Βαθμολογία

«Να μην πάρουμε παίκτη άνω των 30 ετών στην ΑΕΛ»

Στο Metropolis μίλησε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας και αναφέρθηκε στα σενάρια μεταγραφής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη με αφορμή και τη σημερινή ανακοίνωση των «βυσσινί» περί παύσης ενδιαφέροντος. Αναλυτικά όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας:

«Ποτέ δεν υπήρξε πρόταση προς τον Σαλπιγγίδη. Με προσέγγισε ένας μάνατζερ και μου είπε ότι ο Σαλπιγγίδης θέλει να μιλήσει μαζί μου. Επειδή τον Σαλπιγγίδη τον εκτιμώ σαν άνθρωπο και τον θαυμάζω σαν ποδοσφαιριστή του είπα ευχαρίστως να συναντηθούμε. Συναντηθήκαμε στο γραφείο μου την Τετάρτη και μου είπε ότι θέλει να τελειώσει την καριέρα του στην ΑΕΛ. Ότι μπορεί να έχει να παίξει ένα χρόνο ποδόσφαιρο, όμως, είναι ακμαίος ποδοσφαιρικά. Ήταν πολύ τιμητικό για εμάς να αποτελούμε έλξη του πρώην αρχηγού της Εθνικής, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού. Δεν μπορούσα να μην συζητήσω το θέμα με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Συζητώντας το με τον προπονητή μου είπε ότι πράγματι είναι καταπληκτικό παιδί ο Δημήτρης και όταν είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση είναι και αρχηγός και στα αποδυτήρια. Όμως, μου είπε, δεν έχουμε πάρει απόφαση να μην πάρουμε παίκτη άνω των 30 ετών; Του απάντησα μήπως να κάναμε κάποια εξαίρεση για τον Σαλπιγγίδη. Και μου είπε “και εγώ θα ήθελα τον Σαλπιγγίδη, όμως, έχουμε αρχές. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που σε βάθος πενταετίας θα είναι ανταγωνιστική και γι’ αυτό θέλουμε παίκτες με προοπτική πενταετίας”. Ήταν ξεκάθαρο το βέτο του Άγγελου και με λιτό τρόπο».