Βαθμολογία

«Για πρώτη φορά τόσο συγκεντρωμένη η ομάδα»

Ικανοποιημένος για μία σειρά από λόγους έμεινε ο Αντρέα Στραματσόνι από την απόδοση των παικτών του στο ντέρμπι της Δευτέρας (23/5) με την ΑΕΚ. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του παρέμεινε για πρώτη φορά τόσο συγκεντρωμένη, ενώ σχολίασε πως δε δόθηκε η δυνατότητα στον αντίπαλο να απειλήσει την άμυνα.

«Ήμασταν προετοιμασμένοι να ξεκινήσουμε επιθετικά. Ξέροντας πως θα ξοδεύαμε ενέργεια μ’ αυτό. Κυρίως για εμάς θα το κάναμε και όχι επειδή η ΑΕΚ θα ήταν κουρασμένη.

Διότι και εμείς θέλαμε να ξεκινήσουμε δυνατά στο γήπεδό μας για να πάρουμε τη νίκη. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, δεν έχουμε πετύχει τίποτα και να κρατήσει την ίδια επιθετικότητα.

Από την άλλη μεριά, είναι η πρώτη φορά που κερδίζουμε με τόσο καθαρό τρόπο και αυτή η νίκη μπορεί να δώσει στους παίκτες αυτοπεποίθηση στην δουλειά που κάνουμε», είπε αρχικά ο Αντρέα Στραματσόνι.

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Είμαι χαρούμενος που μείναμε συγκεντρωμένοι σ’ όλο το ματς. Ήμασταν λίγο συγκρατημένοι, αλλά και αυτό είναι φυσιολογικό. Όταν βρήκαμε το πρώτο γκολ, απελευθερωθήκαμε και παίξαμε καλά. Και ήταν το πρώτο ματς που δεν δώσαμε ευκαιρίες στους αντιπάλους.

Διότι ξέρουμε καλά, πως τα δυο τελευταία παιχνίδια, τα κάναμε περίπλοκα με δικά μας λάθη. Τώρα το βελτιώσαμε αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι».

Όσον αφορά τις επιλογές για την αποστολή και τον πάγκο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού επεσήμανε: «Για να είμαι ειλικρινής, έπρεπε να κερδίσουμε οπωσδήποτε το παιχνίδι, γι’ αυτό και ήθελα να έχω πολλούς επιθετικούς στον πάγκο. Γι’ αυτό και προτίμησα τον Πέτριτς και τον Μαμούτε. Ήθελα να έχω περισσότερους επιθετικούς, παρά μέσους».