Βαθμολογία

Ντόσας: «Χρειάζεται ένας μαέστρος στα χαφ...»

Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Ντίνου Εξαρχάκη, «φιλοξενήθηκε» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Μπάμπης Ντόσας, ο οποίος σχολίασε τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν το σύλλογο των «βυσσινί».

Για το πως σχολιάζει την κατάσταση που επικρατεί, είπε:
«Όταν βλέπουμε ότι τα πράγματα μπαίνουν στη θέση τους και η Βασίλισσα επιστρέφει εκεί που πρέπει, είναι λογικό να υπάρχει μια ευφορία. Το κλίμα είναι ευχάριστο. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να περιμένουμε να επιστρέψουν τα παιδιά. Έχω μεγάλη πίστη σε αυτά τα παιδία. Φέτος θα είναι μια διαφορετική ομάδα διότι θα τους περάσει μια διαφορετική φιλοσοφία ο Αναστασιάδης. Σαφώς είναι μια διαφορετική κατηγορία στον τρόπο αντιμετώπισης των αντιπάλων, αλλά οι ποδοσφαιριστές έχουν την εμπειρία από πέρυσι.

Συζητώντας για το ρόστερ, ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Νομίζω πάντως ότι χρειάζεται ένας μαέστρος στα χαφ. Διότι καλό το ταλέντο αλλά πρέπει κάποιος να το καθοδηγεί. Δεν είμαι βέβαια εγώ ο προπονητής, αλλά ταπεινή μου άποψη είναι πως ένας χαφ στο κέντρο θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Πιστεύω πως άλλες δύο μεταγραφές θα γίνουν οπωσδήποτε.»

Για τη σημερινή κλήρωση της Σούπερ Λιγκ αλλά και το αν είναι καλό για την ΑΕΛ να έχει ένα εύκολο πρόγραμμα, δήλωσε:
«Σίγουρα το να πετύχεις ένα ευνοϊκό πρόγραμμα στην αρχή είναι καλό γιατί παίρνεις μια ανάσα  Αλλά εμείς δεν γνωρίζουμε ποιος είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και ποιος όχι. Μπορεί να ακούσουμε κάποια ονόματα μικρά τα οποία να έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και να εκπλαγούμε με την απόδοσή τους. Οπότε πρέπει πρώτα να δούμε τις ομάδες. Εγώ το πρόγραμμα θα το θεωρήσω βατό μόνο όταν θα κάνουμε τι νίκες. Η αρχή βέβαια είναι το ήμισυ του παντός.Αν κάνεις δυο-τρεις νίκες στην αρχή αποκτάς ψυχολογία.»

Για τον Άγγελο Αναστασιάδη, σχολίασε:
«Ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι ένας ποδοσφαιράνθωπος. Ζει και αναπνέει για το ποδόσφαιρο. Αποδέχτηκε αμέσως την πρόταση της ΑΕΛ γιατί πρόκειται να δουλέψει σε ένα έργο που του ταιριάζει. Θα δουλεύει εδώ επειδή θα το απολαμβάνει και όχι για κανένα άλλο λόγο. Μπορεί να τον δούμε για ρκετά ακόμα χρόνια στην ΑΕΛ. Όσο για όλα αυτά που λέγονται σχετικά με τη θρησκεία... Είναι ένας άνθρωπος που εξωτερικεύει αυτά που πιστεύει. Όλοι μας έχουμε πίστη, οπότε ας μην το διακωμωδούμε.»

Για το αν η ΑΕΛ θα είναι έτοιμη στη σεζόν που έρχεται, απάντησε:
«Σίγουρα θα είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν ακόμα πολλές μέρες προετοιμασίας. Όσο για τα όσα νεύρα ή τους καβγάδες που μπορεί να υπάρχουν είναι απόλυτα φυσιολογικό, γιατί η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι απαιτητική. Όταν κάνεις τρεις προπονήσεις την ημέρα είναι δύσκολο. Σημασία είναι ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πίεση από τον κόσμο, ο οποίος αντιλαμβάνεται πως γίνεται μια καλή προσπάθεια. Από εκεί και πέρα όλα θα φανούν...»