Βαθμολογία

Κούγιας: «Θα γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν»

Ο  μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας παρουσίαζε το νέο προπονητή της ΑΕΛ, τον Άγγελο Αναστασιάδη και μίλησε για πολλά και σημαντικά θέματα, ενώ απάντησε σε πολλές ερωτήσεις. Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τις αντιδράσεις του κόσμου για τον νέο προπονητή: «Άκουσα πέρσι πως αντίστοιχες ανακοινώσεις υπήρχαν και για εμένα. Έχω αποφασίσει να μην έχω καμία αντιπαράθεση με οργανωμένους. Ειδικά με αυτούς της ΑΕΛ που είναι υψηλότερου επιπέδου από τους υπόλοιπους άλλους στην Ελλάδα. 

Σε προσωπικό επίπεδο τώρα, αν κάποιος πει κάτι ή διαπράξει κάτι εναντίον μου και της ομάδας τότε θα το σκεφτώ. Αυτός που είναι ισχυρός πρέπει να κατέβει χαμηλά. Η πολιτική της ΠΑΕ είναι να μην αντιπαρατίθεται με κανέναν. Εκτός και αν διαπράττεται κάτι ποινικό».

Για το νέο προπονητικό τιμ: «Σε μία ΠΑΕ σαν την ΑΕΛ, που λειτουργεί ουσιαστικά από πέρσι τον Αύγουστο παραμείνανε όλοι οι προπονητές. Αν κάποιος προπονητής μου είχε προτείνει κάποιον καλύτερο από τον ήδη υπάρχον τότε είμαι υποχρεωμένος να υποκύψω. Έτσι και έγινε.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο προπονητή που οι συνεργάτες του που ήθελε δεν είχαν καν διπλώματα εκτός από συγγενείς. Εδώ έχουμε διαφορετικά πράγματα. Ένα τιμ που έχει δουλέψει σε Γιουρόπα Λιγκ και σε Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό δέχτηκα την απαίτηση του κ. Αναστασιάδη και πιστεύω η ΑΕΛ ανέβηκε επίπεδο μετά από αυτό». 

Για τα ονόματα που ακούγονται: «Δεν υπάρχει θέμα Σαλπιγγίδη το διάβασα και εγώ. Επειδή με τα λόγια μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Όταν μάθετε τη φιλοσοφία του νέου προπονητή, θα δείτε. Μεταγραφές πλατείας όμως δεν θα δείτε. Με σύνεση θα γίνουν όλα. Μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος μας. Μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. 

Είναι βέβαιο ορισμένοι ποδοσφαιριστές δεν θα συνεχίσουν.  Παρουσίας όλων έγινε συζήτηση, μιλώντας για κάθε στοιχείο ενός ποδοσφαιριστή, χαρακτήρα, ικανότητα, προβλήματα, εξωγηπεδική ζωή. Υπάρχει ποδοσφαιριστής που μάθαμε στο τέλος ότι πάσχει από μία ορθοπεδική ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί. Αυτός είναι βέβαιο ότι θα φύγει.

Με κάποιους θα λυθεί το συμβόλαιο. Αποφασίσαμε επίσης πως κάποιοι θα ακολουθήσουν το πρώτο στάδιο προετοιμασίας, όμως στο τέλος μετά από απόφαση του κ. Αναστασιάδη κάποιοι θα αποχωρήσουν. Θα γίνουν όλα όπως πρέπει να γίνουν». 

Για τους υποψήφιους προπονητές που υπήρχαν: «Είναι γεγονός όσο είμαι πρόεδρος σε ομάδες είχα μεγάλες αντιπαραθέσεις. Είναι τιμή μου δημοσιογράφοι με ονοματεπώνυμο να έχουν αρνητική άποψη για μένα. Όπως και πρόεδροι και παράγοντες. Όμως δεν θα ήθελα να είμαι ποτέ σαν αυτούς. 

