Βαθμολογία

Σπόντες από Ουζουνίδη για παίκτες του

Κατώτερος του αναμενομένου παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ ο Πανιώνιος το βράδυ της Παρασκευής (20/5) κι έτσι ηττήθηκε με 1-0 από την ΑΕΚ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ήταν ενοχλημένος με την απόδοση κάποιων παικτών του και δεν το έκρυψε στη συνέντευξη Τύπου, στην οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με τις δηλώσεις του. Αναλυτικά όσα είπε:

«Καταρχάς θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Εμείς σήμερα έπρεπε να εκμεταλλευθούμε την κούραση και την ψυχολογική κατάσταση του αντιπάλου. Δεν τα καταφέραμε, είχαμε αρκετά παιδιά σε κακή ημέρα. Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο, πιστεύω πως εμείς είχαμε τις καλύτερες φάσεις για γκολ, παρότι η ΑΕΚ είχε την κατοχή.

Στην επανάληψη, περιμέναμε ότι η ΑΕΚ θα πιέσει στα πρώτα λεπτά αλλά δεν ανταποκριθήκαμε, δεχθήκαμε το γκολ και η συνέχεια ήταν δύσκολη. Φτάσαμε ως εδώ γιατί είμαστε συγκεντρωμένοι, όμως θεωρώ ότι πλέον το μυαλό μας πάει αλλού. Μερικά παιδιά κοιτάνε τον εαυτό τους, περισσότερο από την ομάδα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε, αλλά και να το αλλάξουν οι παίκτες. Αλλιώς, κακό του κεφαλιού τους!

Δεν έχω απαίτηση να κερδίζω όλα τα παιχνίδια, αλλά θέλω τα πέντε πράγματα που λέω να γίνονται στο γήπεδο. Τώρα, εάν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι τη Δευτέρα (σς. κόντρα στον ΠΑΟΚ) καλώς, αλλιώς θα δούμε στη συνέχεια τι θα κάνουμε και ποια παιδιά θα παίξουν», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ουζουνίδη.

Για τη διαδικασία των πλέι οφ: «Ο προπονητής του ΠΑΟΚ είπε ότι δεν έπρεπε να παίξουμε Τετάρτη με τον Πανιώνιο γιατί ήταν κοντά τα ματς, αλλά τώρα τα πράγματα είναι αντίθετα. Αυτοί που βγάζουν το πρόγραμμα πρέπει να σκέφτονται όλες τις περιπτώσεις. Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παίξανε δύο παιχνίδια και είναι ξεκούραστοι μια εβδομάδα, ενώ πρώτα η ΑΕΚ και μετά εμείς είμαστε οι πιο ταλαιπωρημένοι. Καλύτερα κάποιοι να σκέφτονται πριν μιλήσουν.

Η ΑΕΚ είναι η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα, μετά είμαστε εμείς που θα παίξουμε πέντε σερί παιχνίδια. Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος, πάντως, να πω αν πρέπει να γίνονται ή όχι τα πλέι οφ, ωστόσο από τη μία μεριά είναι και άδικο για όσους είναι μπροστά πολλούς βαθμούς στο πρωτάθλημα, να μπαίνουν με τρεις στα πλέι οφ».

Για το αν ο Πανιώνιος μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση στα πλέι οφ και αν πρέπει αυτός να κάνει κάποιες παρεμβάσεις: «Σοβαρές παρεμβάσεις δεν μπορούν να γίνουν, δεν έχουμε αυτή την πολυτέλεια. Μας λείπει η συγκέντρωση. Σήμερα, όσο περνούσε η ώρα ήταν φυσιολογικό να κουραζόταν η ΑΕΚ, αλλά εμείς ήταν σαν να περιμέναμε να δεχτούμε γκολ. Μπορεί να ζητάω παραπάνω πράγματα, αλλά έτσι είναι όταν στοχεύεις ψηλά».

Για το αν τον αγχώνει ότι ο Πανιώνιος θα ξεκινήσει νωρίς τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις: «Είτε τελευταίος βγεις στα πλέι οφ, είτε πρώτος είναι το ίδιο. Ξεκινήσαμε την ενίσχυση του ρόστερ, θα κάνουμε κι άλλες μεταγραφές μέσα στην εβδομάδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν είμαστε το φαβορί στα πλέι οφ, αλά και σήμερα και με τον Παναθηναϊκό δείξαμε ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε παραπάνω πράγματα».