Βαθμολογία

Στραματσιόνι: «Απέρριψα δύο προτάσεις για τον Παναθηναϊκό»

Έκλεισε πόρτες προκειμένου να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ο Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος δήλωσε πως είχε δύο προτάσεις στα χέρια του από ιταλικές ομάδες.

Ο ίδιος, όμως, θεώρησε ότι έπρεπε να συνεχίσει το πλάνο που έχει σχεδιάσει με τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα μείνουν οι Μπεργκ και Ζέκα. Αναλυτικά όλα όσα είπε στην ιστοσελίδα «tuttomercatoweb»:

Σε ερώτηση για τις δύο κρούσεις που δέχθηκε από την Ιταλία (σ.σ το δημοσίευμα αναφέρει τα ονόματα των Τορίνο, Αταλάντα) και το γεγονός πως επέλεξε να παραμείνει στην Ελλάδα, ο Ιταλός προπονητής ανέφερε: «Δέχθηκα δύο προτάσεις από ιταλικές ομάδες, αλλά δεν είναι σωστό ούτε για αυτές, ούτε για τον Παναθηναϊκό να τις αναφέρω. Και ούτως ή άλλως δεν είχα ποτέ σκοπό να φύγω και να αφήσω στην μέση το πρότζεκτ. Απλά ήθελα από τον ιδιοκτήτη (σ.σ του Παναθηναϊκού) να επιβεβαιώσει τις φιλοδοξίες της ομάδας και να μου υποσχεθεί ότι θα κρατήσουμε τους δύο καλύτερους παίκτες μας (σ.σ εννοεί τους Ζέκα, Μπεργκ). Συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο μακριά».

Για τις διαφορές στην Ελλάδα συγκριτικά με την Ιταλία, ο Στραματσόνι σημείωσε: «Τέσσερις ομάδες, εμείς, ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είμαστε πάνω από τους υπόλοιπους. Συνολικά σε τεχνικό επίπεδο το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κατώτερο του ιταλικού, προφανώς για οικονομικούς λόγους, αλλά σε ό,τι αφορά το πάθος είναι στο ίδιο επίπεδο».

Από την «κουβέντα» δεν θα μπορούσε να λείπει και η αναφορά στους μεταγραφικούς στόχους του Παναθηναϊκού. Από τον Ιμπάρμπο στον Κονέ έως τον Ονάζι και τον Κεϊτά. «Όταν έχεις δουλέψεις με κάποιους παίκτες έχεις ένα μικρό πλεονέκτημα όταν τους προσεγγίζεις. Δεν έχει νόημα να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα, αλλά πρόθεση του ιδιοκτήτη είναι να δυναμώσει την ομάδα για να είναι ανταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και στην Ιταλία αγωνίζονται πολύ καλοί παίκτες».

Για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την θητεία του στην Ελλάδα, ο Στραματσόνι υπογράμμισε ότι: «Είναι πολλές. Όταν προπονείς στο εξωτερικό ωριμάζεις. Είμαι τυχερός που στα 39 έχω φτάσει σχεδόν 200 παιχνίδια στους πάγκους των Ίντερ, Ουντινέζε και Παναθηναϊκού».

Τέλος ο προπονητής του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ιταλία στα επόμενα χρόνια και ήταν σαφής: «Σίγουρα υπάρχει. Αλλά για τώρα όλη μου η ενέργεια και η προσοχή είναι στον Παναθηναϊκό και στην επόμενη σεζόν».