Βαθμολογία

Γρηγορίου: «Θα κινήσουμε νομικές διαδικασίες για τους λασπολόγους»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΠΣ Λάρισας που τάχθηκε υπέρ της επονομαζόμενης Αντιπολίτευσης» στις εκλογές του προσεχούς Οκτώβριου, μίλησε στο soccerplus για το σκεπτικό της απόφασης, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο διοικείν της ομοσπονδίας και για το ενδιαφέρεται να θέσει υποψηφιότητα για υποψήφιος πρόεδρος της ομοσπονδίας. Ο κ. Γρηγορίου υποστήριξε:

Για την απόφαση του ΔΣ της ΕΠΣ Λάρισας να στηρίξει την αντιπολίτευση: "Αυτό έγινε με γνώμονα τη βελτίωση της εικόνας του ποδοσφαίρου και την ιδιαίτερη μέριμνα που θεωρούμε ότι πρέπει να επιδείξει η Ομοσπονδία στα ερασιτεχνικά και τα επαγγελματικά σωματεία.

Το μόνο άρμα της Ένωσής μας είναι οι ιδέες μας για το ποδόσφαιρο. Είμαστε εκπρόσωποι μίας ΕΠΣ που δεν χρειάζεται να έχει την υποστήριξη των μεγάλων ΠΑΕ, διότι με μία τέτοια γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Αυτή δεν είναι άλλη από την πολυαγαπημένη μας ΑΕΛ, η οποία μας έκανε περήφανους με την κατάκτηση του πρωταθλήματος και δύο Κυπέλλων.

Ποτέ δεν σκεφτόμαστε ούτε λειτουργούμε μηδενιστικά. Πιστεύουμε στην ανανέωση του ΔΣ, διότι πολλές Ενώσεις εξέλεξαν νέες διοικήσεις με νέες ιδέες και θεωρούμε ότι όλοι οι νέοι άνθρωποι έχουν να προσφέρουν κάτι διαφορετικό στο ποδόσφαιρο.

Δεν πιστεύουμε στην απόλυτη προεδρική Ομοσπονδία. Πρέπει να δουλέψει συλλογικά το συμβούλιο και όσοι έχουν χρόνο, διάθεση και ιδέες για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους, με απαραίτητη την καθημερινή τους παρουσία στην Ομοσπονδία. Θεωρούμε ότι λόγω εμπειρίας, επειδή η Ομοσπονδία είναι μία μεγάλη «Ένωση», ο πρόεδρος αυτής θα πρέπει να προέλθει από τους προέδρους των Ενώσεων.

Για το καλό του ποδοσφαίρου θα πρέπει να διαχωρίσουμε το επαγγελματικό από το ερασιτεχνικό, υπό την έννοια ότι είναι διαφορετικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα.

Από την άλλη, δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι τα συμβούλια της Ομοσπονδίας ή οι ΓΣ αναλώνουν τον χρόνο τους κατά 95% μόνο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αφήνοντας το ερασιτεχνικό να παρακμάζει".

Για το αν σκέφτεται να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ: "Κάποιοι φίλοι συναγωνιστές και συνάδελφοι πρόεδροι μου πρότειναν να είμαι ένας εκ των υποψηφίων. Για μένα και για την Ένωσή μου, αυτό δεν αποτελεί αυτοσκοπό. Για τον καθένα αυτοσκοπός θα έπρεπε να είναι η προσφορά σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα ιδεών για αλλαγές με μόνο κριτήριο την αξιοκρατία και την ισονομία.

Επί τη ευκαιρία, θα ήθελα να προειδοποιήσω κάποια κατευθυνόμενα ΜΜΕ και ιδιαίτερα σε ορισμένα που γράφουν κάποιοι «διαιτητοπατέρες», να γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους θα έπρεπε να ανέβουν στη διαιτησία μόνο με την αξία τους. Δεν χρειάζεται να λασπολογούν κατά όσων έχουν αντίθετη άποψη, πουλώντας εκδούλευση.

Βρήκαν λάθος πόρτα να χτυπήσουν, σε μία μεγάλη Ένωση και σ’ έναν πρόεδρο που έχουν θυσιάσει πολλά για το καλό του ποδοσφαίρου και έχουν το θάρρος να τους ξεμπροστιάσουν στην φίλαθλη κοινή γνώμη. Θα κινήσουμε όλες τις νομικές διαδικασίες για να προστατέψουμε πρώτα το ποδόσφαιρο και μετά τους εαυτούς μας.

Σε κάποιον καλοθελητή δημοσιογράφο απαντούμε ότι η Λάρισα αριθμεί 120 σωματεία, είναι η τρίτη Ένωση της Ελλάδος και οι διαιτητές της είναι ανωτάτου επιπέδου, καθώς αποκτούν πολλαπλές εμπειρίες αγωνιζόμενοι στις τέσσερις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Κανείς δεν τους χαρίζεται στις ανώτερες κατηγορίες. Ας ψάξει να βρει τις υψηλές βαθμολογίες τους, εκτός αν δεν αποτελούν κριτήριο για τον ίδιο και τους ομοίους του.

Δεν το κατανοούμε να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε. Η Λάρισα των 140 διαιτητών ήταν εκτός πινάκων Α’ Εθνικής περίπου 20 χρόνια".