Βαθμολογία

Η αφιέρωση του Ίβιτς στον Ποικιλίδη

Στον Παναγιώτη Ποικιλίδη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σαν σήμερα (23/5) πριν από δύο χρόνια, αφιέρωσε ο Βλάνταν Ίβιτς τη νίκη επί του Πανιωνίου. «Ήταν ένας μεγάλος ΠΑΟΚτσής και μας άφησε πριν δύο χρόνια. Είναι για αυτόν η νίκη», σχολίασε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του «Δικεφάλου».

Επιπλέον, ο Ίβιτς τόνισε ότι, πλέον, η ομάδα του κρατά την τύχη στα χέρια της, ωστόσο δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι οι παίκτες του έκαναν αρκετά λάθη στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Τέλος, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στην κατάσταση των Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ και Μιγκέλ Βίτορ, ενώ μίλησε με καλά λόγια για τον προκάτοχό του, Ίγκορ Τούντορ.

«Κάναμε αρκετά λάθη σήμερα. Χάσαμε λίγο τη συγκέντρωση που είχαμε και που θα ήθελα να έχουμε. Η απόδοση μας δεν ήταν αυτή που πρέπει να έχει ο ΠΑΟΚ, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και τρίτο παιχνίδι στα πλέι οφ. Η ομάδα αυτή έχει ξεκινήσει πρώτη από όλες τις άλλες στις διοργανώσεις φέτος, είχε πολλά παιχνίδια.

Δε θέλω να βρω δικαιολογίες, αλλά με τόσα λάθη που κάναμε σήμερα... Είναι καλό που κερδίσαμε, προχωράμε και προσπαθούμε να καταλάβουμε αυτά που δεν ήταν καλά και να τα διορθώσουμε στο επόμενο παιχνίδι», είπε αρχικά ο Ίβιτς.

Ερωτηθείς αν υπολόγιζε στη συγκομιδή των 7 βαθμών μετά τα τρία πρώτα ματς στα πλέι οφ, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ απάντησε: «Μπροστά μας είναι μόνο το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Τα άλλα δύο παιχνίδια είναι μακριά. Μόνο έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε. Το λέω και στους παίκτες. Δεν μπορούμε να χαλαρώνουμε, έχουμε ακόμα 4,5 ώρες ποδόσφαιρο. Έδωσαν τόσες μάχες.

Έμειναν άλλες 4,5 ώρες, όλοι θέλουμε να πετύχουμε. Το καλό είναι ότι εξαρτάται από τον εαυτό μας και αυτό το κρατάμε. Δε μετρήσαμε τους πόντους πριν τους πάρουμε. Σαν στόχος, σε κάθε παιχνίδι θέλουμε να κερδίζουμε. Βλέπουμε τον εαυτό μας και μας ενδιαφέρει τι θα κάνουμε εμείς. Είναι καλό που εξαρτιόμαστε από τον εαυτό μας».

Αναφορικά με την κατάσταση του Βίτορ και την επιστροφή του Μπερμπάτοφ δήλωσε: «Μπορούσε να παίξει και σήμερα, γιατί γύρισε τις τελευταίες 5-6 μέρες και έκανε προπονήσεις με την ομάδα. Μιλώντας με το γιατρό μας ενημέρωσε ότι αν μπορούμε να τον προστατεύσουμε στο επόμενο παιχνίδι κι έτσι, πήραμε την απόφαση να τον αφήσουμε στη Θεσσαλονίκη.

Είναι καλά και στο επόμενο παιχνίδι θα είναι διαθέσιμος να παίξει. Για τον Μπερμπάτοφ, είχε πολύ καιρό να παίξει. Μπήκε μέσα και μας βοήθησε. Έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει, μας έδωσε ηρεμία».

Οσον αφορά την αλλαγή της εικόνας της ομάδας από τότε που ανέλαβε σχολίασε: «Και ο Ίγκορ Τούντορ είναι ένας καλός προπονητής και είχε το δικό του σχέδιο. Εγώ ήρθα μετά, μπορεί να βλέπουμε διαφορετικά την ομάδα. Έχω αλλάξει κάποιους παίκτες, το σύστημα. Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μετά από μένα μπορεί να έρθει κάποιος άλλος και να το αλλάξει. Δεν μπορώ να σταθώ στον προηγούμενο προπονητή, σίγουρα προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε καλύτερα».

Για τη διαχείριση της πίεσης τόνισε: «Από την αρχή όταν ήρθα, είπα ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν ποιότητα. Πίεση στον ΠΑΟΚ υπάρχει και πάντα και θα υπάρχει. Έτσι είναι όταν είσαι σε μια ομάδα που έχει να κερδίσει τίτλο πολλά χρόνια. Και όταν ήμουν παίκτης υπήρχε το ίδιο. Πρέπει να το συνηθίσεις, αν δεν έχεις έρθει από μια μεγάλη ομάδα, να μάθεις ποιος είναι ο σύλλογος και να μπορείς να μπεις στα βαθιά.

Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους νέους παίκτες που μπορεί να είναι 7-8 μήνες εδώ αλλά μπορεί να μην καταλαβαίνουν κάποια πράγματα και λόγω της γλώσσας. Είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε να υπάρχει σοβαρότητα, πάνω απ’ όλα στην προπόνηση. Αν υπάρχει εκεί, μπορεί να υπάρχει και στο γήπεδο».

Τέλος, ο Ίβιτς ρωτήθηκε πως μπορεί να αλλάξει το θέμα των λαθών ειδικά των νεαρών ποδοσφαιριστών: «Τέτοια παιχνίδια με λάθη υπάρχουν και δυστυχώς θα υπάρχουν. Όταν δε βγαίνουν κάποια απλά πράγματα, γίνονται λάθη. Σήμερα χάναμε μπάλες, δεν είχαμε κίνηση χωρίς τη μπάλα ειδικά στο πρώτο 25λεπτο του πρώτου ημιχρόνου. Σε 2-3 φορές όταν αλλάξαμε γρήγορα τη μπάλα, κάναμε 2-3 καλές φάσεις.

Ο αντίπαλος εκτός του πέναλτι είχε 2-3 σουτ από απόσταση. Λάθη γίνονται, το θέμα είναι όλοι να καταλάβουμε τι κάναμε λάθος και να κάνουμε αυτοκριτική. Ξεκινώντας από τον εαυτό μου, αυτό προσπαθώ να περάσω και στους παίκτες. Αυτή τη νίκη την αφιερώνουμε στον Παναγιώτη Ποικιλίδη. Ήταν ένας μεγάλος ΠΑΟΚτσής και μας άφησε πριν δύο χρόνια. Είναι για αυτόν η νίκη».