Βαθμολογία

«Δεν είχαμε εισιτήρια αλλά τρέλα, για το 2101 η ΑΕΛ!»

Τι και αν πέρασαν 12 χρόνια. Σε όλους είναι στη μνήμη σα να έγινε… χθες. Σαν σήμερα το 2004 η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου κατακτούσε το Euro, τρελαίνοντας τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.
Με αφορμή λοιπόν το μοναδικό αυτό επίτευγμα, σας παρουσιάζουμε μια ξεχωριστή ιστορία...


Στο AEL RADIO και την εκπομπή του Γιάννη Καλογιάννη, «φιλοξενήθηκε» ο γνωστός φίλαθλος της ΑΕΛ, Άγγελος Ακρίβος, ο οποίος έκανε λόγο για το έπος της Εθνικής μας ομάδας στην Πορτογαλία το 2004 και την περιπετειώδη εμπειρία που έζησε μέχρι την Πορτογαλία. Συνάμα αναφέρθηκε και στην εικόνα που έχει αποκομίσει από τις εξελίξεις στην ΑΕΛ.


Σχετικά με το πως έζησε εκείνος το Euro, σχολίασε:
«Όλη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε αγωνία για τον αγώνα. Δεν μπορέσαμε να βρούμε δρομολόγιο με αεροπλάνο, αλλά είχαμε πάρει την απόφαση να παρακολουθήσουμε την αναμέτρηση...
Ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι μας και περνώντας από το μαγαζί του Μάκη Μπαρούτα(προσωπικός του φίλος), ο ίδιος έριξε την ιδέα να φύγουμε για Πορτογαλία με το αυτοκίνητο. Θέλει και λίγο τρέλα αυτή η ιστορία. Συμφωνήσαμε λοιπόν και δώσαμε ραντεβού μετά από μιάμιση ώρα να ξεκινήσουμε, διότι δεν είχαμε αρκετό χρόνο στη διάθεσή μας.
Μόλις εγώ επέστρεψα στο σπίτι, διαπίστωσα μαζί με τη γυναίκα μου πως το διαβατήριό της έχει λήξει. Με αστραπιαίες κινήσεις πήγαμε στη νομαρχία, ώστε να το θεωρήσουμε. Έτσι και έγινε και εν τέλει ξεκινήσαμε με μια ελληνική σημαία στο αυτοκίνητο προς Πορτογαλία. Μέχρι την Ηγουμενίτσα είχαμε πάρα πολύ άγχος για το αν θα προλάβουμε το φέρι-μποτ, το οποίο ευτυχώς προλάβαμε στο τσακ! Κατεβήκαμε στην Ιταλία με το αυτοκίνητο και περάσαμε τη Γαλλία και την Ισπανία κάνοντας μικρές στάσεις. Ο καθένας οδηγούσε ανά τρεις ώρες. Φτάσαμε στη Λισαβόνα τρεις ώρες πριν το αγώνα, όπου και αντικρίσαμε χιλιάδες κόσμο να περιμένει να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Το πρόβλημα βέβαια ήταν πως δεν είχαμε ούτε εισιτήρια μαζί μας. Πληροφορηθήκαμε πως πουλούσαν στη μαύρη αγορά, όμως επίσης μάθαμε πως ήταν επικίνδυνο να προμηθευτούμε από εκεί διότι υπήρχε η πιθανότητα να ξεγελαστούμε αν ήταν πλαστά.Πήγαμε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η ομάδα μήπως μπορέσουμε να βρούμε μια ακρή, όμως εκεί ήταν πολλοί φίλοι που περίμεναν σαν και εμάς να βρουν εισιτήριο. Αναγκαστικά ξεκινήσαμε προς το γήπεδο. Υπήρχαν πολλές σημαίες και ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές. Δεν μας πείραξε καθολου το γεγονός ότι παρακολουθήσαμε την αναμέτρηση από τη γιγαντοοθόνη έξω από το γήπεδο. Όταν τελείωσε το παιχνίδι, αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν το χειροκρότημα των Πορτογάλων προς το πρόσωπό μας. Από την πλευρά μας ωστόσο, δεν είχαμε την ανάλογη ευγένεια, φωνάζοντας συνθήματα όχι τόσο κολακευτικά για την Πορτογαλία.»


Για τις εξελίξεις στην ΑΕΛ, ανέφερε σχετικά:
«Εγώ πιστεύω πως τα εισιτήρια φέτος θα υπερκαλυφθούν και ίσως σπάσουμε και το προηγούμενο ρεκόρ. Να κάνουμε το 2101! Ο κόσμος πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα. Οι μεταγραφές είναι πάρα πολύ καλές για εμένα. Μην ψάχνουμε ονόματα, να κοιτάμε την ουσία. Όταν ο κόσμος περιμένει ένα μεγαλό όνομα και αυτό εν τέλει δεν αποδίδει, η απογοήτευση είναι πολύ μεγαλύτερη. Ένας νεαρός ποδοσφαιριστής όμως έχει μέλλον μπροστά του.»

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