Βαθμολογία

Ζέρης: «Θέλω να κατακτήσω έναν τίτλο με την ΑΕΛ»

Ο Βολιώτης ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Ζέρης μίλησε στην εφημερίδα Ταχυδρόμος της Μαγνησίας και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην ΑΕΛ. Ο Αλέξανδρος Ζέρης γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1994, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από ηλικία 5 ετών στην ακαδημία της Νίκης Βόλου. Εκεί, αγωνίσθηκε έως και το 2010, παίζοντας παράλληλα στις Μικτές της ΕΠΣΘ όπου ξεχώρισε. Το 2010 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό Βόλου που είχε πάρει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, υπογράφοντας το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Εκεί παρέμεινε έως και στις 23 Αυγούστου του 2011, που η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε τον υποβιβασμό της ομάδας. Στη συνέχεια αγωνίσθηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια με τα χρώματα του Παναιτωλικού στην Α’ Εθνική και τη σεζόν 2013-14 επέστρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό Βόλου και στη Β’ Εθνική, ενώ από τον Ιανουάριο του 2016 ανήκει στην ΑΕΛ. Αποσπάσματα της συνέντευξης του Αλέξανδρου Ζέρη:

Πλέον γνωρίζεις καλά το βολιώτικο ποδόσφαιρο. Θεωρείς πως πρέπει να γίνει μία ομάδα στην πόλη; 
«Το καλύτερο θα ήταν αυτό. Θεωρώ πως μία πόλη ενωμένη σαν μία γροθιά δίπλα από μία ομάδα θα μπορούσε να πάει ψηλά. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν διχόνοιες ανάμεσα στους φιλάθλους μίας πόλης κατά τη γνώμη μου. Όπως ακριβώς γίνεται με την ΑΕΛ. Όλος ο κόσμος είναι μία ομάδα. Ωστόσο, στο Βόλο πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να συγχωνευθούν, καθώς οι δύο μεγαλύτερες ομάδες έχουν τεράστια ιστορία. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Η απόσυρση της ομάδας σε έφερε στην ΑΕΛ. Πως πήρες την απόφαση να αγωνιστείς εκεί;
«Η αλήθεια είναι πως είχα προτάσεις από ομάδες και των τριών εθνικών κατηγοριών, ωστόσο η πρόταση της ΑΕΛ ήταν και η καλύτερη κατά τη γνώμη μου και δίχως δεύτερη σκέψη την αποδέχτηκα. Βρέθηκα σε μία ομάδα που πρωταγωνίστησε στο πρωτάθλημα και πήρε την άνοδο στην Α’ Εθνική, ότι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή της ηλικίας μου».

Πως αντέδρασαν οι φίλοι σου για τη συγκεκριμένη επιλογή σου;
«Οι φίλοι μου με βοήθησαν πολύ να πάρω αυτήν την απόφαση, όλοι άλλωστε θέλουν το καλό μου. Επίσης, πάνω απ όλα είμαι επαγγελματίας συνεπώς θα κοιτάξω το καλύτερο για την ποδοσφαιρική μου καριέρα όποια και αν είναι αυτή».

Πως ένιωσες στην πρώτη προπόνηση στην ΑΕΛ; Σε αγκάλιασαν αμέσως οι συμπαίκτες σου;
«Ναι το κλίμα στις τάξεις της ομάδας όταν πήγα ήταν εξαιρετικό, η τροχιά ανόδου που είχε μπει ήδη η ομάδα βοήθησε αρκετά σε αυτό. Αλλωστε, εκεί βρήκα και παίκτες που γνωριζόμασταν, όπως οι Βέρτζος, Ρέντζας και Κοντοχρήστος. Επίσης, στα θετικά για εμένα ήταν και το ότι είχα ξανασυνεργαστεί και με τον προπονητή κ. Τσιώλη».

Ποια είναι η σχέση σου με τον πρόεδρο κ. Κούγια;
«Εχουμε πολύ καλή σχέση. Είναι πολύ καλός άνθρωπος πάνω απ όλα και όσον αφορά εμένα στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή που πήγα εκεί. Επίσης, μου έδωσε την ευκαιρία να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου. Η διοίκηση από θέμα παροχών είναι άψογη και χαίρεσαι να δίνεις τα πάντα για την ομάδα».

Πως θα χαρακτήριζες το κοινό της ΑΕΛ;
«Ο,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Πρέπει να είσαι μέσα στο ΑΕΛ FC ARENA για να ζήσεις τον παλμό του κοινού. Ολοι ήταν εκεί σε κάθε ματς για να στηρίξουν την ομάδα με μία φωνή. Αποτελεί το δωδέκατο παίκτη της ομάδας. Δεν έχουν κόντρες και κυρίως είναι αρκετά οργανωμένοι».

Εχεις ακόμη 3 χρόνια συμβόλαιο με την ΑΕΛ, η άνοδος στην Α’ Εθνική θα μεγαλώσει τον ανταγωνισμό, θεωρείς πως αυτό θα είναι καλό για σένα; 
«Βέβαια, στα πλαίσια του υγιή ανταγωνισμού ο άνθρωπος κάνει σπουδαία πράγματα. Θεωρώ πως στη Σούπερ Λιγκ ο ανταγωνισμός θα μας βοηθήσει όλους να γίνουμε καλύτεροι».

Πώς γιορτάσατε την άνοδο; 
«Δεν φύγαμε από το γήπεδο. Μέχρι το βράδυ όλοι μαζί ήμασταν εκεί και πανηγυρίζαμε την επιστροφή της ομάδας στην Α’ Εθνική. Θέλουμε μέσα στα επόμενα χρόνια να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, αυτή τη φορά του πρωταθλητή της Ελλάδος. Μας έδωσαν μετάλλια και όλοι ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις 27 Ιουνίου που θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τη νέα αγωνιστική χρονιά».

Πως φαντάζεσαι το μέλλον σου; 
«Καταρχήν θέλω μέσα στα επόμενα χρόνια να κατακτήσω έναν ακόμη τίτλο με την ΑΕΛ, έτσι ώστε να ανεβάσουμε το σύλλογο στο υψηλότερο βάθρο, εκεί που του αξίζει δηλαδή. Να γίνω καλύτερος και πιο ώριμος αγωνιστικά, έτσι ώστε να πάρω τη δική μου θέση ανάμεσα στη βασική ενδεκάδα. Και βέβαια σε κάποια στιγμή να αγωνιστώ και στο εξωτερικό, σε ομάδες όπως η Γιουβέντους».