Βαθμολογία

«Πλήγμα» για την ΑΕΛ τα γεγονότα στην Τουρκία

Ένας «κακός χαμός» επικρατεί από τις χθεσινοβραδινές (15/07) ώρες στην Τουρκία, αλλά και την Ευρώπη γενικότερα σε μια πιο ήπια μορφή βεβαίως.

Το πραξικόπημα που έλαβε χώρα στη γειτονική χώρα, προκάλεσε μια γενικότερη αναταραχή, με την τεταμένη ατμόσφαιρα που είχε «εξαπλωθεί» εχθές στην Τουρκία ωστόσο, να έχει εν πολλοίς εξομαλυνθεί.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία, ενώ ο στρατός είναι σε επιφυλακή. Συνάμα γνωστό έγινε πως καθ΄όλη τη διάρκεια των γεγονότων στην Τουρκία, υπήρχε συνεχής επικοινωνία με την Κύπρο.

Βέβαια οι εξελίξεις στη γειτονική χώρα, πέρα από τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, είχαν άμεσο αντίκτυπο και στην ΑΕΛ.

Υπενθυμίζουμε, πως οι «βυσσινί» έχουν δεχτεί πρόταση από την Μπεσίκτας για συμμετοχή σε τουρνουά που θα διεξαχθεί επί τουρκικού εδάφους στις αρχές του Αυγούστου. Ένας σύλλογος με κύρος, ο οποίος έχει αναδείξει ουκ ολίγους ποδοσφαιριστές παγκοσμίας κλάσης, έδωσε την ευκαιρία στην ΑΕΛ να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά με άλλες τρεις ομάδες. Λογικά από άλλες χώρες και πιθανότατα εξίσου «μεγάλα ποδοσφαιρικά μεγέθη». Αν συμμετέχουν οι «βυσσινί» θα πάρουν μπόνους της τάξης των 10.000 ευρώ ανά αγώνα, όπως τονίστηκε και από το AEL RADIO και τον Γιάννη Καλογιάννη. Επίσης τα έξοδα τόσο της μεταφοράς, όσο και της παραμονής της ομάδας εκεί, δεν θα τα αναλάβει η ΑΕΛ. Πέρα βέβαια από αυτά, κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το γεγονός πως αυτή η ευκαιρία θα είναι σαφώς μια ιδιαίτερη εμπειρία για τους ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Τίποτα βέβαια δεν έχει ξακαθαριστεί ακόμα για το αν η ΑΕΛ απαντήσει εν τέλει θετικά ή αρνητικά στο «κάλεσμα» της Μπεσίκτας, ωστόσο μετά τις εξελίξεις αυτές, η θετική ανταπόκριση των «βυσσινί» δεν διεκδικεί πολλές πιθανότητες.

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