Βαθμολογία

Κανονικό πάρτι ανόδου!

Με μια πολύ πειστική εμφάνιση η ΑΕΛ επικράτησε εύκολα με 3-0 των Χανίων στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της χρονιάς, που προηγήθηκε της φιέστας για την μεγάλη επιστροφή της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ.

Οι παίκτες του Σάκη Τσιώλη έχοντας  τον "αέρα" του προβιβασμένου, αλλά και την υποστήριξη του κόσμου, μπήκαν δυνατά στο ματς θέλοντας εξ αρχής να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το κατάφεραν. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13ο λεπτό με ένα καλό σουτ του Μαρουκάκη, που πέρασε λίγο άουτ.

Η επόμενη ευκαιρία για τους βυσσινί ήρθε στο 17', όταν ο προωθημένος Βέρτζος έκανε ωραία κεφαλιά-πάσα, αλλά ο Μαρουκάκης από πλεονεκτική θέση δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στην εστία.

Στο 20' το δυνατό μακρινό σουτ του Μαρουκάκη έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πρίφτης, ενώ πέντε λεπτά αργότερα το πλασέ του Ροβίθη μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Ο Βασίλης Κουτσιανικούλης μαζί με τον Ματθαίο Μαρουκάκη ήταν οι πιο δραστήριοι παίκτες της ΑΕΛ και στο 33' ο Λαρισαίος μεσοεπιθετικός έκανε πολύ όμορφη ενέργεια από αριστερά, ωστόσο η σέντρα του δεν βρήκε αποδέκτη και πέρασε άουτ.

Ο "γόρδιος δεσμός" λύθηκε στο 35'. Έπειτα από φάση διαρκείας στην άμυνα των Χανίων, ο πρώτος σκόρερ των βυσσινί, Ματθαίος Μαρουκάκης τροφοδότησε τον Βαρέλα, ο οποίος σε κενή ουσιαστικά εστία δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Η Βασίλισσα διπλασίασε τα τέρματά της στο 40'. Ο Καπός έκλεψε την μπάλα από τους αντίπαλους αμυντικούς και προχώρησε φτάνοντας απέναντι από τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων για να πλασάρει για το 2-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι έκαναν εντυπωσιακή εκκίνηση και στο δεύτερο μέρος, αφού λίγα δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ο Καπός με κεφαλιά έφτασε κοντά στο δεύτερο προσωπικό του γκολ, με την μπάλα να μην του κάνει το χατίρι και να περνά λίγο άουτ στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Λίγο έλειψε να γίνει και το 3-0 στο 60', όταν σε γυριστό σουτ του Μαρουκάκη έπειτα από κόρνερ του Λαμπρόπουλου ο Πρίφτης έδειξε τα αντανακλαστικά του απομακρύνοντας τον κίνδυνο.

Στην συνέχεια η ΑΕΛ έριξε ρυθμούς, ωστόσο κατάφερε να πετύχει και 3ο τέρμα με τον Πάτο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Πρίφτη από γύρισμα αμυντικού του για το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Σουλιώτης, Μασούρας, Κοντοχρήστος (80' Πάτο), Βέρτζος,  Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Βαρέλα (56' Χοτζάλι), Ροβίθης (56' Λαμπρόπουλος), Καπός, Μαρουκάκης.

Α.Ο. Χανιά (Κυριάκος Γρηγοράκης): Πρίφτης, Γκέσιος, Καρτσάμπας, Άλβες, Τσούτσιας, Παλιάτσος, Διαμαντόπουλος, Ρίκκα, Χατζηλιάδης, Καμινιώτης, Παγώνης.

Διαιτητής: Τίκας, Βοηθοί: Τζιαμπάζης, Τζιουβάρας, 4ος: Μαρόπουλος.

Αχιλλέας Ζαχαρούλης