Βαθμολογία

Γκιρτζίκης: «Να παραδειγματιστούμε από τους Έλληνες του εξωτερικού»

Στην Αυστραλία βρίσκεται η Εθνική Ελλάδας προκειμένου να δώσει δύο φιλικά με τα «καγκουρό» από τη στιγμή που δεν θα συμμετέχει στο Euro 2016.

Με αυτή την αφορμή ο Γιώργος Γκιρτζίκης φιλοξενήθηκε στο Ελληνικό Πρόγραμμα Ραδιοφωνίας SBS και αναφέρθηκε στους Έλληνες του εξωτερικού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΕΠΟ τόνισε: «Χαίρομαι κατ' αρχάς για το ότι μας προϋπαντήσατε με θέρμη στο αεροδρόμιο. Θα δώσουν ό,τι καλύτερο μπορούν τα παιδιά μας, γιατί τους περιμένει ένας πολύ δύσκολος αγώνας στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται στη Ρωσία το καλοκαίρι του 2018.

Αυτό που έχω να πω, είναι πως οι Έλληνες του εξωτερικού τιμούν πολύ περισσότερο την Ελλάδα μας και θα πρέπει και οι Έλληνες που ζούμε στην Ελλάδα, να παραδειγματιστούμε απ' αυτό, να πάρουμε κάτι από εσάς».

Για τους Έλληνες παίκτες που είτε γεννήθηκαν στο εξωτερικό είτε έφυγαν για να παίξουν μακριά από την Ελλάδα, σχολίασε: «Με όλη την ομογένεια, απανταχού της γης, όλα αυτά τα παιδιά τα παρακολουθούμε, είναι δικά μας παιδιά και θα παίρνουν ευκαιρίες για να 'ρθουν και να αγωνιστούν για τα χρώματα της ελληνικής σημαίας και του εθνικού ύμνου της χώρας».

Τέλος, για το σκεπτικό του ταξιδιού στην Αυστραλία ανέφερε: «Η πρώτη σκέψη που έκανα, επειδή είχα έρθει με την Εθνική Ελλάδας και είχα δώσει την υπόσχεση ότι θα πρέπει να ερχόμαστε πιο συχνά (2006). Αργήσαμε να έρθουμε από τότε, κάλλιο αργά παρά ποτέ, γιατί πρέπει κατά διαστήματα να τονώνουμε το ελληνικό φρόνημα.

Γι' αυτό το λόγο ήρθαμε εδώ, ταυτόχρονα όμως θα κάνουμε τα δυο φιλικά, ώστε ο προπονητής να βγάλει τα συμπεράσματά του και να είναι πιο έτοιμος για τα παιχνίδια που αρχίζουν τον Σεπτέμβριο».