Βαθμολογία

Λε Ταλέκ: «Θα με αφήσουν να φύγω, εάν...»

Πολύ πιθανό είναι να κουνήσει μαντίλι σε λίγο καιρό από τον Ατρόμητο ο Άντονι Λε Ταλέκ μετά την πρόταση που του έγινε για μείωση αποδοχών. Ο Γάλλος επιθετικός επιβεβαίωσε, άλλωστε, πως σε περίπτωση που βρει μία καλή πρόταση, έχει το ελεύθερο να αποχωρήσει μέσω δηλώσεών του στην ιστοσελίδα «paris-normandie.fr». Αναλυτικά όσα είπε:

«Πριν κλείσω στον Ατρόμητο, μίλησα με τον Αγκουαζί που ήταν εκεί πέρσι και μου είπε πως είναι μια ωραία πόλη και έχει και γαλλικό σχολείο για την κόρη μου. Έτσι αποφάσισα να πάω. Οι πρώτοι έξι μήνες ήταν μια περίοδος προσαρμογής. Δεν είχα κάνει προετοιμασία όταν έφτασα, γιατί είχα να προπονηθώ από τότε που ήμουν στην Βαλενσιέν. Αγωνιστήκαμε στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Περάσαμε την ΑΙΚ Στοκχόλμης, αλλά μετά ήταν γραφτό να πέσουμε πάνω στη Φενερμπαχτσέ. Τον Οκτώβρη ήμουν έτοιμος, σωματικά και ψυχολογικά και βοήθησα την ομάδα μου. Βγήκα ένας από τους καλύτερους ξένους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος. Μεγάλη υπερηφάνεια για μένα. Αρχίσαμε καλά την σεζόν με δύο νίκες, αλλά στη συνέχεια είχαμε αρκετά αρνητικά αποτελέσματα. Έτσι απολύθηκε ο προπονητής και ήρθε στη θέση του ο Δέλλας, από τους αρχηγούς της Ελλάδας στο Euro 2004. Κατάφερε να φτάσει την ομάδα στην 8η θέση και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Βρήκα ένα όμορφο πρωτάθλημα. Ειδικά όταν αγωνίζεσαι εναντίον των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ οι οπαδοί δημιουργούν μια τρελή ατμόσφαιρα. Αν και υπάρχουν μειονεκτήματα στην οργάνωση... Όταν υπάρχουν προβλήματα με τους οπαδούς μπορεί να ακυρώσουν μέχρι και αγώνα μία ώρα πριν την σέντρα. Ο Ατρόμητος είναι ένας οικογενειακός σύλλογος. Παίζουμε μπροστά σε 5.000 κόσμο».

Για τα οικονομικά: «Σε σύγκριση με άλλους συλλόγους, πήρα όλα τα λεφτά του συμβολαίου μου, αλλά είναι αλήθεια πως είναι δύσκολα τα πράγματα στη χώρα... Όταν έφθασα δεν είχα αισθανθεί την κρίση πάρα πολύ, είδα γεμάτα καταστήματα, εστιατόρια, αλλά με την πάροδο του χρόνου συνειδητοποίησα κάποια πράγματα. Στην τραπεζικές συναλλαγές δεν μπορείς να βγάλεις πολλά χρήματα. Οι περισσότεροι στην τηλεόραση, μιλούν γι' αυτό».

Για το μέλλον του: «Έχω ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο, αλλά ήταν ξεκάθαροι με μένα στον Ατρόμητο. Μου έχουν πει ότι αν υπάρξει κάποιος σύλλογος που θα με ενδιαφέρει πραγματικά θα με άφηναν να πάω ακόμα και ως ελεύθερος. Αυτή ήταν η συμφωνία όταν υπέγραψα. Θα δούμε. Η γυναίκα μου και η κόρη μου περνάνε όμορφα στην Ελλάδα, την έχουν αγαπήσει. Η κόρη μου μιλάει και λίγα ελληνικά, μου έχει μάθει και εμένα κάποιες λέξεις! Ακόμα λοιπόν δεν ξέρω τι θα γίνει... Στο ποδόσφαιρο τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από ένα τηλεφώνημα. Αν έχω μια καλή πρόταση, γιατί να μην επιστρέψω στη Γαλλία; Συνέχεια παρακολουθώ τη συμβαίνει στην Ligue 1 και Ligue 2 από την τηλεόραση. Αλλά και σε άλλη χώρα, αν έρθει κάποια πρόταση. Είμαι ακόμα αρκετά φιλόδοξος. Δεν θα σταματήσω να είμαι μέχρι που δεν θα μπορώ πλέον να τρέξω! Το ποδόσφαιρο είναι το πάθος μου, το αγαπώ τόσο πολύ... Εξακολουθώ να βλέπω τον εαυτό μου σε αυτό για πολλά χρόνια ακόμα, Είμαι μόνο 31 και εξακολουθώ να έχω όρεξη...»

Για την καριέρα του: «Έχω μόνο ένα παράπονο από τον Μπενίτεθ, όταν ζήτησε να πάω δανεικός το 2004 που ανέλαβε την Λίβερπουλ. Την πρώτη μου χρονιά στην Λίβερπουλ έπαιξα και στην Ευρώπη... Όταν έφτασε ο Μπενίτεθ, φοβόμουν. Έφερε όλους τους Ισπανούς. Στη συνέχεια είπε ότι υπολογίζει σε μένα και ξέρω ότι με έκανε να πληρώσω για το γεγονός πως ζήτησα να φύγω. Ήμουν δανεικός σε τέσσερις ομάδες. Τη Σάντερλαντ, τη Σεντ Ετιέν, τη Σοσό και τη Λε Μαν, αυτή είναι η στεναχώρια μου. Κέρδισα το Τσάμπιονς Λιγκ, το Κύπελλο Γαλλίας, είναι ότι έχω κρατήσει από τις ομάδες μου. Είμαι περήφανος για ό,τι έχω καταφέρει».