Βαθμολογία

Μονιάκης: «Όσο ψηλότερα γίνεται με την ΑΕΛ»

Ο Μανώλης Μονιάκης μίλησε στο athleticlarissa.gr για τη νέα ΑΕΛ της Σούπερ Λιγκ. Ο έμπειρος αριστερός μπακ και εκ των αρχηγών πέρυσι, αναφέρθηκε στη περιπέτεια της Β’ Εθνικής, την άνοδο, το δέσιμό του με τον κόσμο αλλά και τη νέα πρόκληση για τον ίδιο που είναι η συμμετοχή του στη μεγάλη κατηγορία με την ΑΕΛ.

Συνέντευξη στον Χρήστο Γκατζούλη

Θεωρεί πως θα είναι μία πολύ καλή χρονιά για την ΑΕΛ και μας είπε πως στο Ελατοχώρι έγινε συστηματική δουλειά από το τεχνικό επιτελείο και τους ποδοσφαιριστές. Αναφέρθηκε επίσης στη σχέση των οργανωμένων με τη διοίκηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα πρέπει να καθίσουν μαζί οι δύο πλευρές και να τα βρούνε για το καλό της ομάδας.

Ο Μανώλης Μονιάκης περισσότερο έμπειρος από ποτέ έδωσε τις δικές του απαντήσεις σε μία χρονιά που θα είναι απαιτητική για τον ίδιο και την ομάδα του. Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

-Για το βασικό στάδιο προετοιμασίας στο Ελατοχώρι…

«Σίγουρα μέχρι στιγμής έχουν δουλέψει όλα τα παιδιά πολύ σκληρά, μέρα με τη μέρα βρισκόμαστε καθημερινά πιο κοντά, αγωνιστικά και σαν προσωπικότητες. Ελπίζω αυτό να μας βοηθήσει να’ μαστε έτοιμοι όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

-Για το επίπεδο που είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα…

«Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά, υπάρχουν και νέοι παίκτες εξελίξιμοι αλλά και αρκετοί έμπειροι, υπάρχει ανταγωνισμός σε όλες τις θέσεις, αυτό πιστεύω είναι ότι πρέπει για μία ομάδα που θέλει να κάνει κάτι πολύ καλό στη Σούπερ Λιγκ και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

-Για το αν πιστεύει πως η ομάδα θα είναι έτοιμη στο πρώτο ματς με τη Βέροια…

«Σίγουρα θα υπάρχει κούραση και στα φιλικά, ελπίζω ο προπονητής να καταλάβει τι θα χρειαστεί και πιστεύω να είμαστε έτοιμοι και να πάνε όλα καλά από το πρώτο παιχνίδι με τη Βέροια».

-Για το πως νιώθει που για δεύτερη χρονιά θα είναι στο ρόστερ της ΑΕΛ…

«Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από τον εαυτό μου, πρώτον γιατί κατάφερα μαζί με τα παιδιά να βγούμε πρωταθλητές και δεύτερον και σημαντικότερο που κατάφερα να μείνω και δεύτερη χρονιά που η ομάδα θα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα. Θέλω να δείξω τώρα τον καλύτερό μου εαυτό, όσο περνάνε τα χρόνια είναι λιγότερα για μένα που θα παίζω μπάλα, πιστεύω να πάνε όλα καλά και να βοηθήσω όσο μπορώ και φέτος».

-Για το κλίμα που έχει βρει εδώ στην πόλη και για το πόσο ικανοποιημένος είναι από την αγάπη του κόσμου…

«Υπάρχει μια τρέλα εδώ για την ομάδα, όλος ο κόσμος είναι κοντά στην ΑΕΛ, δεν είμαι του κέντρου, περισσότερο είμαι άνθρωπος του σπιτιού με την οικογένειά μου και με τον γιο μου θέλω να παίζω. Όλος ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει και με ικανοποιεί πάρα πολύ αυτό».

-Για το αν έχει βάλει κάποιους προσωπικούς στόχους ενόψει της νέας χρονιάς…

«Πάνω απ’ όλα πρέπει να υπάρχει υγεία γιατί χωρίς αυτό δεν γίνεται. Από εκεί και πέρα θέλω να κάνουμε μια καλύτερη χρονιά από πέρυσι, βέβαια υπάρχει και διαφορετική ποιότητα, πιστεύω αυτό να με κάνει καλύτερο».

-Για το τι πιστεύει πως θα συναντήσει η ΑΕΛ τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λίγκα…

«Όλες οι ομάδες θα είναι ανταγωνιστικές, δεν θα είναι σαν πέρυσι, η κάθε ομάδα θα θέλει να μας κερδίσει γιατί πάνω απ’ όλα είμαστε ΑΕΛ, ομάδα με μεγάλη ιστορία και αυτό τους κάνει καλύτερους τους αντίπαλους όταν παίζουνε με εμάς. Εμείς πρέπει να’ μαστε προσγειωμένοι σε κάθε παιχνίδι, πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρουμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

-Για την σχέση του με τους συμπαίκτες του…

«Μπορεί πέρυσι να μην είχαμε πάει καλά σε ορισμένα παιχνίδια, αλλά αυτό που μας έκανε και κερδίζαμε είναι πως ήμασταν μια γροθιά και μια οικογένεια. Αυτό θα καταφέρουμε και φέτος, γιατί χωρίς αυτό δεν μπορείς να καταφέρεις τίποτα».

-Κλείνοντας ένα μήνυμα στον κόσμο ενόψει της νέας χρονιάς…

«Αυτό που θέλω να πω στον κόσμο με αυτά που γίνανε και τώρα πρόσφατα και αυτά που ακούγονται θέλω να τα αφήσουν όλα στην άκρη να κάτσουν να μιλήσουν, να έρθουν όλοι μαζί μας γιατί τους χρειαζόμαστε όλους, να είναι ο 12ος παίκτης και εντός και εκτός έδρας».