Βαθμολογία

Βαλαώρας: «Ήρθε η ώρα μας»

Η ΑΕΛ πανηγυρίζει την επιστροφή της στη Super League και ο Γιάννης Βαλαώρας, μίλησε στο SDNA για το μεγάλο come back της ομάδας του κάμπου, στα… σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μια ζωή στα «βυσσινί». Ο Γιάννης Βαλαώρας, που σύνδεσε το όνομά το με την μεγαλύτερη επιτυχία που είχε ποτέ επαρχιακή ομάδα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών της Λάρισας, πανηγυρίζει και αυτός την άνοδο της ΑΕΛ, στη Super League και εκδηλώνει τα συναισθήματά του. Φόρεσε τη φανέλα με το αλογάκι στο στήθος για δεκατέσσερα χρόνια. Από το 1978, μέχρι και το 1992, ήταν ο ηγέτης της ομάδας του κάμπου, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα Ελλάδος το 1988, σημειώνοντας σε εκείνη τη σεζόν 6 γκολ.

Αλλωστε, κανείς μέχρι και σήμερα δεν μπορεί να ξεχάσει το σύνθημα, των οπαδών της Λάρισας, που έλεγε: «Ήρθε η ώρα του Γιάννη Βαλαώρα…».
Ο ίδιος παραμένει πιστός οπαδός της ομάδας και ονειρεύεται επιτυχίες ανάλογες του παρελθόντος. «Η χαρά μας είναι απερίγραπτη. Η ΑΕΛ είναι τεράστια ομάδα, μεγάλος σύλλογος και επιτέλους επιστρέψαμε. Όλα αυτά τα χρόνια περάσαμε πολλά… χαντάκια, πέσαμε σε… λακούβες, αλλά ήρθε η ώρα μας», είπε στο αρχικό του σχόλιο.

Ο Γιάννης Βαλαώρας, ορμητικός στον λόγο του, συνέχισε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά, στο τεχνικό τιμ, στον προπονητή μας τον Σάκη Τσιώλη, αλλά κυρίως στον κόσμο της ΑΕΛ. Χωρίς αυτούς, δεν θα πετύχαινε αυτή η ομάδα. Ο κόσμος έδωσε την άνοδο στην ομάδα».

Φυσικά, ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, το πόσο «βαριά» είναι η φανέλα της ΑΕΛ… «Αυτή η ομάδα έχει τεράστια ιστορία και μεγάλη δυναμική. Το «κλειδί» της φετινής ομάδας, ήταν η ομοιογένεια που υπήρχε. Σε όλους τους τομείς. Βέβαια, άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Αλέξης Κούγιας που και αυτός έβαλε ένα σημαντικό λιθαράκι, με τα χρήματα που δαπάνησε για την ομάδα».

Στη συνέχεια η συζήτησή μας, μεταφέρθηκε στον πρωτομάστορα της φετινής επιτυχίας τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Γιάννη Βαλαώρα, στις «χρυσές» εποχές της ΑΕΛ. «Χαίρομαι πολύ για τον Σάκη. Είναι ένας καταπληκτικός προπονητής και του αξίζει η επιτυχία. Εύχομαι να συνεχίσει στην ομάδα. Ο Σάκης έχει ζήσει μεγαλεία με την ΑΕΛ και του εύχομαι να επαναλάβει ανάλογες επιτυχίες και από το πόστο του προπονητή».

Κουβέντα, με τη κουβέντα, η συζήτησή μας δεν θα μπορούσε να μη γυρίσει χρόνια πίσω. Στο μακρινό 1988. Βέβαια, αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Αγγλία, από τη Λέστερ: «Είδατε; 28 χρόνια μετά, έγινε έκπληξη και στην Αγγλία (γέλια). Ποτέ δε θα ξεχάσουμε το 1988 και όσα πετύχαμε. Ηταν ένας άθλος. Για να είμαι ειλικρινής νομίζω πως πολύ δύσκολα να ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Τότε, ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Εμείς σαν ομάδα, ήμασταν οκτώ χρόνια μαζί. Είχαμε ψυχή, πάθος και ένα Αλκαζάρ που «έβραζε» σε κάθε παιχνίδι. Η δική μου ευχή πάντως είναι να δούμε ανάλογες εκπλήξεις και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».