Βαθμολογία

«Νιώθω μεγάλη δικαίωση που επέλεξα την ΑΕΛ»

Συνέχεια στις συνεντεύξεις για την γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της ΑΕΛ, με την Δήμητρα Ρήγα να μιλά αυτή τη φορά... Η Δήμητρα μίλησε για την παρουσία της στην ΑΕΛ, για την επιλογή της να αφήσει την Α΄για τη Β΄εθνική, για την επιλογή να είναι μία εκ των φετινών αρχηγών στην ομάδα αλλά και για την ενασχόληση της με το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία...

- Δήμητρα, πες μας αρχικά δύο λόγια για σένα:
«Κατάγομαι από την Λάρισα και είμαι στην ηλικία των 20 ετών. Ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο από την ακαδημία του κ. Γιώργου Πλίτση. Εκεί, γνώρισα τον κ. Αχιλλέα Μαστοροδήμο που συνεργαζόμαστε φέτος στην ΑΕΛ και είναι ο άνθρωπος που με βοήθησε πάρα πολύ για να φθάσω σήμερα μέχρι εδώ. Στη συνέχεια πήγα στη γυναικεία ομάδα της Βαμβακού Φαρσάλων και έπειτα αγωνίστηκα για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια στις Ελπίδες Καρδίτσας. Πλέον, από το περασμένο καλοκαίρι βρίσκομαι στην οικογένεια της ΑΕΛ».

- Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στο να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;
«Στη γειτονιά που μένω υπάρχουν μόνο αγόρια κι έτσι αναγκαστικά και όταν ήμουν μικρή έπαιζα μόνο ποδόσφαιρο. Αυτό με ακολούθησε και στο σχολείο που έπαιζα πάλι μόνο ποδόσφαιρο, μου άρεσε πολύ κι έτσι το συνέχισα μέχρι και σήμερα».

- Έχεις αγωνιστεί σε Α΄εθνική με τις Ελπίδες Καρδίτσας και στη Β΄εθνική με την ΑΕΛ. Είδες κάποιες διαφορές ανάμεσα στις δύο κατηγορίες;
«Υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες. Πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αγωνιστούμε στην Α΄εθνική για να μείνουμε κατηγορία και να εξασφαλίσουμε τη παραμονή. Οι περισσότερες ομάδες που ανεβαίνουν στην Α΄εθνική υποβιβάζονται αμέσως και αυτό πρέπει να προσέξουμε εμείς. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να πετύχουμε τον στόχο που θα θέσουμε από την αρχή της περιόδου. Στη Β΄εθνική δεν είναι έτσι τα πράγματα...».

- Πως είδες τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά με την ΑΕΛ, όπου στέφθηκες και πρωταθλήτρια στη Β΄εθνική;
«Ήταν μία πολύ καλή χρονιά για μένα αλλά και την ΑΕΛ. Γνώρισα πολλούς ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Ένας εξ΄αυτών ο προπονητής μας κ. Αχιλλέας Μαστοροδήμος, που όπως προείπα με έχει βοηθήσει πάρα πολύ για να είμαι σήμερα εδώ. Φυσικά, θέλω να τον ευχαριστήσω γι΄αυτό και να πω πως χωρίς αυτόν δεν πιστεύω πως θα έπαιζα σε τέτοιο επίπεδο που αγωνίζομαι μέχρι τώρα».

- Πως ήταν για σένα να αφήσεις την Α΄εθνική και τις Ελπίδες Καρδίτσας για να έρθεις στο πρωτάθλημα της Β΄εθνικής και την ΑΕΛ;
«Από μικρή ονειρευόμουν να γίνει η ομάδα της ΑΕΛ. Το περίμενα αυτό πως και πως. Και από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η ομάδα, το σκέφτηκα καλά, πήρα την απόφαση και πλέον βρίσκομαι στην ομάδα της πόλης που κατάγομαι εδώ και ένα χρόνο. Είδα ότι υπήρχαν πράγματα όπως η οργάνωση κι έτσι πήρα την απόφαση να έρθω το περασμένο καλοκαίρι στην ΑΕΛ».

- Πίστευες πως στο τέλος η ΑΕΛ θα κατακτούσε το πρωτάθλημα της Β΄εθνικής και θα έπαιρνε το εισιτήριο για την Α΄εθνική;
«Ναι. Η οργάνωση που υπάρχει στην ομάδα και οι άνθρωποι που βοηθάνε από την ίδρυση της ΑΕΛ δεν τη συναντάμε εύκολα. Από την αρχή παρακολουθούσα τη προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα μου και πιστεύω πως θα έχουμε πολύ καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα της Α΄ εθνικής».

