Βαθμολογία

Ντομίνγκες: «Δεν ήρθε η ώρα να φύγω...»

Ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες μίλησε σε μέσο της Αργεντινής και αναφέρθηκε στη ζωή του στην Ελλάδα, τον Ολυμπιακό, τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και το μέλλον του.

Κληθείς να απαντήσει για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ελληνικό σύλλογο, τόνισε πως δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα, ενώ υπενθύμισε ότι έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αργεντίνος σε μέσο της πατρίδας του:

Για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε: «Πρώτον είναι μία τεράστια ευθύνη και υποχρέωση το να φοράς την φανέλα του Ολυμπιακού. Παράλληλα και κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Το να είσαι σε μία τόσο μεγάλη ομάδα και το να ηγείσαι είναι κάτι μοναδικό. Να είσαι αρχηγός είναι κάτι εξαιρετικό. Επίσης όταν είσαι αρχηγός αυτό σε κάνει να έχει ακόμα πιο μεγάλη ευθύνη για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες. Η χρονιά που μας πέρασε δεν ήταν τόσο καλή για εμάς όσο η προηγούμενη. Παρότι κερδίσαμε την Λίγκα δεν πήραμε το Κύπελλο και δεν προχωρήσαμε όσο έπρεπε στην Ευρώπη. Έχω ευθύνη και έχουμε ευθύνη ως παίκτες γι' αυτά. Για την απώλεια του Κυπέλλου και το ότι δεν πήγαμε τόσο ψηλά στην Ευρώπη. Είναι κάτι σκληρό για εμάς το να συμβαίνει. Και αυτό διότι ήμασταν ανώτεροι όλων στο πρωτάθλημα και ελπίζαμε σε κάτι διαφορετικό και καλύτερο στην Ευρώπη».

Για την παρουσία Αργεντίνων στον Ολυμπιακό: «Νιώθω χαρούμενος γι' αυτό. Όταν έχεις συμπατριώτες σου γύρω σου είναι σαν να είσαι με την οικογένειά σου. Έχω εξαιρετική σχέση μέσα στην ομάδα. Με σέβονται όλοι και τους σέβομαι. Είναι όλο αυτό αποτέλεσμα των προσπαθειών μου για να πετύχω τους στόχους μου και τους στόχους της ομάδας. Πρέπει πάντα να θέτεις στόχους και να προσπαθείς να τους κάνεις πράξη, διότι αυτό σου δίνει δύναμη και αξία».

Για την κρίση στην Ελλάδα: «Υπάρχει μία άλλη πραγματικότητα για εμάς τους παίκτες λόγω της ομάδας που είμαστε, τον Ολυμπιακό. Δεν λέω πως δεν έχει δυσκολίες η δουλειά μας. Κάθε δουλειά έχει. Για έναν παίκτη μόνο η οικογένειά του και οι φίλοι του ξέρουν το τι πραγματικά περνάει. Πραγματικά όμως ζούμε πολύ καλά. Ξέρουμε από την άλλη τα προβλήματα του κόσμου και τις κοινωνίας και πως ως παίκτες είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας και τον κόσμο τα Σαββατοκύριακα.

Έχω Έλληνες φίλους και μου λένε το τι συμβαίνει. Και εμείς όμως είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες που πέρασαν πολλές δυσκολίες. Ξέρουμε το τι σημαίνουν όλα αυτά. Δεν κάνουμε διαχωρισμό με κανέναν. Έπρεπε να πάμε να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που ήρθαν στην χώρα. Και εμείς και η ομάδα το κάναμε με την ψυχή μας και την καρδιά μας. Όπως είπα και πριν προέρχομαι από φτωχή οικογένεια και η συμπεριφορά στον συνάνθρωπο είναι το παν».

Για τα ελληνικά του: «Αλήθεια δεν τα καταφέρνω καλά με τα αγγλικά και τα ελληνικά. Ξέρω κάποιες λέξεις. Κάνουμε πλάκα με τους φίλους μου αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορώ να μιλήσω καλά».

Για το εάν έφτασε η ώρα να φύγει από την Ελλάδα ή να σταματήσει γενικά: «Όχι, δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν μιλάω για το μέλλον διότι δεν ξέρεις το τι θα γίνει. Έχω έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το μόνο που σκέφτομαι είναι η ομάδα μου. Σκοπεύω να το τιμήσω αυτό το συμβόλαιο. Τα κοντινά πράγματα είναι αυτά που σκέφτεσαι».