Κατά σύμπτωση με τον κ. Αναστασιάδη δεν έχω συνεργαστεί ποτέ. Έχω εκφραστεί όμως για τον κ. Αναστασιάδη, όταν ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ και είχε την αντιπαράθεση με τον Τζαβέλλα. 

Η πρώτη προτεραιότητα ήταν ο κ. Αναστασιάδης. Όπως ήταν και το προηγούμενο καλοκαίρι. Ευτυχώς μας έτυχε ο κ. Ντόστανιτς. Χαίρομαι που επί των καιρών μου δούλεψαν εξαιρετικοί προπονητές. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. 

Πρώτος στην επιλογή ήταν ο κ. Αναστασιάδης μετά ο κ. Αναστασίου, ύστερα ο κ. Ουζουνίδης και τέλος ο κ. Κετσπάγια. Ήρθα σε επαφή με τον κ. Αναστασίου, σε ερευνητική επαφή με τον κ. Ουζουνίδη και  η τελευταία μου επαφή ήταν με τον Κετσπάγια. Είναι μεγάλος προπονητής, αλλά δε θα ταίριαζε τόσο στην ομάδα. Το κινητό μου είναι γεμάτο από προτάσεις προπονητών, από Ελλάδα και εξωτερικό». 

Για τον Κωνσταντίνο Πηλαδάκη: «Όσον αφορά τον κ. Πηλαδάκη το θέμα είναι λήξαν. Ο ίδιος μου είπε ούτε διάβασε ούτε άκουσε τη συνέντευξή μου. Μάλιστα μου έστειλε μήνυμα που επιβεβαιώνει ότι λέω. Υπάρχουν πρόσωπα του παλιού περιβάλλοντος του κ. Πηλαδάκη που είχαν λαμπρό πεδίο δόξας. 

Εγώ με τον κ. Πηλαδάκη έχω εξαιρετική σχέση. Πέρα από την ΑΕΛ. Δε σας κάνει εντύπωση ότι όλη η χρονιά πήγε εξαιρετικά; Κάποιοι στεναχωρήθηκαν πάρα πολύ που η ΑΕΛ κατάφερε αυτά που κατάφερε φέτος. Ο κ. Πηλαδάκης έδινε πολύ χώρο και χρόνο σε κάποιους συνεργάτες, εγώ όμως όχι. 

Οι άνθρωποι αυτοί που δημιούργησαν όλο αυτό, είτε δεν γνωρίζουν καλά ελληνικά, είτε ήθελαν να συμβεί αυτό και έκαναν αυτό το λάθος που ήταν ένα μοιραίο λάθος. Γιατί έγινε σε μία δύσκολη περίοδο μετά από μία μεγάλη επιτυχία την οποία κάποιοι προσπαθούν να αμαυρώσουν απέναντι σε όλο το σύστημα». 

Για τους Πλεξίδα και Μητρόπουλο: «Με τον κ. Πλεξίδα, αν δε καταλάβει τι σημαίνει Αλέξης Κούγιας στην ελληνική πραγματικότητα, θα έχει άσχημα ξεμπερδέματα με τον νόμο. Δεν είμαι στο κοινωνικό του περιβάλλον, ούτε έκανα παρέα μαζί του, ούτε ανέχομαι τέτοιου είδους συμπεριφορές. Όταν τέτοιοι άνθρωποι προσπαθούν να αρθρώσουν λέξη, θα βρουν άσχημα το μπελά τους. Κυριολεκτώ. 

Άνθρωπος που ξυπνάει 4 το μεσημέρι και υπάρχουν εκατομμύρια από τα χέρια του χωρίς να τα έχει δουλέψει, πρέπει να πλένει το στόμα του πριν μιλάει για μένα. Είναι οι «βδέλλες» του ελληνικού ποδοσφαίρου και έχουν αμαυρώσει τον χώρο αυτό. Μου χρωστάνε δε τους χρωστάω».