Βαθμολογία

Κούγιας: «Ακραίες υποδείξεις του Τσιώλη»

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε ξανά για το «διαζύγιο» με τον Σάκη Τσιώλη στην ΑΕΛ. Στην ΕΡΑ Σπορ μίλησε ο Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενος στο «διαζύγιο» με τον Σάκη Τσιώλη στην ΑΕΛ. Χαρακτήρισε ακραίες τις υποδείξεις του Καρδιτσιώτη, ενώ επεσήμανε ότι «έχουμε μπροστά μας έναν μήνα για να βρούμε προπονητή».

Για την απόλυση Τσιώλη: «Έχουμε έξι έως 8 βδομάδες οριακά. Είχαμε πλεονέκτημα φέτος με έναν προπονητή που γνώριζε τους παίκτες της ομάδας και την δυνατότητα εξέλιξης των νεαρών. Πλέον πάμε με ντισαβαντάζ. Πρέπει να βρούμε προπονητή που γρήγορα θα έχει άποψη και θα συνειδητοποιήσει την προοπτική του να δουλεύεις σε μια ομάδα που έρχεται για να ανεβάσει το επίπεδο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ έχει ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα και ο προπονητής πρέπει να είναι σε θέση να παλεύει για τους στόχους μιας ομάδας αυτής της βαρύτητας. Πρέπει να πω πως είμαι σε μια πολύ δύσκολη καμπή πλέον. Δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας μιας και εμένα δεν με συντηρεί το ποδόσφαιρο.

Αλλά προσπάθησα να αναπληρώσω τα κενά και να μπορέσουμε να βρούμε παίκτες που θα βοηθήσουν. Ήταν μια διαφωνία η οποία αφορούσε σημαντικούς παράγοντες που πρέπει να έχει μία ομάδα για να κατακτήσει στόχους. Υπήρξε έντονη διαφωνία σε όλους μα όλους τους τομείς. Την θεωρώ απρόοπτη αυτή την εξέλιξη. Είχαν συζητηθεί αυτά τα πράγματα από τον Γενάρη. Από την στιγμή που έφυγε ο Ράτκο Ντόστανιτς. Πρέπει τώρα με καθαρό μυαλό να πάρουμε σωστές αποφάσεις και να προχωρήσουμε μπροστά».

Για το αν υπάρχει κάποια είδηση για το θέμα προπονητή: «Αν σας πει κάποιος πως μέσα σε 48 ώρες μπορεί να κλείσει τέτοιο προπονητή, που να είναι επιπέδου ομάδων που να κυνηγούν στόχους, τότε σίγουρα δεν θα λέει την αλήθεια».

Για την επιλογή του Γιώργου Δώνη: «Σίγουρα ο Δώνης έκανε καταπληκτικά πράγματα με την ΑΕΛ. Μόνος του επέλεξε όμως κάποτε να κάνει πράγματα και απέτυχε στην ΑΕΚ, όπως και ακολούθως. Στα Εμιράτα όμως απέδειξε και πάλι τι προπονητής είναι και βρέθηκε στους καλύτερους του κόσμου.

Το κασέ του όμως είναι απαγορευτικό για την Λάρισα. Και για γενικά όταν παίρνεις αποφάσεις για μια ομάδα με τέτοια συναισθηματική προτομή όπως η ΑΕΛ πρέπει να λαμβάνεις όλους τους παραμέτρους. Ίσως ήταν αρκετά δύσκολη η απόφαση μου να μην δεχθώ τις ακραίες υποδείξεις του κ. Τσιώλη και να αποφασίσω για την αντικατάστασή του. Και αυτό γιατί ο κ. Τσιώλης προέβαλε και προβάλει πάντα την ΑΕΛοσύνη στους φιλάθλους της ομάδας. Τώρα να φέρεις τον Δώνη που στην Λάρισα εκείνο το χρονικό διάστημα ήταν κόκκινο πανί, δεν είναι σωστό, αλλά δεν υπάρχει και ο μισθός του ενός εκατομμυρίου που ζητά ο συγκεκριμένος προπονητής».

Στα μεταγραφικά της ομάδας: «Πρέπει να βρούμε τον προπονητή πρώτα. Ο κ. Τσιώλης μας απέκλεισε αρκετούς παίκτες. Για ένα χρονικό διάστημα δεν συνεργάστηκε με τους υπόλοιπους συνεργάτες του για να προχωρήσουμε. Έχουμε μπροστά μας έναν μήνα για να βρούμε προπονητή άμεσα και έκτοτε το ρόστερ».