Βαθμολογία

Αλεξανδρίδου: «Μπράβο στην ΑΕΛ, παράδειγμα για όλη τη Θεσσαλία»

Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη «φιλοξενήθηκε» η πρώην βουλευτής και Περιφερειάρχης, Βάσω Αλεξανδρίδου, η οποία μίλησε για πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλία.

«Θέλω να συγχαρώ την ομάδα της ΑΕΛ για το κατόρθωμα που έχει πετύχει. Όλους όσους έχουν συντελέσει στο συγκεκριμένο έργο. Παράγοντες, προπονητές, δημοσιογράφους και όλους τους ανθρώπους που συμμετείχαν. Η ΑΕΛ είναι ένας θρύλος για την πόλη της Λάρισας. Η σημερινή της εικόνα αποτελεί μια τεράστια επιτυχία του κ. Αλέξη Κούγια.» ανέφερε αρχικά στην ομιλία της.

Για το το λόγο που η ΑΕΛ αναγκάστηκε να κάνει την προετοιμασία της στο Ελατοχώρι και όχι σε κάποιο αθλητικό κέντρο που θα έπρεπε να υπάρχει είτε στον Όλυμπο είτε στον Κίσσαβο, απάντησε:
«Θεωρώ πως είναι να λάθος να μην υπάρχει ένα αθλητικό κέντρο στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Υπενθυμίζω την περίοδο που είχαμε φιλοξενήσει την θρυλική Μπαρτσελόνα εδώ πέρα. Όταν οι άνθρωποι των μπλαουγκράνα επισκέφθηκαν τη συγκεκριμένη διαδρομή στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο ήταν καταενθουσιασμένοι. Αυτό το φυσικό κάλλος με τους χωματόδρομους, το έντονο πράσινο τη θάλασσα και πολλά ακόμα μοναδικά στοιχεία τους εντυπωσίασε. Όταν ο ίδιος ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, θεωρεί πως η συγκεκριμένη τοποθεσία αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι, μοναδικό για την προετοιμασία μιας ομάδας και εμείς το έχουμε παραμελήσει, είναι ένα μεγάλο λάθος. Μάλιστα τι μπορεί να πει κανείς για τα ιαματικά λουτρά της Θεσσαλίας, η επίδραση των οποίων έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των αθλητών και όχι μόνο. Μπορούν να θεραπεύσουν ασθένειες όπως τις δερματικές παθήσεις, να βοηθήσουν το αναπνευστικό, την κυκλοφορία του αίματος ενώ το νερό αυτό είναι πόσιμο για όσους έχουν αναιμία.» είπε και εν συνεχεία συμπλήρωσε...

«Το μεγαλύτερο πολιτιστικό κομμάτι ανά τον κόσμο είναι ο Όλυμπος και ο Κίσσαβος. Ο Κίσσαβος έχει πάρα πολλά μοναδικά βότανα, τα οποία δεν μπορούν να καλλιεργηθούν πουθενά αλλού. Στην αντίπερα όχθη και ο Όλυμπος είναι ένα πραγματικό στολίδι. Η περιφέρεια Θεσσαλίας έχει πολλούς ορεινούς κάμπους. Υπάρχει το θέατρο της Λάρισας το οποίο δυστυχώς αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί. Το ξεχωριστό Πήλιο! Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες ώστε να μπορέσει να αναδειχθεί η Θεσσαλία. Πρέπει να προστεθούν αθλητικές δραστηριότητες που να δίνουν κίνητρο στους νέους, όπως το mountain bike, το καγιακ και πολλές ακόμα. Πρέπει η περιφέρεια να αναλάβει δράση...»

Στο κλείσιμο της συζήτησης ο κ. Καλογιάννης πήρε εκ νέου το λόγο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως όταν ο προπονητής της Μπαρτσελόνα είχε δει τους ποδοσφαιριστές των «βυσσινί», είχε ξεχωρίσει τον Βασίλη Κουτσιανικούλη...