- Είσαι μία εκ των αρχηγών της φετινής ΑΕΛ. Πως νιώθεις γι΄αυτό;
«Είναι τιμή για εμένα που είμαι μία εκ των αρχηγών της ομάδας. Πρώτα από όλα για την αγάπη που πήρα από τα κορίτσια, καθώς ήρθα το καλοκαίρι στην ομάδα. Χάρηκα πάρα πολύ γι΄αυτό και η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα να συμβεί αυτό για μένα».

- Κατάγεσαι από την Λάρισα. Πως αισθάνεσαι που αγωνίζεσαι στην ομάδα της πόλης σου;
«Νιώθω μεγάλη χαρά γι΄αυτό. Έχει βάρος η φανέλα που φοράω και από την μία με αγχώνει όλο αυτό, καθώς πρέπει να αγωνιζόμαστε πάντα για τη νίκη, αλλά από την άλλη με χαροποιεί...».

- Η ΑΕΛ έχει βγει κι επίσημα πρωταθλήτρια στη Β΄εθνική και από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α΄εθνική. Νιώθεις δικαίωση που επέλεξες το περασμένο καλοκαίρι να αγωνίζεται στους «βυσσινί»;
«Σίγουρα. Νιώθω μεγάλη δικαίωση που επέλεξα την ΑΕΛ. Στην ομάδα υπάρχει μεγάλη οργάνωση και αυτό βοηθάει στη ψυχολογία των κοριτσιών, όπου δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. Νιώθω πολύ δικαιωμένη για την απόφαση που πήρα το καλοκαίρι που μας πέρασε».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος;
«Θέλω να βελτιώνομαι καθημερινά και να δίνω όσα περισσότερα μπορώ σε κάθε αγώνα για είναι όλοι ευχαριστημένοι με εμένα και την απόδοση μου...».

- Θέλεις να μείνεις στην ομάδα και τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν;
«Φυσικά! Θέλω να ανανεώσω την συνεργασία μου με την ΑΕΛ και θέλω πάρα πολύ να μείνω. Θέλω να συνεχίσω στην ΑΕΛ και να συνεχίσουμε όλο αυτό που έχει δημιουργηθεί εδώ και δύο χρόνια».

- Έχεις αγωνιστεί με την εθνική Ελλάδος κατά το παρελθόν. Πως αισθάνεσαι γι΄αυτό;
«Είναι μεγάλη μου τιμή που αγωνίστηκα με την εθνική Ελλάδος στα τμήματα των κορασίδων - νεανίδων. Για μένα το πρώτο μου παιχνίδι ήταν σε ηλικία 14 ετών με τις κορασίδες και φυσικά, το συναίσθημα δεν υπήρχε εκείνη την στιγμή. Οι εμφανίσεις αυτές θα μείνουν για πάντα μέσα μου... Πλέον, ηλικιακά βρίσκομαι στο τμήμα της Γυναικείας εθνικής και θέλω πως και πως στο μέλλον να αγωνιστώ ξανά με το εθνόσημο στη φανέλα μου».

- Πως βλέπεις τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά που θα βρει την ΑΕΛ στην Α΄εθνική;
«Θεωρώ πως θα είναι μία δύσκολη χρονιά. Χρειάζεται αρκετή δουλειά από όλους και μεγάλη συγκέντρωση για να πετύχουμε τον στόχο που θέλουμε. Θεωρώ πως ο στόχος για τη νέα χρονιά θα είναι η παραμονή στην Α΄εθνική και θα κάνουμε τα πάντα για το πετύχουμε αυτό».

- Είναι μία πετυχημένη χρονιά για την ΑΕΛ, καθώς τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα ανέβηκαν στην Α΄εθνική; Πως είδες εσύ αυτήν την επιτυχία μέσω της γυναικείας ομάδας;
«Είναι μεγάλη επιτυχία και για τις δύο ομάδες της ΑΕΛ. Πιστεύω πως θα έχουν πολύ καλό πρωτάθλημα τόσο η ανδρική όσο και η γυναικεία ομάδα τη νέα χρονιά. Όσο μπορούσα πήγαινα κι έβλεπα φέτος από κοντά τη προσπάθεια της ανδρικής ομάδας, γιατί υποστηρίζω την ΑΕΛ».

- Ο φίλαθλος κόσμος της Λάρισας ακολουθούσε τη προσπάθεια
«Από την αρχή μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν υπήρξε μεγάλη στήριξη από τον κόσμο! Έτσι πιστεύω πως θα γίνει και τη νέα χρονιά που η ομάδα θα αγωνίζεται στην Α΄εθνική, με τον κόσμο να είναι ολοένα και περισσότερος. Σίγουρα, θα υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον με τους αγώνες που θα γίνουν τη νέα χρονιά»