Βαθμολογία

«Στις αρχές Ιουνίου θα ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Μαρινάκη»

Ολοένα και πιο κοντά στο να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως ισχυρίζονται οι Άγγλοι. Ο δημοσιογράφος της «Nottingham Post» και ρεπόρτερ της Φόρεστ, Πολ Τέιλορ σε live chat που είχε την Παρασκευή (20/5) δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις επί του θέματος και οι απαντήσεις του είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Μεταξύ άλλων είπε πως μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα έχουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις για τη μεταβίβαση μετοχών, ενώ αποκάλυψε πως ήδη συνεργάτιδα του Μαρινάκη λειτουργεί ως σύμβολος στην αγγλική ομάδα.

Μεταξύ άλλων είπε: «Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία μάλλον θα ανακοινωθεί στις αρχές του επόμενου μήνα. Απομένουν λίγα εμπόδια για να ξεπεραστούν. Η Football League πρέπει να εγκρίνει τα νέα δεδομένα και μετά να ακολουθήσουν τα διαδικαστικά θέματα. Μετά, όπως μπορείτε να φανταστείτε, θα απομένει να συναντηθούν στο ίδιο μέρος οι Αλ Χασαουί και Μαρινάκης και να προχωρήσουν στην ανακοίνωση της συμφωνίας.

Έχει ειπωθεί ότι στη συμφωνία με τον Μαρινάκη θα περιλαμβάνεται οπωσδήποτε η παρουσία ενός Διευθύνοντα Συμβούλου και ίσως ενός αθλητικού διευθυντή. Τα δύο αυτά πόστα θα στελεχωθούν από δικούς τους ανθρώπους για να ισοσκελιστεί με αυτόν τον τρόπο το ότι ο Αλ Χασάουι θα παραμείνει στη θέση του προέδρου. Ήδη άλλωστε, υπάρχει κάποια από το περιβάλλον του Μαρινάκη, που εργάζεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτή σε πρώτη φάση λειτουργεί ως σύμβουλος και δεν έχει κάποιον λόγο στα τρέχοντα ζητήματα του συλλόγου. Όμως, θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές στη διοίκηση. Το είχαμε δει όταν είχε έρθει στον σύλλογο και ο Αλ Χασαουί. Τους πρώτους μήνες και αφού θα έχουν εγκατασταθεί στο νέο τους περιβάλλον, θα αξιολογηθούν ορισμένα πράγματα και στη συνέχεια θα γίνουν κι άλλες αλλαγές».

Για το θέμα του προπονητή είπε: «O Αλ Χασαουί ήταν ξεκάθαρος ότι πιστεύει ότι αυτός θα βρει τον επόμενο προπονητή. Είναι ο άνθρωπος που θα μιλήσει με δύο διαφορετικούς προπονητές την επόμενη εβδομάδα. Προτού όμως παρθεί οποιαδήποτε οριστική απόφαση, θα μιλήσει και με τον Μαρινάκη, όπως είναι φυσιολογικό».

Όσο για τις σχέσεις Ολυμπιακού και Νότιγχαμ Φόρεστ σχολίασε: «Θα μπορούσε να ελπίζει ο οποιοσδήποτε ότι θα υπήρχε μία σχέση ανάμεσα στους δύο συλλόγους (σ.σ. σε ερώτηση για συνεργασία σχετικά με εκατέρωθεν δανεισμούς ποδοσφαιριστών), μία σχέση που λειτουργεί αμφίδρομα. Θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν ποδοσφαιριστές από το ελληνικό πρωτάθλημα θα μπορούσαν να παίξουν στην Τσάμπιονσιπ, που είναι διαφορετική διοργάνωση. Ο Τζιμπούρ πέτυχε πολλά γκολ στον Ολυμπιακό (και τώρα είναι στην ΑΕΚ), όμως, δεν ήταν ακριβώς έτσι και στη Φόρεστ. Έτσι δεν είναι; Είναι πάντως ένα παράδειγμα. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες στο ρόστερ του Ολυμπιακού που θα μπορούσαν να έρθουν δανεικοί στη Φόρεστ και να κάνουν τη διαφορά».