα ραδιόφωνο που θα πρέπει να προσεγγίζει θέματα της κοινωνίας, του πολιτισμού και των τεχνών. Πρέπει να αλλάξουμε τα σποτ, γιατί η ιδέα του ραδιοφώνου δεν έχει να κάνει μόνο με την αθλητική πλευρά. Να είναι κοντά σε όλα. Μέσα στην κοινωνία και τις κοινωνικές εκδηλώσεις. Μου άρεσε που υπήρχε κάλυψη της εκδήλωσης του Φίλιππου Πλιάτσικα. Έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα, να προμοτάρουμε το κάθετι. Αυτή θα πρέπει να είναι η φιλοσοφία του ραδιοφώνου.»

Αναφορικά με την ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ για τη σύνθεση των μελών της διαιτησίας, δήλωσε:

«Η συμφωνία είναι να τηρηθεί το ισπανικό μοντέλο. Ένας από εμάς και ένας από την ΕΠΟ να αποφασίζουμε για τον διαιτητή. Εχθές σας πληροφορώ πως μου τέθηκαν τέσσερα ονόματα για να κάνω την επιλογή μου. Εκείνο που με εντυπωσίασε είναι πρώτα από όλα ποιος επέλεξε αυτούς του τέσσερις και με ποια κριτήρια ακριβώς. Έπρεπε να γίνει επιλογή και από τους δώδεκα. Εγώ γνωρίζω πρόσωπα και πράγματα, οπότε μην εκπλαγείτε αν η ΑΕΛ έχει μια εντελώς αυτόνομη πορεία σε αυτό το κομμάτι. Όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει με τους συγκεκριμένους διαιτητές που προτάθηκαν (Τριτσώνης, Ψυχομάνης, Σαραϊδάρης-επόπτης) εκτός από τον κ. Κουκουλάκη ο οποίος έχει μια αξιόλογη πορεία και τον εκτιμώ, γιατί τον γνωρίζω και σαν άνθρωπο. Αν πρόκειται να ξεκινήσουμε έτσι και μόνο στα χαρτιά να λέμε ότι θα γίνει νέα ΚΕΔ, τότε μάλλον δεν είμαστε σε καθόλου καλό δρόμο.

Για τα μεταγραφικά της ομάδας, συμπλήρωσε:

«Υπέγραψε για τέσσρα χρόνια ο Όμηρος. Ο Άγγελος Αναστασιάδης τον έβγαλε έτσι. Είναι ένας αξιόλογος παίκτης, ο οποίος είναι 22 χρονών και έχει αγωνιστεί τέσσερα χρόνια στη Σερβία. Είναι πολύ καλός θα το αντιληφθούν εύκολα και οι οπαδοί μας. Εμείς τώρα κινούμαστε προς το να πάρουμε τον Νίκο Μαρτίνεθ σαν ελεύθερο. Τον Ολυμπιακό τον συμφέρει κιόλας να τον αποκτήσουμε για να κλείσει και μια τρύπα. Δεν πρόκειται πάντως να πάρουμε ποτέ δανεικό παίκτη, διότι δεν υπάρχει λόγος να ακυρώσουμε τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Πάντως κατά τα 9/10 έχουμε κλείσει το ρόστερ της ομάδας. Κατά τον κ. Αναστασιάδη δε χρειαζόμαστε στόπερ και υπάρχει το θέμα του αν θα χρειαστούμε σέντερ φορ. Να γνωρίζετε πως και ο Ντέλετιτς μπορεί να αγωνιστεί και ως φορ, δοκιμάστηκε με επιτυχία σε αυτή τη θέση. Εγώ είχα κλείσει τον Ίλιτς αλλά ο κ. Αναστασιάδης μου είπε πως δεν χρειάζεται στο ρόστερ. Έχω κάνει συζήτηση με Κουτσιανικούλη και Βέρτζο οι οποίοι μου είπαν πως δεν θέλουν να φύγουν από την ΑΕΛ, διότι θεωρούν πως οι υπόλοιπες ομάδες θα έχουν προβλήματα τη νέα χρονιά. Εδώ είμαστε μια οικογένεια, δεν υποχεώνουμε κάποιον ποδοσφαιριστή να φύγει. Δεν είμαστε Ολυμπιακός Βόλου.»